Hírmorzsák 2015-12-07 (21:45)

Cousins nem keres kifogásokat, úgy érzi, hogy sz*rul játszik. Steph Curry és Reggie Jackson lettek a hét játékosai. Harrison Barnes zrikálta kicsit Curryt kettejük egykori egyetemeik összecsapása után. Nincs változás az élen a pontkülönbségeknél és a PER-listán sem, utóbbin Favors már a hatodik. "Top10 támadás, védekezés, életkor" halmazábra. Markieff Morrisért Terrence Jonest is feláldozná a Rockets. Nem tiltják el Nick Youngot, játszhat ma este. Hollis-Jefferson jobb bokáját műteni kell. Veszélyben van Lionel Hollins pozíciója a Netsnél? Kobe-nak helyet ajánlott keretében édesapja egykori olasz csapata.

A Sacramento Kings centerének, DeMarcus Cousinsnak mostanában finoman szólva sem megy a játék, ma hajnalban például 5/20-as mezőnymutatóval ért el 13 pontot az Oklahoma City Thunder elleni vereség alkalmával. Cousins a találkozót követően az ESPN-nek elmondta, nagyon nem elégedett az utóbbi időben mutatott játékával, de pozitívnak kell maradnia. "Szarul játszok" - fogalmazott egyértelműen a középjátékos, aki azt is elmondta, hogy a csapatnak is ez jelenleg az egyik gondja, hogy ő gyengén teljesít, és nem akar kifogásokat keresni.

A Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry és a Detroit Pistons játékmestere, Reggie Jackson lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Curry-vel természetesen hibátlan, 4-0-s hetet teljesített a Golden State, amely alatt a tavalyi MVP 34.5 pontot, 4.8 gólpasszt és 4.0 pattanót átlagolt. Jackson is 4-0-s hetet ment a Detroittal, neki pedig 27.0 pont, 8.8 gólpassz, 3.0 pattanó és 1.75 szerzett labda voltak a mutatói.

Curryhez kapcsolódik, hogy a Warriorsnél volt egy kis zrika a játékosok között. A Carolina Panters 41-38-ra nyert a New Orleans Saints ellen az NFL legutóbbi játéknapján, ezzel kapcsolatban jegyezte meg az irányító twitteren, hogy "Megint nyert a Panthers? Igen. Cam megint megmutatta, hogy miért érdemli meg az MVP címet? Igen. 12-0? Igen", erre azonban jött is azonnal Harrison Barnes reakciója: "És mi van a Davidsonnal?". Curry egykori egyeteme ugyanis Barnes alma materével, a North Carolinával játszott és kapott ki, ezzel húzta csapattársát a jelenleg sérült kiscsatár.

Még egy kis Golden State: kijöttek a heti statisztikák. Az élen nem történt változás a pontkülönbségeknél, a Warriors (+15.0) vezet a San Antonio Spurs (+10.6) előtt, a harmadik helyre viszont az Oklahoma City Thunder jött fel (+5.4), a Cleveland Cavaliers a három veresége után kiesett a top3-ból. A teljes listát ezen a linken eléritek. A PER-listán Curry (34.9), Russell Westbrook (31.0) és Kevin Durant (28.0) továbbra is a dobogó, viszont Derrick Favors feljött a hatodik helyre (26.3). A top25-öt ezen a linken megnézhetitek.

Megjött a szokásos "Top10 támadás, védekezés, életkor" halmazábra is az alapszakasz negyedénél:

Arról volt már szó reggel, hogy a Houston Rockets érdeklődik Markieff Morris iránt, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint pedig valószínűleg Terrence Jonest is odaadnák az arizonaiak erőcsatáráért, de egyelőre túl korai még egy esetleges csere végső formájáról beszélgetni. Stein szerint más csapatok, például a Markieff öccsét, Marcus Morrist is foglalkoztató Detroit Pistons is érdeklődnek Markieff iránt.

Arról is volt szó reggel, hogy a ma hajnali Detroit Pistons - Los Angeles Lakers találkozón Nick Young arrébblökte alkarral Anthony Tollivert, amiért kiállították. Akkor Young azt nyilatkozta, hogy szerinte nem kellene eltiltani, Mike Bresnahan (Los Angeles Times) pedig ligaforrásoktól úgy tudja, hogy nem is meszeli el a liga Youngot, játszhat a csapat ma esti, Toronto Raptors elleni mérkőzésén - az, hogy ez segítség-e a Lakersnek vagy hátrány, persze más kérdés.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Brooklyn Nets swingmanjét, Rondae Hollis-Jeffersont meg kell műteni a héten, a jobb bokájával vannak gondok. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia az újonc kosarasnak, valószínűleg a beavatkozás után mondanak majd bármit is a csapatnál.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Andrei Kartasov (Tass News) értesülései szerint a Brooklyn Nets már keresi Lionel Hollins vezetőedző utódját, ezt azonban mind a vezetőség, mind a tulajdonosi kör cáfolta a NetsDailynek. Mike Mazzeo (ESPN New York) is úgy tudja, nincs veszélyben Hollins helye, de maga a tréner azt mondta erre, hogy szerinte pozíciója egyáltalán nem biztos, de akkor se volt az, amikor elvállalta az állást.

Kobe Bryant sem maradhat ki a hírekből most sem, édesapja volt klubja, a Viola Reggio Calabria ugyanis írt neki egy levelet a TMZ Sports információi szerint. Az olasz csapat a megszólításban Reggio Calabria fiának, fantasztikus Kobe-nak hívja a dobóhátvédet, és gyakorlatilag azt szeretnék, ha a következő idényben náluk játszana. Azt ők is leírják, hogy talán túl nagyot álmodnak (Bryant már elmondta, hogy az idény végén teljesen befejezi, nemcsak az NBA-ben), de azt is hozzáteszik, talán nem nagyobbat annál, amit a lenti képen szereplő 8 éves srác érzett egykor. Szeretnék, ha hazatérne, és játszana abban a csapatban, amelyben egykor apja, Joe Bryant is. Kis probléma, hogy a Serie A2-ben szerepel jelenleg az együttes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus