Hírmorzsák 2016-01-10 (13:45)

Klay Thompson szerint ha egészségesek maradtak volna, még mindig veretlenek lennének. Terry Stotts szerint a Warriors minden idők legjobb mutatójával végez majd az idény végén. Steph Curry sípcsontvédőben játszik. Kupchak kezdeményezett több tárgyalást is cserékről, de mindenkinek a Lakers fiataljai kellenek. George Karl szerint Seth Curry a Kings legjobb védőjátékosa. Odomot kiengedték a kórházból. Kérdéses Anthony Davis ma esti játéka. Mike Dunleavy még legalább egy hónapra van a visszatéréstől. JR Smith szeretne ott lenni az All-Star gála tripladobóversenyén. Kevin Love-ot megint lehagyták egy Cavs-képről, odaphotoshoppolta magát. Mozgov fenekét megfogta egy néző meccs közben. A liga megtiltotta a John Wall és Howard Eisley közötti megállapodást. Justin Bieber Chris Paul All-Star részvétele mellett kampányol.

A Washington Post a Golden State Warriors dobóhátvédjével, Klay Thompsonnal készített egy hosszabb interjút. Nagyon sokan mondták róluk, hogy csak szerencséjük volt az előző idényben, csak kijött nekik épp a lépés, ezért lettek bajnokok - ez motiválta őket, hogy ebben az idényben még jobb szezont fussanak, ezért akarnak minden meccset megnyerni. Thompson sok minden más mellett azt is elmondta, hogy ha teljesen egészséges a keretük, akkor szerinte még mindig veretlenek lennének - azon a bizonyos Milwaukee Bucks elleni találkozón ő például bokasérülést szenvedett, igaz, nem súlyosat. Úgy érzi, hogy a Bucks jó időben kapta el őket, de emellett kitűnően is játszottak, ilyen a kosárlabda.

Szintén a Golden State-hez kapcsolódik, hogy a Portland TrailBlazes vezetőedzője, Terry Stotts a két gárda egymás elleni mérkőzése után azt nyilatkozta, hogy a Warriors a jelenlegi tempóban haladva a liga történetének legjobb mérlegét produkálná, márpedig szerinte meg is lesz ez az oaklandi együttesnek.

A Warriors MVP-je, Steph Curry változtatott a folyamatos lábsérülései miatt - legutóbb szerda hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen kellett idő előtt távoznia a pályáról. Az irányító a Portland ellen már műanyag sípcsontvédőt viselt a bal lábán, átment tehát kicsit focista stílusba.

Ha már a Lakers: GM-jük, Mitch Kupchak saját elmondása szerint több telefonhívást is megeresztett pár héttel ezelőtt, ő kezdeményezett néhány cserét vagy legalábbis beszélgetést. Azt is hozzátette azonban a szakember, hogy nagyon óvatosnak kell lenniük, mert a legtöbb együttes a fiatal játékosaik iránt érdeklődik csak, őket pedig nagyon sokra tartják, úgyhogy nehezen tudja elképzelni, hogy egy fiatalt elboltoljanak. Kupchak elmondása szerint elég nagy aktivitás lesz a csapat körül a deadline előtt, de blockbuster cserére nem számít.

Úgy érzi, hogy ha 4-5 játékost olyan szintre tudnak fejleszteni, hogy mindenki tudja róluk, hogy legit helyük van egy jó csapat aktív rotációjában is, akkor a sapka alatti helyükkel, az erősítési lehetőségeikkel elég vonzó vagy még ennél is jobb célpontok lehetnek a szabadügynökpiacon - azt hozzátette, hogy tavaly nyáron ezzel nem igazán volt szerencséjük, túl sok mindent nem tudtak felmutatni a szabadon igazolható játékosok számára.

A Sacramento Kings trénere, George Karl még a Golden State elleni, ma hajnali találkozó előtt nyilatkozott, méghozzá Steph Curry öccséről, Seth Curryről. Karl elmondása szerint nem gondolta volna egy hónapja, hogy ezt fogja mondani, de jelenleg Seth a legjobb védőjátékosuk. A leginkább tripladobásáról ismert hátvéddel kapcsolatban azt is hozzátette a vezetőedző, hogy a Dallas Mavericks elleni összecsapáson azért is maradt a pályán, mert ő volt az egyetlen, aki kontrollálni tudta a játékukat.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg tegnap Nick Friedellnek (ESPN Chicago) elmondta, hogy Mike Dunleavy valószínűleg még legalább egy hónapra van attól, hogy visszatérhessen. A kiscsatárnak a hátával van gondja most már lassan fél éve, az edzéseket a pályán pedig 10 nap múlva kezdheti meg. A sérültlistához tartozik, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis játéka ma este, a Los Angeles Clippers ellen kérdéses. Tegnap hajnalban, az Indiana Pacers ellen egy szabadlabdáért folytatott küzdelemben húzta meg Davis a hátát, Alvin Gentry vezetőedző szerint pedig a mérkőzés előtt döntenek az erőcsatár játékáról.

Hasonló témakört ölel fel Lamar Odom és a felépülése, Rachel McRady (US Weekly) értesülései szerint ugyanis az egykori kosarast kiengedték a kórházból, Khloe Kardashian pedig "titokban" egy rehabklinikára szállíttatta nem messze az otthonuktól, hogy elkerüljék a feltűnést. Az Associated Press megerősítette a híreket, a család szóvivője szerint Odomot a hét elején engedték ki a kórházból. Az AP azt is hozzátette, hogy nem esett szó Odom egészségi állapotáról, de a családja szerint csodával határos és folyamatos a felépülése.

A tegnapi nap trollja Kevin Love volt. A Cleveland Cavaliersnél nem először fordult már elő, hogy egy csapatképről lehagyták az erőcsatárt, ez történt most is. Love azonban nem nagyon vette fel a dolgot, inkább fogta, és ráphotoshoppolta a fejét Jared Cunningham testére.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy JR Smith szeretne ott lenni a tripladobóversenyen - tegnap este írtunk róla, hogy csapattársa, LeBron James szerint mindenképpen ott lenne a helye. Smith egyébként borzasztóan jó formában van, az utóbbi három meccsén 18/30, az utóbbi két hétben pedig 30/65 a triplavonalon túlról, ezzel az örökranglistán a bedobott hármasokat tekintve a 25. helyről a 20-ra jött előre, olyan játékosokat előzött meg, mint Mike Bibby, Nick Van Exel, Mike Bibby és Eddie Jones. Meg is jegyezte maga az érintett a Dave McMenaminnek (ESPN) adott nyilatkozatában, hogy nagy dolognak tartja, hogy a statisztikákban a legjobbak közé került. Azt is hozzátette Smith, hogy az első olyan játékos akart lenni anno, aki a zsákolóversenyt és a tripladobót is megnyeri - előbbi már nem reális számára, így szeretne utóbbiban egy esélyt.

És még mindig a clevelandiekhez kapcsolódik, hogy valaki a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésen megfogta Tyimofej Mozgov fenekét, aminek persze az orosz center annyira nem örült. A játékos a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy érezte, hogy valaki megfogta, aztán amikor arra kérdeztek rá, hogy hol, azt felelte, hogy rossz az angolja, csúnya szavakat meg nem akar mondani. Hátranézett, a férfi vigyorgott, és bár nem tudja, miért csinálta ezt, az összecsapás folytatódott, úgyhogy neki túl kellett ezen lépni. A felvételek megnézése után azt is elmondta később Mozgov, hogy nem is jó embert nézett, mert azt hitte, más fogta meg, de utána látta csak videóról, hogy valaki a második sorból. 12 éve profi kosaras, de elmondása szerint először fordult vele elő ilyen.

Még október közepén volt arról szó, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall megegyezett Howard Eisley segédedzővel, hogy minden meccsért 100 dollárt fizet, amelyeken 2-nél több labdát ad el. Nem nagyon utalhatott azonban Eisley-nak egy forintot sem, a liga ugyanis J. Michael (CSN Mid-Atlantic) forrásai szerint még október közepén jelezte neki és a csapatnak, hogy ez szabálytalan (valószínűleg fogadásnak számít, ami tiltott), úgyhogy nem lehet ilyen jellegű megállapodás közöttük.

A végére pedig Justin Bieber maradt ezúttal, aki Chris Paul All-Star részvétele mellett kampányolt twitteren. A Los Angeles Clippers irányítója 210.000 szavazattal volt lemaradva a legutóbbi részeredmény szerint a nyugati hátvédek között második helyen álló Russell Westbrooktól, de Bieber twitterkiírását több mint 41.000-en retweetelték, az segíthetett Paulnak, még ha elég nagy is a hátránya. Bieber segítsége egyébként nem keveset érhet, hiszen 73 millió követője van

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus