Hírmorzsák 2015-11-23 (10:00)

Josh Smith és egy Clippers-edző összevesztek a tegnap esti vereség után. Byron Scott rájött, hogy csökkentenie kell Kobe játékperceit. Cousins megpróbál folyamatosan egyre jobb emberré válni, Rondo és Karl is dicsérték, megvédték a centert. JR Smith szerint nem úgy tálalta a média a "fojtogatós-eset" eseményeit, ahogy azok történtek. Cuban szerint egy tulajdonos legnehezebb dolga a megfelelő vezetőedző kinevezése. Steph Curry kimondta, céljuk a liga történetének legjobb kezdése. Smart 2-4 hetet kihagy térdsérülése miatt. Faried a bokájával bajlódik.

A tegnap esti Los Angeles Clippers - Toronto Raptors mérkőzést követően a Clippers öltözőjében forrtak az indulatok, több újságíró is jelezte, hogy kihallatszódtak hangos kiabálások Doc Riverséktől - mint ismert, sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Los Angeles. Dan Woike (Orange County Register) értesülései szerint Josh Smith és egy meg nem nevezett Clippers edző között volt némi anyázás, minősíthetetlen szavakkal illették a másikat. Doc Rivers vezetőedző az esetet követően próbálta némileg tompítani a dolog élét, szerinte ez többször előfordul, mint azt az emberek gondolnák, de azt is elmondta, hogy senkire nem büszke most a csapatból, magára sem.

A város másik csapatának még nehezebb a szezonja, de úgy tűnik, hogy a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott végre megvilágosodott - a tréner Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, csökkenteni kell Kobe Bryant perceit. Scott azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz lesz ezt megtennie, mert tudja, hogy akkor van a legjobb esélyük a győzelemre, ha Bryant a pályán van, de muszáj lesz pihentetnie. Saját magával is meg kell majd küzdenie ezért, de nem akarja, hogy a szezon nagy része még hátra legyen, Kobe pedig már 20 meccs után kimerült legyen - 32 percet azért ma hajnalban is játszott Bryant, pedig Scott elmondta, hogy muszáj lesz a sztár perceit limitálni, ha most a Blazers ellen és a keddi meccsükön is játszatni akarja.

A Sacramento Kingsnél DeMarcus Cousins nyilatkozott Rich Pedroncellinek (Associated Press) legújabb eltiltása után - mint ismert, Al Horford megütéséért kapott egy meccset a ligától a center. Cousins annyit mondott, hogy minden nap megpróbál jobb és jobb ember lenni, és ő az első, aki beismeri, hogy nem tökéletes. Nap mint nap kidolgozza a belét is, hogy a lehető legjobb csapattárs legyen. Nem mindig tudja a véleményét a megfelelő módon, vagy a mások által helyesnek gondolt módon tálalni, de a szíve mindig a helyén volt, és ez így lesz a továbbiakban is.

A Kings irányítója, Rajon Rondo annyit mondott, hogy folyamatosan fejlődik Cousins mentálisan, nagyszerű embernek és kiváló vezetőnek tartja a középjátékost. Nagyon sokan nem tudják, mennyi mindent tesz a center a csapatért, de nagyon pozitív a jelenléte. A gárda vezetőedzője, George Karl annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte Cousins egy frusztrált játékos, aki nagyon akar nyerni. Néha ez nem éppen a megfelelő módon jön ki belőle, de törődik a csapattal és az elért eredményekkel is - nagyon szeretné a sikert, és a tréner szerint csak emiatt történnek ilyen esetek.

Ha már balhék: a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith Chris Haynesnek (Cleveland.com) reagált az őt ért vádakra - mint arról mi is beszámoltunk, Smith-t azzal vádolják, hogy egy 19 éves srácot fojtogatott, miután az a barátaival együtt elkezdte cikizni egy New York-i pizzázó előtt. Smith szerint a hírekben nem úgy tálalták a dolgokat, ahogy azok igazából történtek, de beszélt a csapattal, néhány játékostársával, David Blatt vezetőedzővel és David Griffin GM-mel is. Nem akarja, hogy ez az eset zavaró tényező legyen a Cavs számára, ő is megpróbál túllépni ezen minél gyorsabban.

A Dallas Mavericks tulajdonosát, Mark Cubant Kevin McHale houstoni menesztésével kapcsolatban kérdezték. Cuban Kurt Helinnek (Pro Basketball Talk) elmondta, hogy egy tulajdonos számára a legnehezebb feladat mindig egy edző kinevezése, a legkönnyebb pedig a kirúgása. Cuban úgy véli, azért nehéz kiválasztani a megfelelő trénert, mert a legtöbbjük nagyon jó a megbeszéléseken, ismerik a tulajokat, tudják, mi a gyenge pontjuk és azt is, hogyan kell ezekre a gyenge pontokra játszaniuk. Úgy gondolja, 90%-a szerencse annak, hogy valaki a csapathoz megfelelő edzőt választja-e ki vagy sem. Azt is hozzátette, hogy ha megvan a jó edző, akkor viszont gyűrűt kell rakni az ujjára, "el kell venni feleségül", tehát le kell kötni hosszútávra - mint ismert, a Dallas idén nyáron hosszabbított 2022-ig Rick Carlisle-lal.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Sam Amickkel (USA Today) az idénykezdetükről beszélt még a Chicago Bulls elleni győzelmet követően - Curry elmondta, igenis céljuk a liga történetének legjobb kezdése, hiszen a lehetőség adott számukra, szeretnék véghez vinni ezt a történelmi tettet. Nagy dolognak tartaná Curry, ha sikerülne, hiszen mindig különleges dolog, ha olyas valamit érnek el, amit korábban még soha senki, és soha nem lehet tudni, hogy lesz-e még erre lehetőségük a jövőben. Nagyon sok mindenen múlik, hogy ennyi mérkőzést tudjon nyerni egy csapat, főleg az idény legelején, úgyhogy meg akarják csinálni, hiszen most ott állnak a rekord kapujában. Mint arról szintén volt már ma szó, a Denver Nuggetset is legyőzte a Golden State, így a csúcsbeállítás már megvan a 15-0-s szezonkezdettel.

A Boston Celticsnél lehetnek problémák, ugyanis Brad Stevens vezetőedző bejelentette, hogy Marcus Smart két hétig nem lesz bevethető térdsérülése miatt, Adam Himmelsbach (Boston Globe) pedig úgy tudja, hogy lehet ez sokkal több is, ő 2-4 hetes visszatérési időről tud. Bár van bőven játékos, akit berakhatnak Smart helyére, a fiatal hátvéd védekezése nagyon fog hiányozni a következő meccseken, ez már ma hajnalban, a Brooklyn Nets elleni vereségnél is látszódott. A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried sem játszott ma hajnalban folyamatos bokaproblémái miatt - nála egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus