Hírmorzsák 2015-07-11 (21:30)

Billups szerint Lawson nem vezér, a Nuggetsnek el kellene cserélnie őt. Embiid jobb lábfejét újra műteni kell, valószínűleg még egy idényt kihagy. Cuban szerint Jordan bocsánatkérése nem volt igaz, örült Pachulia megszerezésének. Matthews azért igazolt a Mavshez, mert nyerni akar. A Knicks alapvetően sem a legnagyobb szabadügynököket akarta megcélozni, inkább a rendszerbe illő játékosokat kerestek. Robert Upshaw-t leigazolta a Lakers, Amundson marad a Knicksnél. Will Barton 3 évre 11 milliót kaphat a Nuggetstől.

A nap híréről beszámoltunk már korábban: a Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet ugyanis újra műteni kell és jó esély van rá, hogy a következő idényt is kihagyja.

A többek között a Denver Nuggetsnél is megforduló Chauncey Billups a CBS Sportsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte Ty Lawson nem vezér és el kellene cserélnie őt csapatának. Billups szerint Lawson egyelőre nem bizonyította vezetői képességeit, Emmanuel Mudiay-ban pedig sztárpotenciált lát. Jelenleg Lawson a csapat legjobb játékosa, viszont ez nem jó most a Nuggets szempontjából. Ha valaki 19-20 évesen kerül a ligába, akkor a gárda legjobbját próbálja utánozni a pályán és azon kívül is, márpedig jobb, ha Mudiay nem Lawsontól vesz példát. Billups úgy gondolja, hogy Lawson jó játékos, a környezetváltás jót tehet neki, de nem lehet egy csapat vezére, így nehéz megmondani, mit kaphatnak érte.

A New York Knicks GM-je, Steve Mills Mitch Abramsonnak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy már az elején megmondták, nem a legnagyobb sztárok voltak a céljaik, inkább versenyképes csapatot akartak összerakni. Persze LaMarcus Aldridge-dzsel és DeAndre Jordannel találkoztak, és reménykedtek benne, hogy igent mondanak, de alapvetően is inkább több jó üzletet akartak kötni, olyan kosarasokat szerezni, akik beleillenek a koncepciójukba. Mint kiderült, jobban is jártak azzal, hogy több játékost is megkörnyékeztek és nem csak a legnagyobbakra koncentráltak.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a CyberDuston üzent újfent a szurkolóknak. "Mikor nem bocsánatkérés egy bocsánatkérés? Ha nem saját maga írja az ember" - utalt Cuban arra, hogy DeAndre Jordan elnézést kért tőle, a Mavstől és a szurkolóktól is hajnalban. A tulaj szerint ennél fontosabb, hogy sikerült cserélniük Zaza Pachuliáért, próbálták már megszerezni a grúz centert és most meg is történt a tranzakció. Cuban szerint Pachulia jó pattanózó és bár a nehezen hihető kategóriába tartozik, de 4.5 méterről ugyanolyan szinten dobja a tempókat, mint Dirk Nowitzki.

A Dallas által végül megszerzett Wes Matthews Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, hogy együtt töltötték Jordannel és Chandler Parsonsszal a szabadügynökpiac nyitását megelőző hétvégét és sokat beszélgettek arról, milyen lenne egy csapatban játszani. Cuban felajánlotta neki, hogy elállhat új szerződésétől, miután a center visszamondta a csapattal kötött megállapodását, de Matthews nem élt ezzel. Elmondása szerint egy dolog miatt igazolt a Mavshez: nyerni akar. Úgy érzi, hogy Jordannel vagy nélküle, teljesen mindegy, de bajnokesélyes kaliber a texasi alakulat.

Az igazolásokhoz tartozik, hogy a Los Angeles Lakers megegyezett a nem draftolt centerrel, Robert Upshaw-val - a játékos szerződése az első évben részben, a másodikban pedig egyáltalán nem garantált. A Knicks egy évre 1.65 millió dollárért megállapodott Lou Amundsonnal, így a magasember marad a csapatnál. Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) forrásai szerint a Denver is közel áll a hosszabbításhoz Will Bartonnal - a játékos 3 évre állítólag 11 millió dollárt fog kapni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus