Hírmorzsák 2015-11-27 (09:45)

Chris Paul szerint sürgősen el kell kezdeniük nyerni. Rose örült, hogy egészségesen be tudta fejezni a Portland elleni meccset, szerinte a Bullsnak meg kell tanulnia "kivégezni" az ellenfelet. A Warriors újabb történelmi statisztikája. Durant szerint még mindig a nyugati konferencia a jobb. Reggie Jackson tudja, hogy ki fogják fütyülni Oklahoma Cityben. Byron Scott úgy érzi, Kupchak és Jim Buss továbbra is bíznak benne. Matthews sokat gondolkodott azon, mi lett volna Portlandben, ha nincsenek a sérülések, nyári sorsa Aldridge-éhez volt kötve. Duncan szerint még mindig csak keresik a helyüket és szerepüket a Spurs játékosai támadásban. Ginobili és Duncan el sem utaztak Denverbe. Draymond Green egy gravírozott Rolex-szel kedveskedett volt edzőjének, Tom Izzónak 500. győzelme alkalmából.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Los Angeles Clippersnél vannak gondok bőven, Blake Griffin a csapat mentális erejét kérdőjelezte meg - ezt egyébként Josh Smith is megtette a legutóbbi, Utah Jazz elleni vereséget követően. A gárda irányítója, Chris Paul is elmondta véleményét, ő Dan Woike-nak (Orange County Register) azt nyilatkozta, hogy nagyon sürgősen el kell kezdeniük nyerni, rendbe kell hozniuk a dolgokat, mert jelenleg valami nagyon nem működik. Nem fair ez szerinte a szurkolókkal szemben és ők is tudják, hogy sokkal jobb csapatot alkotnak annál, amit jelenlegi mérlegük mutat. Soha nem voltak még ilyen helyzetben (15 meccs után 7-8-cal állnak), úgyhogy megoldást kell találniuk a problémáik megoldására.

Szerda hajnalban Derrick Rose először játszott a Moda Centerben, mióta szinte napra pontosan két éve elszakította ugyanabban a csarnokban meniscusát. A találkozót követően Rose azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy azért örült, hogy egyben jött le a pályáról. Nem kiemelkedő, de elfogadható meccset hozott, nyertek, és csak utóbbi lényeges számára. Sokszor mennek azonban 10 pontos előny környékére, és muszáj lenne megtanulniuk, hogyan végezzék ki ilyenkor ellenfeleiket. A bokájáról annyit mondott az irányító, hogy jól van, de a következő napokban további kezeléseket fog kapni. Néha nem tudott olyan magasra ugrani, és nem tudott olyan dinamikusan védelmet bontani, de azt is hozzátette, minél többet játszik majd, annál jobb lesz a helyzet, annál erősebb lesz bokája.

A "nap" statisztikája a Golden State Warriorsé, akik a liga történetének első csapata lettek a Los Angeles Lakers elleni győzelemmel, akik két egymás utáni idényben is elértek egy-egy 16 meccses győzelmi sorozatot, soha korábban egyetlen franchise sem volt képes erre. A Philadelphia Sixers természetesen a skála másik végén található, ők a Boston Celtics elleni bukóval beállították a liga történetének leghosszabb vereségsorozatát (26 meccs) - két idénnyel ezelőtt megtették már ugyanezt, és mint ismert, tavaly egy vereséggel "maradtak le" a leggyengébb rajtról, 0-17-tel nyitottak (idén 0-16-tal eddig). Három zakóra vannak attól, hogy minden negatív rekordot egyedül tartsanak - következőleg hajnalban James Hardenéken a világ szeme, hogy tőlük is ki tudnak-e kapni.

Ma este folytatódnak a küzdelmek a ligában az egynapos szünetet követően, de nem mindenkinek. Gregg Popovich Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy Tim Duncan és Manu Ginobili nem utaznak a csapattal a Denver Nuggets elleni idegenbeli találkozóra. Volt csapattársuk, az Atlanta Hawks magasembere, Tiago Splitter a Memphis Grizzlies ellen nem lesz bevethető - továbbra is a csípősérülése akadályozza a játékban. Az Oklahoma City Thunder magasembere, Mitch McGary még kedd hajnalban került gondba, úgy tűnt, hogy elég súlyosan megsérült a bal bokája, de úgy tűnik, hogy nagyobb volt az ijedtség, mint a tényleges baj - nem játszott a tegnap hajnali, Brooklyn Nets elleni meccsen, de Billy Donovan vezetőedző is elmondta, sokkal kisebb a probléma, mint arra számítottak.

Maradjunk még a Thundernél. Pár napja szóba került LeBron James által, hogy jóval kiegyenlítettebb lett a liga, de Kevin Durant még mindig úgy gondolja, hogy nyugat a jobb. A kiscsatár Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, szerinte továbbra is jobb csapatok vannak nyugaton, de többeknek össze kell még szedniük magukat. A keleti gárdák előreléptek, de még mindig az ő konferenciájuk a jobb - egyszerűen jobban kezdték a szezont a keleti klubok, de még nagyon kevés telt el az idényből.

Az Oklahoma City egyébként ma este a Detroit Pistonsszal játszik, Reggie Jackson tehát visszatér volt csapatához, az irányító azonban David Mayónak (MLive) elmondta, nem számít meleg fogadtatásra a Thunder-szurkolók részéről. Jackson elmondása szerint tisztában van a helyzettel, azzal, hogy mit várhat, mivel akkor is kifütyülték már a Thundernél, mikor még ott kezdett tavaly, ugyanezt várja most is. Szerinte teljesen ugyanaz lesz a helyzet, mint bármely más csarnokban, nagyon sok helyen fütyülik ki, mikor pályára lép, úgyhogy teljesen függetleníteni tudja magát ettől, csak a játékra koncentrál.

Biztosan nem nyugat erősségét bizonyítja a Los Angeles Lakers, amely 2-12-vel, pocsékul kezdte az idényt, a vezetőedző, Byron Scott azonban Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, úgy érzi, hogy még mindig élvezi a GM, Mitch Kupchak, illetve a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős elnök, Jim Buss bizalmát. Scott szerint továbbra is tudja mindenki, hogy ez egy hosszabb folyamat kezdete. Nagyon sok a fiatal játékosuk, akikből szerintük kiváló kosarasok válnak majd idővel, de ez nem egy hónapon belül fog bekövetkezni. Időbe fog telni, egy, talán két évbe is.

A Dallas Mavericks swingmanje, Wesley Matthews Chris Mannixnek (Sports Illustrated) adott egy hosszabb interjút, amelyben leginkább Portlandről beszélt. Matthews elárulta, hogy sokszor gondolkodott azon, mi lett volna, ha nem sújtja a Blazerst ennyi sérülés az utóbbi években, így elvéve minden esélyét egy komolyabb PO-szereplésnek - főleg a szezon befejezése és annak mikéntje után lamentált ezen hosszasan. Jók voltak, Top4-es csapat az egész ligában, és szerinte ez nem lufi volt, ami kipukkadt volna idővel. Nem volt biztos abban az idényt követően, hogy visszatér a gárdához, 50-50 volt ennek az esélye, de aztán rájött, hogy a sorsa teljes egészében LaMarcus Aldridge-éhez volt kötve - ha az erőcsatár maradt volna Portlandben, ő is, így viszont távozott

Mint ismert, LMA a San Antonio Spurshöz írt alá végül, ahol a 12-3-as mérleg ellenére is van még mit helyre rakni - Aldridge érkezésével és Kawhi Leonard térnyerésével nagyban változtak a csapat többi tagjának szerepei. A klub legendája, Tim Duncan Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, hogy a játékosok még mindig próbálnak rájönni, mikor és milyen helyzetekből vállalhatnak, mi a helyes és a rossz megoldás a támadóoldalon, emiatt pedig még sokszor hezitálnak. Fognak még hibázni Duncan szerint, de ahogy mindig, úgy most is erre fogják felhasználni a 82 meccses alapszakaszt - próbálnak mindent a helyére tenni és minimalizálni a bakikat, amennyire csak lehet. Nagyon új még most minden nekik, de örülnek is a változásoknak, mert az új játékosok nagyszerűek és hajlandóak is tanulni.

A végére pedig a Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green maradt, aki tegnap meglátogatta egyetemi csapatát, a Michigan State-et, amely a kaliforniai Fullertonban játszott a Wooden Legacy nevű tornán. A Spartans 99-68-ra nyert a Boston College ellen, ezzel 5-0-ra módosult idei mérlege, az apropó azonban nem ez volt, hanem az, hogy Tom Izzo ezzel a sikerrel megszerezte 500. győzelmét az NCAA-ban. Green egy Rolex-szel kedveskedett volt mesterének, amelybe belegravíroztatta, hogy "Nagyszerű kezdés - DG".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus