Hírmorzsák 2015-12-08 (11:15)

Randle és Russell csak csere lesz a Lakers következő 5-10 meccsén. MWP szerint a szurkolók teljesen be vannak gerjedve Kobe-ra. LeBron élete végéig szóló szerződést kötött a Nike-val. Jerry Colangelo a Philly új elnöke, Adam Silver is közben járt a kinevezés érdekében. Porzingis szerint Nowtizki taposta ki az utat az európai játékosoknak az NBA-ben, Dirk szerint a lett sokkal jobb játékos most, mint ő volt 20 évesen. Stephenson és Josh Smith csereértékét már az előző hónapban próbálta felmérni a Clippers. Marjanovics hülyét csinált Okaforból (videó). DeMarre Carroll határozatlan ideig nem játszik (térd). Steve Kerr visszatérése inkább előbb történik meg, mint utóbb. A Sixers története negyedik legnagyobb vereségét szenvedte el.

Megvolt Byron Scott vezetőedző nagy ötlete a változásokra, a ma hajnali, Toronto Raptors elleni mérkőzésre ugyanis kitette a kezdőből Julius Randle-t és D'Angelo Russellt, a következő 5-10 meccsen a két fiatal a cserék között kezd, helyettük pedig Lou Williams és Larry Nance Jr. kerül be a kezdőötösbe - utána nézi meg Scott, hogy kellenek-e újabb változtatások. A tréner azt nyilatkozta, hogy azért lépte ezt meg, mert 3-17-tel állnak, több energiát szeretne látni a kezdőktől. Azt is hozzátette, hogy ez nem a két játékos teljesítményéről szól, hanem arról, hogy csapatként nem jók, a két fiatalnak ezután is meglesznek a lehetőségei.

Randle Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, ennek sportolóként nem örülhet, de nem rajta múlik a dolog, ő továbbra is csak arra tud odafigyelni, hogy minél keményebben játsszon, ahogy eddig is. Russell annyit tett ehhez hozzá, hogy úgy érezte, egyre jobb a kémia közte és a társai között. Egyre inkább kezdte felvenni a ritmust, aztán ez történik, de azt is hozzátette, hogy ez nem fog a fejlődése útjába állni. Az irányító elmondta, mindenkinek megvan a saját története, és abban bízik, hogy pályafutása végén majd nevetve mesélheti el ezt a részt.

Csapattársuk, Metta World Peace is nyilatkozott, őt arról kérdezték, hogy mit gondol a szurkolók mindenhol túláradó szeretetéről Kobe Bryant iránt. Metta azt válaszolta, hogy elképesztő, mintha teljesen be lennének Kobe-ra indulva, gerjedve. Ő a "horny fans" kifejezést használta, majd hozzátette, hogy pontosan ezeket a szavakat idézzék majd vissza az újságírók.

Két hírről is beszámolhattunk még tegnap este. Egyrészt LeBron James "életfogytig tartó" Nike-szerződéséről, amelyről pontos adatok még nem láttak napvilágot, de mint azt már tegnap is írtuk, Kevin Durant 10 éves, 300 milliós szponzori szerződésének sokszorosáról beszélnek.

Másrészt a Philadelphia Sixers kinevezte Jerry Colangelót elnöknek, amelyet úgy vártak már mindenhol, mint a Messiást, ugyanis a hírek szerint egyrészt a tulajdonosok is panaszkodtak már a Philly miatt (pocsék keret, kilátástalan játék, ezért kevesebb néző, így kevesebb bevétel), Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint 2014 óta noszogatták a ligát, hogy tegyen valamit a Sixers újjáépülésével. Másrészt Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, hogy Adam Silver commish elég komoly szerepet játszott Colangelo mostani kinevezésében, többek között ő mérte fel legelőször, hogy a Team USA vezetőjét mennyire érdekelné egy ilyen pozíció a ligautolsónál, úgyhogy mindenki megtett mindent, hogy a Sixersnél ne az eddigi mederben folyjanak tovább a dolgok.

Ma hajnalban összecsapott a Dallas Mavericks és a New York Knicks, farkasszemet nézett egymással minden idők egyik legjobb európai játékosa, Dirk Nowitzki és a hozzá sokszor hasonlított Kristaps Porzingis. A lett magasember azt nyilatkozta Dirkről, hogy ő taposta ki az utat az európai kosarasok számára az NBA-ben, ő csak megpróbálja követni a nyomait, és reményei szerint egy nap hasonlóan nagy játékos lehet majd, mint a német.

Nowitzki a meccs után azt mondta, hogy a lett játékos tényleg jó. magas, atletikus, le tudja ütni a labdát, sokoldalú, komplett kosaras. Arról, hogy hozzá hasonlíták Porzingist, azt mondta, hogy azt jelenti, megöregedett. Nagyon örül neki, hogy ilyen sokáig játszhatott és hogy a fiatalok tisztelik a játékát. Sok szerencsét kíván neki, mert a határ a csillagos ég szerinte a Knicks erőcsatárának. Azt is hozzátette a német legenda, hogy több mint fair kettejük összehasonlítása, mert Porzingis jóval jobb játékos jelenleg, mint ő volt 20 évesen, a fejlődési görbén jóval előrébb jár. Ő akkoriban halálra volt rémülve, hogy a hősei ellen kellett játszania újoncként, Porzingis pedig majdnem dupla-duplát átlagol, úgyhogy szerinte ha valakivel szemben nem fair ez a párhuzam, akkor az a lett játékos.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a múlt hónapban a Los Angeles Clippers felmérte a terepet, ki mit adna egy csere keretein belül Lance Stephensonért és Josh Smith-ért. A magasember nyáron szabadügynökként csatlakozott a csapathoz, míg Stephensont csere útján szerezték a Charlotte Hornetstől, de úgy tűnik, hogy Doc Rivers hamar rájött, nem kifejezetten tud vagy akar megbírkózni az ő személyiségükkel. Egy NBA-ben dolgozó vezető azt mondta a Yahoo Sportsnak, hogy nincs a két játékos iránt túl nagy kereslet, mindketten esélyesek rá, hogy kivásárolják őket.

A sérülések rovatot ezúttal a Toronto Raptors kiscsatárával, DeMarre Carroll-lal kell kezdenünk, aki jobb térdének zúzódása miatt határozatlan időre kiesett - már ma hajnalban sem játszott a Lakers ellen. 18 meccsen 34.2 perc alatt 12.2 pontot és 5.1 pattanót átlagolt eddig, védekezésére pedig nagy szüksége van a kanadai gárdának. A San Antonio Spursnél ma hajnalban Kawhi Leonard és Tim Duncan sem lépett pályára - utóbbi csak pihent, előbbi betegség miatt hagyta ki a találkozót, de valószínűleg nem kell hosszabb időt kihagynia, jó esély van rá, hogy a következő találkozón már pályára léphet.

A Spurs nélkülük is 51 ponttal alázta meg a Sixerst, ami a Philly történetének negyedik legnagyobb vereségének számít.

A Golden State Warriorsnél Steve Kerr-ről még mindig nem tudni, mikor térhet vissza, de Ken Berger (CBS Sports) információi szerint a terv az továbbra is, hogy olyan hamar, amilyen hamar csak lehet, és állítólag ez inkább előbb, mint utóbb fog bekövetkezni. A Warriorsön belüli vicc szerint Kerr megvárja, míg a csapat egyszer kikap, nehogy vele kössék össze az eddig hibátlan szezonban az első botlást.

A végére pedig Boban Marjanovics maradt. Mint azt már említettük, a Spurs nagyon megverte a Phillyt ma hajnalban, a végén pedig a szerb center még Jahlil Okafort is hülyére vette:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus