Hírmorzsák 2015-09-11 (20:45)

D'Angelo Russell az év újonca akar lenni, szerinte egyértelműen PO-csapat lesz a Lakers 2016-ban. Nem lesz változtatás a lottery-rendszerben még pár évig. Újabb 2k16 értékek: Wall 87, Drummond 83, Whiteside 81, Gobert 79. Doc Rivers cáfolta, hogy gondok lennének közte és Gillian Zucker között - DeAndre Jordan a fiának üzent, hogy vissza akar menni a Clippershez. Saunders kezelése közben komplikációk léptek fel, ezért távozott ideiglenesen a Minnesotától. A Bucks meghívta az edzőtáborba Al Horford testvérét. A Pelicans kiscsatárt keres, Rasual Butlert és Douglas-Robertset is megnézték privát edzésen.

A Los Angeles Lakers újonc irányítója, D'Angelo Russell újfent nyilatkozott, ezúttal Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Russell elmondása szerint az egész nyarat végigdolgozta, mert szeretne az év újonca lenni és mindent meg akart ezért tenni - úgy érzi, hogy mindent meg is tett. Azt is hozzátette, hogy nagyon nagy elvárásokat támasztanak a csapat felé, de szerinte egyértelműen PO-csapat lesz a Lakers a most következő idényben.

Bár közel állt ahhoz a liga, hogy a lottery rendszerét is megreformálja, Adam Silver szerint még pár évnek el kell telnie, hogy ez be is következzen. A liga komisszárja Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy mindenki tudja, a lottery és a draft csak az egyik módja a csapatépítésnek. A következő idényben indul az új TV-szerződés, ezzel hatalmas mennyiségű pénz áramlik a ligába és a fizetési sapka is nagy mértékben fog nőni, így a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy ki kell várni, meg kell nézni, hogyan működik a rendszer majd az új pénzek mellett és aztán gondolják át a lottery megváltoztatását.

Nemrég felmerült, hogy gond van a Los Angeles Clippers vezetőségén belül az elnök és vezetőedző Doc Rivers, valamint az üzleti részleg feje, Gillian Zucker között - ezt most Rivers cáfolta Dan Woike-nak (Orange County Register).

Szintén a Clippershez tartozik, hogy mindenki ismeri a nyári történetet: DeAndre Jordan elígérkezett a Dallas Maverickshez, majd meggondolta magát és a Clippersszel hosszabbított. Rivers a Sports Illustratednek azt nyilatkozta, hogy Jordan gondolkodott a távozáson, de amint a Dallasnak igent mondott, tudta, hogy maradnia kellene Los Angelesben. 2-3 embernek is elmondta, hogy hibázott, mikor a Mavst választotta, de a fiának, Spencernek még snapchaten is üzent, amiben az állt: "szólj apádnak, hogy hívjon fel".

Flip Saunders ideiglenes távozásához tartozik, hogy az eddigi GM, Milt Newton szerepe nőtt az elnök távollétében - mint ismert, Saunders rákos beteg, és amíg fel nem épül, addig a vezetőedző Sam Mitchell lesz. A Minnesota Timberwolves közleménye szerint egyébként a szakvezető a közelmúltban komplikációkat észlelt a kezelésével kapcsolatban, ezért ki kell vizsgálni, be is feküdt egy minnesotai kórházba. A Wolves egyik vezetője azt mondta, hogy Saunders visszatérése hónapok és nem hetek kérdése, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy ebben a naptári évben nem fog leülni már a kispadra.

A kisebb (lehetséges) rostermozgásokhoz tartozik, hogy Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint a Milwaukee Bucks az edzőtáborra szerződést fog adni Jon Horfordnak, Al Horford testvérének. A 23 éves erőcsatár idén végzett a Florida egyetemen - három évet a Michiganen játszott előtte -, de nem kelt el a drafton, miután utolsó szezonjában kezdőként 20.0 perc alatt 6.5 pontot és 4.8 pattanót átlagolt. Horford lesz a 20. játékos a Milwaukee keretében - ebből 15-nek garantált szerződése van -, amely ezzel készen áll az edzőtábor kezdetére.

A New Orleans Pelicansnél egyelőre csak próbajátékokat tartanak a héten - korábban az új-zélandi dobóhátvédet, Corey Webstert tesztelték, majd szerdán Rasual Butlert is megnézték egy privát edzésen, Marc Stein (ESPN) pedig úgy tudja, hogy Chris Douglas-Roberts-cel is szemeznek - nem meglepő a dolog, tekintve hogy komoly gondjaik vannak hármas poszton. CDR az előző idényben mindössze 12 találkozón lépett pályára a Los Angeles Clippersnél, ahol 8.6 perc alatt 1.6 pontot átlagolt, később Achilles-sérülése volt és elcserélték a Boston Celticshez, akik kitették keretükből.

A végére pedig a 2k16, újabb értékek jöttek ki ugyanis az Operation Sports jóvoltából - jelenleg 30 kosaras értékét tudjuk. Mint arról mi is beszámoltunk, Kobe Bryant 85-öst, Kevin Durant pedig 91-est kapott - a nagyobb nevek közül John Wall 87-tel került a játékba, Hassan Whiteside 81-gyel, Andre Drummond 83-mal, Rudy Gobert pedig 79-cel. A teljes ismert listát ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus