Hírmorzsák 2015-08-11 (09:00)

Durant és Melo rehabja is jól halad, mindketten edzenek is a Team USA minitáborában, nemcsak jelen lesznek. D'Angelo Russell szerint Kobe volt az ő Michael Jordanje. A Thunder a Spursszel kezdi a szezont, karácsonykor a Bullsszal játszanak a Lakers pedig a Clippersszel. Tristan Thompson ügynöke szerint ha QO-t kell aláírnia a játékosnak, ez lesz az utolsó szezonja a Cavsnél. Zoran Dragicot kitette keretéből a Celtics, valószínűleg visszatér Európába. Embiidet még nem műtötték meg. A Sixers Russellt akarta draftolni. Az újoncok próbálták utánozni többek között Hardent, Kobe-t, LeBront és Nowitzkit (videó). Az Under Armour megállapodást kötött a ligával. Earl Clark hivatalosan is szabadlistán.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant jól halad a rehabjával, Sam Amick (USA Today) jelentette ugyanis, hogy részt fog venni a Team USA mától csütörtökig tartó minitáborában és nemcsak mint néző, hanem edzeni is fog ma és holnap - a csütörtöki edzőmeccsen játszani azért még nem fog. Nem sokkal később Marc Stein (ESPN) hozta nyilvánosságra, hogy a térdműtétje után lábadozó Carmelo Anthony terve is ugyanaz, tehát ő sem csak a kötelező kört tudja le a megjelenéssel, de a pályán is ott lesz legalább a mai napon - a meccsen biztosan nem játszik ő sem, hogy holnap edz-e, azt még nem tudni.

Ha már a Thunder, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Darnell Mayberry (The Oklahoman) értesülései szerint a csapat LaMarcus Aldridge és a San Antonio Spurs ellen kezdi a 2015/16-os szezont október 28-án - négy éven belül másodjára fordul ez elő, 2012/13-ban két ponttal a Spurs nyerte a szezonnyitót. Mayberry információi szerint karácsonykor zsinórban hatodjára is érdekelt lesz az Oklahoma City, ugyanis Derrick Rose-ékat, a Chicago Bullst fogadják majd az újságíró forrásai szerint. A karácsonyi meccsek közül a Miami - New Orleans és a Golden State - Cleveland ismertek voltak már, Mayberry cikkében azonban megjelent a Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers összecsapás is, ez lehet a negyedik találkozó az ötből.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) forrásai szerint egyébként ma nem lesz kihirdetve a teljes menetrend, egy napot csúszik az egész, csak holnap kerül nyilvánosságra.

Tristan Thompson ügynöke, Rich Paul Michael Grange-nek (Rogers Sportsnet) azt nyilatkozta, hogy a tárgyalások ugyan még folynak köztük és a Cleveland Cavaliers között, de abban biztos, hogy ha egy évre a QO-t kell aláírniuk, mert nem tudnak megegyezni a csapattal, akkor ez lesz Thompson utolsó idénye a Cavsnél. Ebben az esetben egyébként jövő nyáron szabadon igazolhat bárhova a támadópattanózásáról híres erőcsatár. Thompson az idei FIBA Americas tornán sem vesz részt a kanadai válogatottban azért, mert szerződése egyelőre még mindig nincs meg.

Az Under Armour megállapodást kötött az NBA-vel, hogy ezentúl ők szponzorálják a liga fiatal kosárlabdázókkal kapcsolatos programjait, illetve ők a draft előtti felmérő kiemelt partnerei 2018-tól kezdve - a tervek szerint olyan ruházatokat fognak készíteni, amiket a szurkolók is megvehetnek majd a boltokban.

A Boston Celtics kitette keretéből Zoran Dragicot - nagyjából két hete, a Miami Heattel kötött cserében szerezték meg a szlovén játékost egy második körös draftjoggal és készpénzzel együtt, de mivel már akkor is több mint 15 garantált szerződése volt a Bostonnak, várható volt, hogy vagy elcserélik vagy szabadlistára teszik. A már említett Marc Stein úgy tudja, hogy Dragic képviselői szerették volna ezt minél előbb, hogy Zoran visszatérhessen Európába és olyan csapathoz igazolhasson, ahol játéklehetőséget kap, vele tehát valószínűleg nem találkozunk (egy ideig) a ligában.

A Brooklyn Nets is lépett, hivatalosan is waiverre tették Earl Clarkot. Clark 10 meccsen játszott az előző idényben a Netsnél, 2.7 pontot és 2.3 pattanót átlagolt.

John Gonzalez (CSN Philly) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet még nem műtötték meg - épp tegnap számoltunk be róla, hogy semmit nem tudni a középjátékosról. Szintén a Sixershez tartozik, hogy David Aldridge (TNT) értesülései szerint D'Angelo Russellt akarták húzni az 1/3-as draftjoggal - mint ismert, a hátvédet a Los Angeles Lakers választotta ki a második pickkel. Zach Lowe (Grantland) ugyanezt hallotta, de a Philly ezt kategorikusan cáfolta, elmondásuk szerint nem az Ohio State-ről érkező játékos volt a kinézett célpontjuk.

Ha már szóba került Russell, akkor itt térjünk ki rá, hogy a Sirius XM Radióban készült vele egy beszélgetés, amelyben azt kérdezték tőle, beszélt-e már Kobe Bryanttel, mik az első benyomásai. Russell azt mondta, igen, 30 másodperc erejéig telefonon beszélgettek. Egyelőre annyit tud, amennyit más is: Bryant keményen bánik az újoncokkal. Nem tudni, mennyi van már hátra a karrierjéből, úgyhogy akármire nyitott, amit megtanulhat tőle. Azt is megkérdezték tőle, hogy hogyan gondolt Kobe-ra 5-6 éve, mikor az NBA-nek még a közelében sem volt, amire azt mondta Russell, hogy Bryant volt az ő Michael Jordanje. Amikor felnőtt, nem Jordant, Larry Birdöt vagy Magic Johnsont nézte - érhető okokból -, hanem Kobe-t, Allen Iversont, Tracy McGradyt. Az, hogy együtt játszhat vele, élete egyik legnagyobb élménye.

A végére pedig megint egy kicsit más maradt, az idén draftoltak próbálták utánozni többek között Kobe-t, James Hardent, Dirk Nowitzkit vagy LeBron Jamest:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus