Hírmorzsák 2015-12-19 (12:45)

Draymond Green most Mayóval kapott össze a Warriors-Bucks meccs után. Mayo szerint viselkednie kellene az erőcsatárnak, míg Carter-Williams szerint kifejezetten gyerekes volt az, ahogy a Golden State játékosai lereagálták az első meccs végi zsákolását. Bogut hátsérülést szenvedett. Caron Butler pár napon belül a Bucksnál köthet ki hivatalosan is. LeBron Drexlert és Jordant is megelőzte - a pattanólistán. 19 év után először jutott el egy meccsen három Bulls-játékos is legalább 30 pontig. A drafton hisztiző kissrác már Porzingis-mezben jár Knicks-meccsre. Paul George nyíltan kritizálta a játékvezetőket a Nets elleni győzelem után (videó). A Sixers a félpályás "buzzerből" egy ziccert csinált (videó).

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee Bucks pár napon véglegesít egy cserét Caron Butlerért. Mint arról pár napja már beszámoltunk, a veterán kiscsatárt a Sacramento Kings árulja, hátha máshol több játékidőt kaphat - ígéretet is tettek neki arra, hogy gyorsan találnak másik csapatot számára. Azt még mindig nem tudni, hogy mit ad majd Butlerért a Bucks, bár túl sok mindent valószínűleg nem kell feláldozniuk.

Ha már szóba került a Milwaukee, akkor térjünk ki a ma hajnali meccsükre a Golden State Warriorsszal szemben, amelynek igen komoly előzményei voltak ahhoz képest, hogy alapszakasz, hogy két külön konferenciában vannak, és hogy szakadéknyi különbség van a két együttes között jelenleg. Mint ismert, Michael Carter-Williams a két gárda első idei összecsapásának végén zsákolt egyet, majd lenézően kitekintett a bajnok kispadjára, amit megjegyzett Draymond Green és Stephen Curry is. Készültek 24-1-es pólók is Milwaukee-i szurkolók körében még az első találkozó előtt, erre jött válaszul a ma hajnali 10-18-as póló.

Carter-Williams még az összecsapás előtt elmondta Diamond Leungnak (Bay Area News Group), hogy szerinte nagyon gyerekes volt a Warriors-játékosok válasza arra az állítólagos lenézésre, ami nem is ünneplés volt részéről, hanem kifejezetten Greennek szólt, aki az egy héttel ezelőtti Bucks-Warriors meccs félidejében elmondta, hogy a harmadik és a negyedik negyedet úgyis el fogja rontani a Milwaukee. Az irányító szerint semmi személyes nem volt egyébként a mozdulatában, ez benne van a játékban szerinte - ennyi örömködés belefér, hiszen neki és a csapatnak is jól sikerült az a mérkőzés. Greenről annyit mondott, hogy mindenki ismeri, próbálja állandóan kavarni kicsit a sz... állítóvizet.

Két esemény a mai ütközethez is tartozik. Az egyik az, hogy Andrew Bogut megint meghúzta a hátát, még az első negyedben - hogy mennyit kell kihagynia, azt természetesen nem tudni.

Másrészt Green megint főszerepbe került, ezúttal OJ Mayóval akasztotta össze a bajuszt. A mérkőzés végén megbeszéltek pár dolgot, majd Mayo megpaskolta Green fejét hátulról, amire elkezdődött egy kisebb lökdösődés - az erőcsatár annyit mondott, az ő fejét ugyan ne ütögesse senki. A dobóhátvéd a Yahoo Sportsnak elmondta, hogy nem véletlenül beszélt Greennel a meccs után. Szerinte van más módja is annak, hogy megbeszéljék a dolgokat, nem kell a médiában üzengetni. A Warriors játékosa leszólta MCW-t és a Milwaukee-t is, és bár nagy játékosnak tartja Greent, akinek eddig nagyszerű karrierje van és nagyon fontos láncszeme annak, hogy győzni tudnak, bajnokok, de azt szeretné Mayo, ha ő is tudna viselkedni, mert nagyon sokan figyelnek arra oda, mit mond Green.

A napi statisztikákhoz tartozik, hogy LeBron James a pattanólistán egyelőre ugyan csak 119. 6679 begyűjtött lecsorgóval, de ma hajnalban két nem kis nevet előzött meg: Michael Jordant és Clyde Drexlert. A másik napi stathoz is van köze Jordannek, utoljára ugyanis 1996. december 17-én, majdnem napra pontosan 19 éve fordult elő utoljára, hogy a Chicago Bullsnál három játékos is elérjen legalább 30 pontig egy mérkőzésen - akkor MJ (30) mellett Toni Kukoc (31) és Scottie Pippen (35) jutottak el erre a szintre, ma pedig Jimmy Butler (43), Derrick Rose (34) és Pau Gasol (30) tették meg ugyanezt.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George valószínűleg elintézett magának egy 25.000 dollár körüli büntetést, miután ma hajnalban, a Brooklyn Nets elleni győzelem után nem rejtette véka alá véleményét: szerinte pocsékul fújtak a bírók, a ligának valamit tennie kellene ez ellen.

A Los Angeles Lakers a D-Ligába, a Los Angeles D-Fendershez küldte Ryan Kellyt és Tarik Blacket. A két játékos 1-1 alkalommal már járt lent, december 13-án Kelly 34 pontot és 9 pattanót, Black pedig 19 pontot és 11 pattanót szerzett. 

A Philadelphia Sixers valamiben a legjobb lett az idén, a félpályás buzzert ugyanis ziccerre váltották:

A végére pedig a kissrác maradt, aki anno elsírta magát, mikor a New York Knicks Kristaps Porzingist húzta a drafton, ma hajnalban azonban már a lett magasember mezében ment meccsre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus