Hírmorzsák 2015-12-27 (21:00)

Hornaceket hamarosan menesztheti a Suns. Bledsoe (térd, All-Star szünet) és Burks (bokatörés, 6 hét) is hosszabb időt hagyhatnak ki ma hajnali sérüléseik miatt. Kobe meglepődött, hogy vezeti az All-Star szavazást. Doc Rivers szerint Bryantnek ott a helye az All-Star gálán. Byron Scott szerint merőben más lenne most a Lakers, ha DeAndre Jordant sikerül leigazolniuk a nyáron. JB Bickerstaff szerint a Rocketsnek egyszerűen nem jó a hozzáállása a meccseken. Rondo és Cousins közel állnak egymáshoz, Karl szerint sokat segíthet a centernek az irányító. Ma nem játszik Lillard és Ed Davis sem. Humphries a legrosszabb negyedvégi próbálkozással (videó). Brett Brown szerint Ish Smith a pályán kívül is sokat segít a Sixersnek, Wroten elküldését sajnálja.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Philadelphia Sixers elleni vereség, amely az utóbbi 20 mérkőzésből a 15. zakója volt a Phoenix Sunsnak, azonnali veszélyhelyzetet teremtett az arizonaiak vezetőedzőjének, Jeff Hornaceknek - állítólag a nagyon közeli jövőben kirúghatják a trénert. Az ESPN szerint sokkal korábban kell edzőt cserélnie a Sunsnak, mint abban reménykedtek, mert egyre jobban tartanak attól, hogy a játékosok egyszerűen nem figyelnek oda Hornacekre, nem reagálnak arra, amit kér tőlük. A Phoenix már csak 12-20-as mérleggel áll a nyugati konferencia 11. helyén, a Sixers elleni zakóval pedig lehet, hogy betelt a pohár.

Maradjunk még a Phoenixnél: Paul Coro (Arizona Republic) forrásai szerint Eric Bledsoe hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni ma hajnali térdsérülése miatt. Az MRI vizsgálatok eredményéről elvileg még ma beszámolnak, elképzelhető, hogy meniscus-sérülése van a hátvédnek az újságíró információi alapján - az egyik térdében egyáltalán nincs meniscus egyébként. Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy információi szerint legalább az All-Star szünetig, azaz február második feléig nem léphet pályára Bledsoe, ami majdnem kéthónapos pihenőt jelent számára.

A Phillynél Ish Smith ma hajnalban 14 ponttal és 5 gólpasszal mutatkozott be régi-új csapatánál. Brett Brown vezetőedző Derek Bodnernek (Philly Mag) azt nyilatkozta a meccs után, hogy szerinte nagyon keveseknek van fogalmuk arról, hogy mennyi mindent jelent az irányító a csapatnak azon kívül is, amit a pályára tesz le, mert baráti viszonyt ápolnak Nerlens Noellel, nagyon bíznak egymásban. Brown azt is elmondta, hogy sajnálja Tony Wroten elengedését, mert végig ott volt ő is, mióta elkezdett dolgozni a Sixersnél, de ez is a sport része. Abban reménykedik, hogy úgy emlékszik majd vissza ezekre az időkre Wroten, hogy minden lehetőséget megkapott az edzőktől, és szerinte volt játékosa is minden tőle telhetőt megtett.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant Mark Medinának (Los Angeles Daily News) reagált arra, hogy vezeti az All-Star szavazást az első részeredmények után, méghozzá nem is kevéssel. Kobe úgy fogalmazott, hogy az első reakciója az volt, hogy "ez meg mégis mi?". Az, hogy meglepődött, finoman szólva sem írja le a reakcióit.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, hogy szerinte Bryantnek az All-Star gálán van a helye, az nem érdekli, hogyan oldják ezt meg, hogyan kerül be Kobe. Hisz ebben és tudja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, de ez nem nagyon érdekli, ez az ő véleménye. Az, hogy kezdő lesz Kobe vagy csinálnak neki egy 13. helyet a keretben, az nem lényeg, de ott van a helye az All-Staron az aranysárga-lilák ikonjának azért, amit a pályafutása során letett a parkettára. Rivers úgy gondolja, hogy ezzel nem nagyon lehet vitatkozni, de aki akar, azt meg nem nagyon hallja meg. 

Megkérdezték tőle, hogy és akkor mi van, ha valaki más lemarad Kobe miatt, például DeAndre Jordan? A Clippers elnöke és vezetőedzője azt válaszolta erre, hogy az persze nagyon rossz lenne, de ettől még Bryantnek ott a helye, és megint elmondta az elnök, hogy csinálni kellene egy 13. helyet erre a speciális esetre, főleg ha nem kerül be Kobe a legjobb 12-be a szavazás és az edzők által. Magic Johnson is ott volt, Michael Jordan is a Wizards-dzal. Ezek a játékosok kiérdemelték, hogy szerepelhessenek az All-Staron, és az a helyzet, hogy aki lemarad, az pedig nem érdemelte még ki ezt.

Ha már szóba került DeAndre Jordan, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Los Angeles Lakers is megpróbálta a nyáron megszerezni. Byron Scott vezetőedző Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) elmondta, hogy felvázolták neki a Lakers múltját, illetve hogy itt minden a bajnoki címekről szól. A játékos számára egy új kezdet lett volna ez néhány fiatal tehetség mellett, akiknek segíthette volna a fejlődését. Ha Jordant sikerült volna megszerezniük, és mellé még érkeztek volna más kinézett játékosok is, akkor Scott szerint egyértelműen más csapatuk lenne - olyan, ami a bajnoki címért harcol. A tréner azt is elmondta, hogy szerinte jövő nyáron többet fognak a kosárlabdáról beszélgetni a szabadügynökökkel, de azt is hozzátette, hogy még 7-8 hónap van odáig.

A Houston Rockets vezetőedzője, JB Bickerstaff a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni vereséget követően akadt ki - a texasiak még 91-84-re vezettek a negyedik negyed előtt. A tréner szerint a problémáik gyökerét kell megtalálniuk, mert oka van annak, hogy ennyire hullámzó az együttes teljesítménye, hogy ha jól alakulnak a dolgok, akkor nagyon jól, ha viszont rosszul, akkor nagyon rosszul. Bickerstaff szerint az a gond, hogy mindenkinek a helyes dolgokat kellene meghúzni a pályán, de nem azért, mert ez dobást, pontot vagy dicsőséget jelent egyénileg.

A játék nem erről szól, mégis ezek a motivációik, és jelenleg ebben látja a gondok gyökerét. Egy nappal korábban San Antonióban csodálatosan játszottak, aztán ezen a mérkőzésen nem minden alakult a terveik szerint, nem jöttek könnyen a dolgok és megint hozták a rosszabbik énjüket. Ez idegesíti őt és valószínűleg a csapatot is, de nem úgy állnak a dolgokhoz, ahogy kellene, és folyamatosan ezt csinálják az utóbbi időben. Rendbe kell szedniük a dolgokat, nyomatékosítaniuk kell, hogy mik a legfontosabb feladataik és céljaik, neki pedig azokat kell játszatni, akik tudják, mi a prioritás a csapat szempontjából.

A Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo és centere, DeMarcus Cousins jó kapcsolatot ápolnak egymással, ami nem meglepő, mindkettejüket hasonlóan ítélik meg. Rondo szerint Cousins egy meg nem értett srác, és valószínűleg ezért állnak olyan közel egymáshoz - egymás mellett van egyébként az öltözőszekrényük is. George Karl vezetőedző szerint a center nyerni szeretne, egy jó csapatban akar szerepelni, és meg akarja tapasztalni, milyen a PO.

A tréner úgy gondolja, hogy sokszor azért ideges és frusztrált Cousins, mert nem akar a múltra emlékezni. Szeretné elfelejteni, ami eddig történt és egy jobb jövő felé akar tekinteni. Rondo sokat segíthet ebben Cousinsnak, mert olyan játékos, aki volt már bajnokcsapat tagja, így sok mindent tud mesélni társának, ami segítheti fejlődését. Cousins annyit mondott, hogy Rondo borzasztóan sokat segít neki minden meccsen, karrierje korábbi részében soha nem volt ennyi könnyű kosara, mint ebben a szezonban.

A Utah Jazz dobóhátvédje, Alec Burks ma hajnalban megsérült a Los Angeles Clippers elleni találkozón - Burks bal bokája ficamodott ki, emellett agyrázkódás tüneteit lehetett rajta észrevenni. Brian Windhorst (ESPN) információi szerint attól tartanak az együttesnél, hogy hosszabb időt kell kihagynia a játékosnak - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy eltört Burks bokája, és minimum hat hétig nem léphet pályára. A ma esti mérkőzésekhez tartozik, hogy a Portland TrailBlazersnél Damian Lillard és Ed Davis sem lesznek bevethetőek a Sacramento Kings elleni találkozón.

A végére pedig ma hajnalról Kris Humphries maradt - a Washington Wizards erőcsatára minden idők legrosszabb háromnegyed pályás próbálkozásával állt elő:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus