Hírmorzsák 2015-09-16 (20:30)

Jennings december közepén vagy végén térhet vissza, SVG szerint Reggie Jacksonnal jó párost alkothatnak. Norris Cole aláírta a QO-t, egy évre marad a Pelicansnél - felkészül Tristan Thompson? A részeg Hardent megkérdezték, mi újság az adidas-szal (videó). Steph Curry Nash leigazolásához: "végre lesz egy tűrhető edzőnk". Kobe a FIFA 16 előzetesében (videó). A Jazz nem tervezi, hogy irányítót szerez. Clifford szerint Batumnak olyan szerepe lehet a Hornetsnél, mint volt Türkoglunak a Magicnél, Kaminsky viszont még nem áll készen az NBA-re. Brett Brown nem bánja, hogy elvállalta a Sixers vezetőedzői posztját, de még nem akar új szerződésről beszélni. A Stance bemutatta a most következő idény zoknijait, a Rocketsnél pedig a harmadik számú mezekről rántották le a leplet.

Kevin Bull (Detroit Free Press) információi szerint a Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings legkorábban december közepe-vége felé lesz bevethető állapotban - mint ismert, a játékos bal Achillese elszakadt az előző idényben. Stan Van Gundy a múlt héten a WMGC-FM rádió egyik műsorában elmondta, bízik abban, hogy Jennings és Reggie Jackson képesek lesznek hatékonyan együtt játszani, ha előbbi visszanyeri tavalyi formáját. Jacksont elég nagydarabnak tartja ahhoz, hogy a labda nélküli emberen védekezzen, így pedig két irányító lehetne egyszerre a pályán. SVG úgy gondolja, dinamikus kettőst alkothat ez a páros, de meg kell várniuk, hogy Jennings milyen állapotban lesz visszatérésekor.

Tony Jones (Salt Lake Tribune) jelentette, hogy a Utah Jazz nem nagyon tervezi plusz irányító megszerzését Dante Exum súlyos térdsérülése ellenére sem, legalábbis az edzőtábor alatt nem - mint ismert, az ausztrál hátvéd ACL-szakadást szenvedett, emiatt a teljes idényt ki kell hagynia. Jones szerint egy nagyon előnyös ajánlatot természetesen nem utasít vissza a Jazz, de nem akarnak semmilyen cserét erőltetni, házon belül próbálják megoldani Exum pótlását.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford Rick Bonnell-lel beszélgetett (Charlotte Observer) - azt szeretné, ha több ember is be lenne vonva a támadójátékba, például az egyik új szerzemény Nicolas Batum. A tréner szerint a francia kiscsatár a magassága miatt hasonló helyzetben van, mint volt például Hedo Türkoglu az Orlando Magicnél, illetve a törökhöz hasonlóan érzi a játékot. Ha üresen van, dob, ha nem, akkor betör. Olyan szinten érzésből játszik, amennyire csak lehet, ezt pedig nem lehet sem tanítani, sem kordában tartani.

Clifford kitért Frank Kaminskyre is, akit elmondása szerint azért az egymás közötti meccseken egyelőre csúnyán megvernek a társak. A vezetőedző úgy érzi, nagyon jó játékos lehet az erőcsatárból, de egyelőre gyerek még, ezt pedig ki is használják - a többiek 28-29 évesek, ő pedig 22, ez látszik is az eddigi ütközeteken.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Ian Thomsennek (nba.com) elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy anno elvállalta a csapatot, bár azt is bevallotta, hogy a vereségek nagyon fájóak számára. Brown azt nyilatkozta, hogy 2013-ban négy évre írt alá, ő pedig úgy számol, hogy ki is tölti ezt a szerződését - azt is elmondta egyébként, hogy nem fog idő előtt hosszabbítást kérni az együttestől. Szereti a várost, imádja az embereket, akikkel együtt dolgozik és akiknek dolgozik, emellett meg is bízik bennük. Örül neki, hogy ilyen munkakapcsolatokat tudott kialakítani velük, de nem érzi úgy, hogy szerződésről kellene jelenleg beszélnie, egyelőre végezni akarja a munkáját és kész.

Épp reggel volt szó Norris Cole-ról és arról, hogy nincs szerződése - ma délután a játékos elfogadta az egyéves QO-t, amivel valamivel több mint 3 millió dollárt keres idén, no-trade lehetősége van, azaz minden vele kapcsolatos cserét megvézózhat, illetve jövő nyáron korlátozások nélkül, szabadon igazolhat majd bárhova. A dolog azért lehet érdekes, mert Montrezl Harrell mellett neki is Rich Paul az ügynöke, ők ketten az elmúlt egy napban dűlőre jutottak csapataikkal, így Tristan Thompson ügyében is hamarosan fejlemény várható.

Volt még egy szerződéskötés a mai napon, Jordan Bachynski ugyanis aláírt a Detroit Pistonshoz az edzőtáborra - a centernek nem sok esélye van a keretben maradni, ő a 20. játékosa az autóvárosiaknak. Bachynski az előző két idényt a New York Knicks D-Ligás csapatánál töltötte, idén nyáron pedig a Toronto Raptors és az Orlando Magic nyári ligás együtteseinél kapott lehetőséget.

Térjünk át a könnyedebb témákra. A Stance áprilisban jelentette be, hogy ettől az idénytől kezdve ők szállítják az NBA csapatoknak a zoknikat, most pedig nyilvánosságra is hozták a Golden State Warriors, a Cleveland Cavaliers, az Atlanta Hawks, a New Orleans Pelicans, a Detroit Pistons és a New York Knicks új dizájnjait - ezen a linken megnézhetitek!

A Golden State Warriors alapszakasz MVP-je, Stephen Curry viccelődött kicsit instagramon - Steve Nash érkezésének hírét követően kirakott egy képet, ami alá annyit írt: "végre van egy tűrhető edzőnk".

A Houston Rockets sztárja, James Harden kicsit felöntött a garatra, buliból kifelé jövet pedig megkérdezték tőle, mi a helyzet az adidas-szal - mivel nem épp a legkifinomultabb és legartikuláltabb angolt használta, annyit segítünk, hogy szerinte semmi gond nincs és dicsérte a sportszergyártót.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Sam Dekker, Dwight Howard és Donatas Motiejunas bemutatták a csapat új harmadik számú mezeit:

A végére pedig Kobe Bryant, aki feltűnik a FIFA 16 előzetesében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus