Hírmorzsák 2015-11-29 (11:00)

Gortat szerint gond van a Wizards környékén, egyáltalán nem élvezik a játékot. Porzingis szerint nem is lehetne jobb mentora Phil Jacksonnál. Derrick Williams frusztrált, mert nem kap elég lehetőséget. Lionel Hollins szerint nincs értelme túlságosan készülni, mivel nincsenek első vonalas sztárjaik. Joe Johnson próbál úgy segíteni a Netsnek, ahogy tud. Byron Scott nem foglalkozik a szurkolókkal, mert szerinte nem látnak mindent, a Top3 védett pick sem érdekli jelenleg. George Karl szerint Steph Curry videójátékszerűen játszik. Cousins talán hétfőn, Tyreke Evans és Norris Cole kedden térhetnek vissza. Lou Williams személyes okok miatt hagyta ki a mai meccset.

A Washington Wizardsnál nagy gondok vannak, ez a játékból és a mérlegből is világosan látszik. A gárda centere, Marcin Gortat J. Michaelnek (CSN Mid-Atlantic) elmondta, hogy szerinte a negatív légkör a hibás a csapat idei szereplésében - a lengyel szerint a rossz csapaton belüli hangulat miatt egyáltalán nem élvezik a játékot. Gortatnak nem ez az első negatív megnyilvánulása idén - mint ismert, Randy Wittman az egyik vereséget követően külön kiemelte a középjátékos gyenge teljesítményét, amire Gortat szerint semmi szükség nem volt, eléggé rossz néven vette mestere húzását. Ott érződött rajta némi sértődöttség is, ahogy most sem házon belül próbálja rendezni a problémákat.

A New York Knicks újonc magasembere, Kristaps Porzingis Ian Begley-nek (ESPN New York) elárulta, szerinte a lehető legjobb mentora van Phil Jackson elnök személyében. A lett szerint Jackson hagyja Derek Fisher vezetőedzőt dolgozni, viszont utána olyan tanácsokkal látja el a játékosokat, amelyek a támadójáték legapróbb részleteire is kiterjednek, és amiket valószínűleg egyetlen edző sem lát rajta kívül. Jackson mindig ott van velük, és mindig mond neki olyan dolgokat, amik nagyon sokat segítenek számára a játék megértésében.

Azért közel sem minden tökéletes a Knicksnél, Derrick Williams például nem kap rendszeres játéklehetőséget, emiatt pedig ideges is. A csatár Marc Bermannek (New York Post) árulta el, hogy azért vitték állítólag New Yorkba, hogy a padról új energiákat hozzon, de arra nincs befolyása, mikor játszik, ezt az edzői stáb dönti el. Egy kicsit frusztrált a mostani helyzettől, mert úgy érzi, tudna segíteni, ettől függetlenül persze nem ereszt le, hiszen még nagyon sok meccs van ebben a szezonban is.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Lionel Hollins a Cleveland Cavaliers elleni találkozó előtt tett érdekes nyilatkozatot. A tréner annyit mondott, hogy meg sem próbál mindent elemezni. Látja a pályán történő eseményeket, de mi értelme van éjszakázni és elemezni az egészet, mikor nincs Russell Westbrookjuk, Kevin Durantjük vagy LeBron Jamesük? Hollins szerint ha egységesen, csapatként játszanak, dolgoznak, fegyelmezetten csinálják, amit kell, akkor lehet esélyük a győzelemre, és ez a maximum. Ha nem jön össze a siker, mert az ellenfél tehetségesebb, akkor is megtettek mindent és nyugodtan mehetnek haza aludni. Mindenesetre a NetsDailynek nem nagyon tetszett, hogy Hollins nem vállalt felelősséget a gárda teljesítményéért, vele kapcsolatban ez már korábban is gond volt.

A Nets játékosa, Joe Johnson pocsékul dob idén, mezőnyből mindössze 33.5%-kal tüzel, ám Fred Kerbernek (New York Post) adott nyilatkozatában elmondta, próbál a játék más területein segíteni csapatának. Johnson úgy fogalmazott, hogy próbálja a tőle telhető legtöbbet nyújtani, ami nem feltétlenül a pontszerzést jelenti, bármit megtesz azért, hogy a Netset győzelemhez segítse. Mindenkinek megvan a szerepe az együttesen belül, és ebből kell kihozniuk a legtöbbet. Ő csak a saját feladatára koncentrál - néha nagyon jól sikerül ez, egyes meccseken azonban kevésbé.

Ma sem telhetett el Byron Scott-nyilatkozat nélkül a hajnal, a Los Angeles Lakers vezetőedzője ezúttal a rajongókról mondta el véleményét Baxter Holmesnak (ESPN). A tréner egyik rokona kezeli Scott instagramját, de neki is megmondta, hogy ne válaszoljon semmire. Scott úgy fogalmazott, hogy nem foglalkozik túlságosan a szurkolókkal, mert ők szurkolók - nincsenek ott minden nap az edzéseken, nem látják, hogyan készülnek, nem tudják, mennyi munkát fektetnek az egészbe, csak a végeredményt látják, úgyhogy nem sok mindenről tudnak. Mindegyikőjüknek megvan a véleménye, de ő nem igazán foglalkozik ezekkel. Azt is hozzátette, hogy vannak olyanok, akik megértik, hogy az újjáépülés egy hosszú folyamat, de a legtöbben azonnal akarják a sikert.

A Lakers vezetőedzője a Top3 védett első körös draftjogról is beszélt Holmesnak, de azt mondta, egyelőre nem foglalkozik ezzel - ha a 3. helynél rosszabb pozícióba esik a pick, akkor a Philadelphia Sixers választhat vele, egyébként marad a Lakersnél. Lehetlen egyszerre arra gondolni, hogy a fiatalokat fejlessze, hogy a csapatot folyamatosan egyre jobbá tegye, és egy olyan draftjogot is szem előtt tartani, amelyből csak hat hónap múlva lesz játékos, illetve az is könnyen elképzelhető, hogy nem is az övék lesz.

A sérült- és visszatérő-lista ma sem volt üres. A Los Angeles Lakers hátvédje, Lou Williams személyes problémák miatt hiányzott a Portland TrailBlazers elleni összecsapásról - azt nem részletezik, hogy mi ez a gond. A New Orleans Pelicansnél hiába kellett ölben levinni Anthony Davist az előző találkozón térdzúzódása miatt, ma hajnalban így is pályára lépett, igaz, csapata vele együtt is kikapott a Utah Jazztől. A Pelicansnél  ettől függetlenül hamarosan nagy lehet az öröm, mivel lassan szinte teljes lehet a csapat - Alvin Gentry vezetőedző bejelentette, hogy Tyreke Evans és Norris Cole is kedden térhetnek vissza. Evans még októberben esett át egy artroszkópos térdműtéten, Cole pedig egy elég súlyos bokasérülésből próbál visszatérni - egyikőjük sem lépett még pályára ebben az idényben.

A Denver Nuggetsnél Kenneth Faried a bokája miatt szorult oldalvonalon kívülre egy hétre, ma viszont visszatért - csereként 14 percet játszott, de ők is kikaptak, méghozzá a Dallas Maverickstől. A Sacramento Kingsnél Caron Butler bevethető volt bokasérülését követően, de nem lépett pályára, DeMarcus Cousins pedig még mindig a hátával bajlódik, ki is hagyta a címvédő elleni zakót, de George Karl reményei szerint a center hétfőn már pályára léphet majd. Karl azt mondta, hogy szerinte Cousins nagyon ideges most, szeretett volna a hétvégén is játszani, de most az volt a legjobb megoldás a kosaras szempontjából, ha nem erőltették ezt. Karl azt is hozzátette, hogy a hétfőben ő is csak reménykedik, egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy visszatérhet a középjátékos hárommecccses kihagyását követően.

Karl nyilatkozott mostani ellenfelükről, a Golden State Warriorsről is. A tréner úgy gondolja, hogy a bajnoki címek miatt általában kicsit beképzeltek lesznek a játékosok, meg szoktak elégedni legbelül, a Warriors azonban rettenetesen magas szinten játszik most is, Stephen Curryről pedig úgy fogalmazott, hogy videójátékszerűen játszik. Néha úgy érzi, hogy az irányító magával a játékkal is játszik kicsit, egészen elképesztő dobásokat vállal és értékesít, mint például a két csapat összecsapását megelőzően, a Phoenix Suns ellen - Karl szerint Curry ott szerzett 41 pontja és teljesítménye is igazi show volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus