Hírmorzsák 2016-01-21 (10:45)

D'Angelo Russellnek tetszik, hogy Rondóhoz hasonlítják. Steve Kerr már napi szinten folyik bele a Warriors munkájába. Drummond negatív ligarekordot állított fel, nem kis mértékben a 9 másodperc alatt 5-öt faultoló KJ McDaniels segítségével. Caldwell-Pope-ot 10.000 dollárra büntette a liga. Ryan Anderson és Motiejunas lehetnek a Pistons nyári kiszemeltjei. Cuban szerint nagyjából 10 nappal meg kellene hosszabbítani a szezont. Clint Capela helyet foglalt a Shaqtin'-ben (videó). Kobe extrémsportokat akar kipróbálni visszavonulása után. Sérültlista: Dwight Howard (boka), Tony Parker (csípő), Batum (nagylábujj), Draymond Green (arc), Deng (szem), Whiteside (csípő), Wade (váll), Beverley (boka), Noel (fej, látás). Dejean-Jones a Pelicansnél 10 napra.

Sokan hasonlították már D'Angelo Russellt Rajon Rondóhoz - Louisville-ben születtek egyébként mindketten, középiskolában ugyanaz volt az edzőjük is -, és a Los Angeles Lakers irányítójának nagyon is megfelel ez a párhuzam. Russell Abbey Mastraccónak (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy sok játékos és edző nem kedveli Rondót, de ha ez kell ahhoz, hogy sikeres legyen a ligában, akkor követni fogja ezt az utat. Hozzátette, hogy nem a folyamatos agitálás tetszik neki a Sacramento Kings játékmesterében, hanem hogy mindig önmaga maradt. Ő is ezt szeretné, nem akar más lenni, mint aki, és csak arra koncentrál, amire befolyása van.

Ha már a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kobe Bryant a Sirius XM NBA Radio vendége volt, ahol arról beszélgetett többek között volt csapattársával, Rick Fox-szal, hogy miket fog csinálni visszavonulása után. Kobe azt mondta, hogy valószínűleg kipróbálja a síelést, ahhoz még eddig nem volt szerencséje. Talán egy kicsit szörfözni is fog és a bázisugrással is megismerkedik majd, ha befejezte a játékot. Az nem véletlen, hogy az extrémsportok lehetnek Bryant új szórakozási lehetőségei, mivel ezeket a sérülésveszély miatt a liga tiltja minden játékosnak, aki érvényes szerződéssel rendelkezik.

Egyre közeledik Steve Kerr visszatérése a Golden State Warriorsnél, Luke Walton ideiglenes vezetőedző ugyanis Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle) elmondta, egyre jobban belefolyik a munkába Kerr - ebben a szezonban most tart a leghosszabb ideig a csapattal egy idegenbeli túrán. Sokat beszélnek a matchupokról, megbeszélik, hogy mik az ötleteik, mit és hogyan lehetne kipróbálni. Walton szerint annak ellenére, hogy nem ül a kispadon Kerr, elég komoly befolyása van már a felkészülésre és a különböző döntésekre. Azt is hozzátette a "segédedző", hogy úgy tűnik neki, az utóbbi időben sokkal jobb állapotban van főnöke, jóval több az energiája is.

Kerr esetleges visszatéréséről térjünk át a sérültekre. A Houston Rocketsnél Patrick Beverley a hétfői bokasérülése miatt pályára sem lépett, Dwight Howard pedig ma hajnalban sérült le a Detroit Pistons elleni összecsapáson - egy perc játék után szintén bokasérülés miatt kellett levonulnia. A Miami Heatnél Dwyane Wade nem vett részt a Washington Wizards elleni ütközetben vállsérülése miatt, van ennél nagyobb gond is azonban a floridaiaknál. A fővárosiak elleni derbin ugyanis megsérült Hassan Whiteside és Luol Deng is. A center esetében az is problémás, hogy kontakt nélkül esett össze, - futás közben érzett egy éles fájdalmat a csípőjében, ami végigfutott a lábán. Az angol kiscsatár szemébe Kelly Oubre Jr. nyúlt bele a második negyedben, és nagy fájdalmai voltak.

Denghez hasonlóan arcsérülést szenvedett a Warriorsnél Draymond Green is a Chicago Bulls elleni kiütés alkalmával, miután Taj Gibsonnal ütközött. Az erőcsatárnak be kellett menni az öltözőbe, de olcsón megúszta, a negyedik negyedre már vissza is tért a pályára. A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel az Orlando Magic elleni találkozóról távozott idő előtt, mert fejfájások gyötörték és homályos volt a látása is - azt nem tudni, mitől jöttek ezek elő nála. A Charlotte Hornets kiscsatára, Nicolas Batum jobb nagylábujja megsérült az Oklahoma City Thunder ellen. A San Antonio Spurs bejelentette, hogy Tony Parkernek fáj a csípője, így ma este, a Phoenix Suns elleni biztosan nem játszik majd, és nem is lehet tudni előre, hogy mennyit kell majd kihagynia.

A Howardnál már említett Houston Rockets - Detroit Pistons találkozó több érdekességet is hozott. Egyrészt Andre Drummond 13/36 volt a büntetővonalról, miután széthackelték a második félidőben, ezzel megdöntötte az egy mérkőzés alatt kihagyott legtöbb büntető rekordját. Korábban Wilt Chamberlain és nem is olyan régen DeAndre Jordan hagyott ki 22 büntetőt egy találkozón, Drummond ezeken a rekordokon lépett át a 23 hibázással. A center annyit mondott, hogy nyertek, ez a lényeg, aztán azt is hozzátette később, hogy nem lesz ez mindig így, gyakorolta a büntetődobásokat eddig is. Próbál találni egy ritmust, amivel jóval eredményesebb lehet, és szerinte csak idő kérdése, hogy ez így is legyen.

Másrészt KJ McDaniels is ide köthető, miután 9 másodperc alatt ütött be Drummondon 5 faultot a második félidő elején, hogy azonnal bónuszba küldje a Pistonst, a centert pedig a büntetővonalra - Drummondot le is kellett cserélnie Stan Van Gundy vezetőedzőnek, miután 12-szer faultolták a harmadik negyed első két és fél percében, és mindössze 5/16-os mutatója volt a vonalról. McDaniels annyit mondott az eset után, hogy bármit megtesz a társaiért, ezt tudják a Rocketsnél, ha erre van szükség, akkor erre - át is vették a vezetést 3 percen belül, aztán viszont kikaptak. A Houston vezetőedzője, JB Bickerstaff szerint megpróbálták, nem jött be a taktika, ennyi, SVG pedig annyit mondott, hogy nem volt ez semmiféle sakkjátszma, csak faultolni akart a Rockets, ők pedig hagyták.

Szintén a Pistonshoz, de nem ehhez az ütközethez tartozik, hogy Kentavious Caldwell-Pope-ot 10.000 dollárra megbüntette a liga, miután a hétfő esti, Chicago Bulls elleni találkozón felrúgott egy széket a nézőtéren, amikor levonult a pályáról, miután kiállították.

És még mindig Detroit: Zach Lowe (ESPN) podcastjében azt mondta, hogy értesülései szerint a Detroit Pistons szeretne előrelépni négyes poszton a nyár folyamán, és Lowe forrásai alapján Van Gundy jó barátját, Ryan Andersont nézegetik, illetve a Houston magasembere, a szinte állandóan sérült Donatas Motiejunas is tetszik nekik, ők lehetnek a nyári célpontjaik. Anderson korlátozások nélkül igazolhat majd bárhová, a litván viszont RFA lesz, tehát minden rá érkező ajánlatot tarthat aktuális csapata - amely nem biztos, hogy a Rockets lesz, van rá esély, hogy még a deadline előtt elcserélik.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Dwain Price-nak (Fort Worth Star-Telegram) azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha nagyjából 10 nappal tovább tartana a szezon, ezzel többet pihenhetnének a játékosok és kevesebb lenne az 5 nap alatt lejátszott 4 meccs. Cuban szerint a televízió annyit változott az idők során, hogy június 12-e és június 24-26-a között nincs túl nagy különbség. Az amerikai foci még nem kezdődött el, a baseball sem pörög annyira, az emberek pedig amiatt panaszkodnak, hogy nem tudnak mit nézni, nincs semmilyen sport, ezért gondolja úgy, hogy jót tenne a ligának, ha kicsit hosszabbra nyújtanák a szezont. Ez az elképzelés egyébként hatással lenne a draft és a szabadügynök piac nyitásának időpontjára is. Hogy a pihenésre is legyen idő, Cuban szerint 5-6 meccsre le kellene csökkenteni az előszezon hosszát.

A New Orleans Pelicans 10 napos szerződést adott Bryce Dejean-Jonesnak. A kosaras ebben az idényben a D-Ligában, az Idaho Stampede-nél játszott eddig, 19.2 pontot, 5.1 pattanót, 2.2 gólpasszt és 2.0 szerzett labdát átlagolt, de az edzőtábort például még a Pelicansnél töltötte, ismerik és ő is a csapatot - Eric Gordon ideiglenes pótlásában segíthet.

A legvégére pedig ezúttal a Houston Rockets centere, Clint Capela maradt, aki valószínűleg a Space Jam 2-ben szeretne szerepet magának, a heti Shaqtin'-be az első sorba foglalt helyet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus