Hírmorzsák 2015-09-23 (10:30)

Cuban szerint Doc Rivers karrierje véget ért volna, ha DeAndre Jordant nem tudja maradásra bírni. Jabari Parker ott lesz a Bucks edzőtáborában. 2k16 értékek - a 10-10 legjobb játékos minden poszton. A Milwaukee még egy lépéssel közelebb az új csarnokhoz. LeBron jövője független Tristan Thompsonétól, legalábbis ebben bíznak a Cavsnél. Bennett valószínűleg Portlandben köt ki. A Netsnél abban bíznak, hogy Deron Williams távozásával jobb lesz a csapategység. Jerebko szerint a Celtics szeretne megint PO-ba jutni. Demps úgy érzi, pont ott tartanak, ahol eltervezték három éve. A Pistons második körben draftolt újonca eltörte az orrát, 3 hétig maszkot kell viselnie. 

Mint ismert, a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban kommentálta DeAndre Jordan döntését nem sokkal azt követően, hogy a Los Angeles Clippers centere úgy döntött, marad Doc Riverséknél. Rivers erre reagálva kicsit odaszólt Cubannek nemrég, amire most Cuban válaszolt a The Herd with Colin Cowherd műsorban. A tulaj szerint Rivers biztosan nem hallotta, ő mit mondott eredetileg, mert nem túl sokat, abban is leginkább Jordan twitteren tett bocsánatkérésére reagált.

Ezen kívül nem nagyon hangzott el semmi, szóval nem érti, mit akart a Clippers elnöke és vezetőedzője, viszont szerinte ez a szitu sokat mond arról, ki mire képes, ha látja, hogy a jövője éppen romokba dől - ez volt a helyzet Riversnél is, ezért pedig elismerése a szakember számára. Cuban úgy gondolja, hogy Rivers profi karrierjének vége lett volna, ha Jordant nem sikerül maradásra bírnia, sarokba volt szorítva, így tette, amit kellett. Azt is hozzátette, hogy néha azok a legjobb üzletek, amiket nem kötsz meg, úgyhogy majd meglátja, hogyan alakul a két együttes sorsa. A lényeg azonban az, hogy szerinte Rivers tényleg nem hallotta, mit mondott anno, azért reagált úgy, ahogy.

Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) jelentette, hogy Jabari Parker tevékenyen részt vesz a Milwaukee Bucks edzőtáborában, bár azt a csapat nem árulta el, hogy milyen mértékű munkát fog végezni az ACL-szakadásából visszatérő kiscsatár. Jason Kidd vezetőedző azt nyilatkozta, hogy elégedett Parker felépülésének ütemével, kifejezetten jó állapotban van, változott a testfelépítése is Kidd szerint, és most, hogy már pályán is edzhet, egyre jobb hangulatban van. Arról korábban írtunk már, hogy óvatosak lesznek vele, hiszen John Hammond GM nemrég lenyilatkozta, ha 30 percet bír Parker, valószínűleg csak 15-re küldik pályára eleinte.

Szintén a Buckshoz tartozik, hogy egyre közelebb állnak az új csarnok felépítéséhez, tegnap a városi tanács megszavazta azt a 47 millió dollárt, amit a közösségtől kell összeszedni majd valamilyen formában az új aréna felépítéséhez. A következő lépés a dizájn megszavazása lesz valamikor az ősz folyamán.

Tim Bontemps (New York Post) értesülései szerint a Brooklyn Netsnél abban bíznak, hogy Deron Williams távozásával jobb lesz a csapaton belüli kémia. Billy King GM nyilatkozott arról, hogy mi tetszett neki legjobban a nyár folyamán, amire azt mondta, hogy a játékosok egymáshoz való hozzáállása, King szerint tényleg kedvelik egymást és törődnek is a másikkal. Ha erre képesek, akkor szerinte a pálya mindkét végén mindent ki tudnak adni magukból egymásért, és ez a fontos a csapat szempontjából.

A tegnap kivásárolt Anthony Bennetthez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint egyre többen gondolják úgy a ligában, hogy a Portland TrailBlazersnél fog kikötni a kanadai. Stein információi szerint a Portland azt szeretné, ha nem a szabadlistáról kellene felvenniük, hanem szabadügynök lenne és aláirathatnák más összegért - a jelenlegi szerződésével a jövő évi fizetése a gond, hiszen 2016/17-re 7.3 millió dolláros csapatopciója van. A Blazersnek azonban az se gond ebben az idényben, ha mostani kontraktusát kell átvenniük, tekintve hogy még ezzel együtt is jelentősen elmaradnának a 63 millió dolláros alsó határtól - aki ez alatt van, annak is ki kell fizetnie legalább ennyi összeget, amit a saját játékosok között osztanak szét -, és a Minnesota Timberwolvesnak is ez lenne a megfelelő, mivel így egy centet sem kéne fizetniük Bennettnek.

A Boston Celtics svéd csatára, Jonas Jerebko a CSNNE-nek elmondta, magabiztos az egész csapat és szeretnének ebben az idényben is a PO-ba kerülni. Az mindegy nekik, hogy a Cleveland vagy más csapat ellen kerülnek össze, de meg akarnak küzdeni a továbbjutásért. Nagyon hosszú szezon elé néznek, meglesznek a hullámvölgyeik, de a végén szeretnének eljutni legalább oda, ahova az előző szezonban.

Egy LeBron Jameshez közelálló forrás Joe Vardonnak (Northeast Media Ohio Group) azt állítja, hogy LeBron clevelandi jövőjéhez semmi köze nincs annak, hogy a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson nem tudnak megegyezni jelenleg, hiába ugyanaz az ügynökük. Mint ismert, James ki akar maradni az egészből, egyáltalán nem éreztette a csapattal (még), hogy jó lenne, ha megtartanák az erőcsatárt. Egy, a klubnál dolgozó forrás is azt mondta Vardonnak, hogy a Cavs nem aggódik amiatt, hogy LeBron távozna, ha Thompsonnal nem sikerül hosszabbítani. Szerinte James céljai nem változnak akkor sem, ha az erőcsatár a csapatnál van és akkor sem, ha nincs, ők pedig azt szeretnék, ha minél tovább minél jobbak lennének.

A New Orleans Pelicans GM-je, Dell Demps John Reidnek (Times Picayune) elmondta, három éve azt tűzte ki célul, hogy egy up-tempót játszó csapatot rakjon össze bő kerettel, és úgy érzi, közelednek efelé. Demps szerint pont ott tartanak, ahogy anno tervezték. Most nagyon fontos idény következik számukra, arra számítanak, hogy egyre összeszokottabb és egységesebb lesz a társaság, és meg tudják tenni a következő lépést. Több mint 20 meccsük lesz az országos TV-ben, ami szerinte azt mutatja, sokat várnak tőlük, meg is próbálják kihasználni a lehetőséget. Már alig bírják kivárni a szezon kezdetét, és Demps úgy érzi, a szurkolók élvezetes idény elé néznek.

A Detroit Pistons idei második körös draftoltja, Darrun Hillard a múlt hétvégén eltörte az orrát egy meccs közben, ezért meg kellett műteni. A 38. helyen kiválasztott kosarasnak nem kell kihagynia egyetlen napot sem, az edzéseken részt vehet teljes intenzitással, de három hétig maszkot kell viselnie.

A végére pedig itt van a 2k16 10-10 legjobb játékosa posztonként:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus