Hírmorzsák 2015-12-02 (10:35)

Kétórás meeting volt Rondo, Cousins és Karl között, az irányító szerint nagyon pozitív beszélgetés lett a vége. A Lakers nem tudja, hogy Kobe 24-es vagy 8-as mezszámát vonultassák vissza. A Sixers jövőre vonultatja vissza Moses Malone 2-es mezszámát. A Philly külön videóval búcsúztatta Bryantet (videó), meccs végén pedig a szurkolókat sem a győzelem érdekelte (videó). Iverson szerint soha senki miatt nem hozott ki magából annyit, mint Kobe miatt. Bryant szeretne a Lakersnél dolgozni visszavonulása után is. Byron Scott szerint mást nem tudnak kezdeni Kobe sok dobásával és hatékonyságával, mint hogy együtt élnek vele. A Nets cserélné Bogdanovicot. Steve Kerrnek még mindig fáj néha a feje, nem tudni, mikor térhet vissza. Motiejunas elkezdhette az edzéseket.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) arról értesült, hogy a Sacramento Kingsnél a múlt héten megint volt egy meeting, ezúttal DeMarcus Cousins és Rajon Rondo akartak beszélni a vezetőedzővel, George Karllal. A hírek szerint eredetileg csak 15 percesre tervezték a diskurzust, de egy elég pozitív kétórás beszélgetés lett a vége, amely során az irányító és a center megosztották a bennük lévő kételyeket a trénerrel, ő pedig megpróbálta ezeket eloszlatni. Rondo annyit mondott, hogy szerették volna megérteni, mit miért csinálnak, és ezt imádja Karlban, hogy mindig nyitott az ilyen találkozókra, nem egy diktátor. A játékmester szerint ha egy-egy meetingre mindenki levetkőzi az egoját és a megoldásokat keresve érkezik, az mindig pozitív végkifejletet eredményez.

A két játékos egyébként főleg a videózásokkal kapcsolatban tett megjegyzéseket - azt szerették volna, ha Karl ezeken konstruktívabb kritikákkal látja el a kosarasokat, tanítja őket, és azt is elmondták neki, hogy nyugodtan használhatja őket is példaként. Rondo azt nyilatkozta, hogy megmondta Karlnak, legyen ő mindig az első, mert bármit megtesz a csapat eredményességéért, úgyhogy ha őt kell negatívumként emlegetni, vagy lehordani azért, mert nem csinált valamit jól, akkor ezt kell tenni, ezt el tudja fogadni. 10 éve van már a ligában, Doc Riverstől és a többi korábbi edzőjétől megtanulta, hogy a veteránokkal kezdődik minden, nekik van a legnagyobb felelősségük a csapaton belül. Cousins és ő szeretnék megváltoztatni a csapat körüli légkört, kultúrát.

Kobe Bryant visszavonulásával kapcsolatban előkerült még egy érdekes kérdés, a TMZ Sports forrásai szerint ugyanis a Los Angeles Lakers nem nagyon tudja, a legenda melyik mezszámát vonultassák majd vissza, a 8-ast vagy a 24-est. A Lakers egyik szóvivője a lapnak elárulta, hogy eddig nem nagyon foglalkoztak a témával, csak érintőlegesen volt erről szó az utóbbi pár évben. Most, hogy Kobe bejelentette hivatalosan is, hogy az idény végén abbahagyja, valószínűleg a következő hetekben, hónapokban formálisan is jóval több szó esik majd erről. Bryant egyébként az első 10 évében hordta a 8-ast, ekkor dobta a 81 pontot például és lett háromszor bajnok, de a 24-esben nyert további két bajnoki címet, két döntő és egy alapszakasz MVP trófeát. A TMZ úgy tudja, hogy ha Kobe-ra hagyják a döntést, valószínűleg azt szeretné, ha a 24-es kerülne fel a Staples Center plafonjára.

A ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni találkozó több dologról is emlékezetes marad. Egyrészt megszakadt a Sixers zakósorozata, így "csak" társbérletben lett övék a leggyengébb kezdés 0-18-cal. Másrészt a Philly, illetve Moses Malone Jr. a félidőben bejelentette, hogy édesapja, a nemrég elhunyt Moses Malone 2-es mezszámát jövőre visszavonultatja a csapat. A Sixers a 24-es Lower Merion (ide járt középsuliba Bryant) mez mellett egy külön videóval is készült Kobe-nak, aki mint ismert, philadelphiai születésű:

A Philly első idei győzelme a kutyát nem érdekelte a csarnokban, hiszen utoljára játszott "otthon" Bryant:

A Sixers történetének egyik legnagyobb sztárja, Allen Iverson is búcsúzott Bryanttől a SportsCenteren keresztül. AI azt mondta, hogy egyetlen másik játékos miatt sem hozott ki magából annyit, mint Kobe miatt, és soha nem lesz még egy olyan kosaras, mint Kobe Bryant, majd sok sikert kívánt a Lakers legendájának. Ez egyébként nagyjából megegyezik azzal, mit LeBron James mondott tegnap este - ő is elmondta, hogy Kobe motiválta leginkább, rá akart hasonlítani mindenben.

Maga Bryant Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, megtiszteltetés lenne számára, ha a Lakersnél dolgozhatna visszavonulása után is, úgyhogy valószínűleg nem nagyon fog eltávolodni a kosárlabdától akkor sem, ha befejezi aktív pályafutását - az is valószínű, hogy az aranysárga-lilák találnak neki helyet, ha tényleg szeretne náluk dolgozni. Amíg azonban ez nem történik meg, addig valószínűleg hasonló estékben lehet részünk, mint eddig vagy éppen ma hajnalban. Byron Scott vezetőedzőt kérdezték Kobe sok dobásáról és borzasztó hatékonyságáról, amire annyit mondtott a tréner, hogy lesznek még ilyen meccsek, ez van, annyit tudnak tenni, hogy együtt élnek az előnyeivel és a hátrányaival is.

Egyre bővül a cserélhető játékosok kategóriája, Mike Mazzeo (ESPN) értesülései szerint ugyanis a Brooklyn Nets próbálja felmérni a terepet, hogy a többi csapat mit adna Bojan Bogdanovicért. A horvát swingman idén 24.3 perc alatt 8.4 pontot és 2.9 pattanót átlagol.

A Golden State Warriorsnél Steve Kerr továbbra sem lehet a csapattal, a címvédő viszont nélküle is 19-0-s mérleget birtokol. A tréner Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle) elmondta, természetesen úgy érzi, hogy valami nagy dologból marad ki, de azt is hozzátette, továbbra sem tudják, mikor térhet vissza. Saját elmondása szerint a háta rendben van, de még mindig szokott fájni a feje, és további mellékhatások is szoktak jelentkezni, miután az off-szezonban kétszer is megműtötték.

A Houston Rockets magasemberének, Donatas Motiejunasnak is a hátával voltak gondok, Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint azonban a litván játékos a mai naptól elkezdheti legalább az edzéseket - hogy mikor térhet vissza, arról továbbra sincs pontosabb információ.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus