Hírmorzsák 2016-02-10 (21:05)

Az ESPN Top100-as listája az 1-5. helyeken (Jordan, KAJ, LeBron, Magic, Wilt). A Sports Illustrated All-Time Top50-es listája. A Lakers 2007-ben felajánlotta Kobe-t Jamesért - a detroiti és a chicagói szálat is Bryant vétózta meg. A Hawks és a Magic egy Teague-Oladipo cseréről tárgyalnak. A Celtics valószínűleg komolyan rámozdul Horfordra még a deadline előtt. A Raptorsnál Thad Young, Faried és Markieff Morris nevét emlegetik, Ujiri garantálta a bajnoki címet... valamikorra. Popovich szerint ha valaki nem szeretné, hogy használja a hackelést, tanuljon meg büntetőt dobni. A Knicks esélyei javulnak Durant megszerzésére, ha Scott Brooks lesz a következő vezetőedzőjük. Wade gyorsan meg akar egyezni a Heattel idén nyáron. Duncan ma este visszatér.

Az ESPN Top100-as listája ma este befejeződött az 5 legjobbal, akiknek a sorrendje:

1. Michael Jordan, 2. Kareem Abdul-Jabbar, 3. LeBron James, 4. Magic Johnson, 5. Wilt Chamberlain

Ugyanilyen "listás" hír, hogy a Sports Illustrated is elkészítette a Top50-es sorrendjét, amely "kicsit" másképp fest, mint az ESPN-é. A teljes listát ezen a linken találjátok, a Top10 pedig az alábbi:

1. Michael Jordan, 2. Kareem Abdul-Jabbar, 3. Wilt Chamberlain, 4. Magic Johnson, 5. LeBron James, 6. Oscar Robertson, 7. Larry Bird, 8. Bill Russell, 9. Jerry West, 10. Tim Duncan

Egy "retro-hírrel" kezdünk: Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers 2007 nyarán felajánlotta Kobe Bryantet LeBron Jamesért cserébe. Kobe 28 évesen pályafutása csúcsán volt, kétéves szerződése volt még, de nagyon nem tetszett neki, amerre a csapat haladt. Maga az érintett azt mondta, hogy a Lakersnek csinálnia kellett valamit, mert teljesen elvesztette a hitét abban, amivel próbálkoztak akkoriban. Úgy érezte magát, mintha csak arra használták volna, hogy minél több legyen a bevétel - minél alacsonyabb szinten akarták tartani a payrollt, ő bedobálta a 40-50 pontjait, így teltház volt és megvolt a minél nagyobb haszon. Mindenképpen nyerni akart Shaquille O'Neal nélkül is, ezért valamit tennie kellett a csapatnak. James akkor 22 éves volt, épp a San Antonio Spurs ellen elveszített döntő után voltak, ő pedig aláírt egy hároméves hosszabbítást a gárdával.

A Cleveland Cavaliers vezetősége úgy emlékszik a történetre, hogy ez volt az egyetlen ajánlatuk LeBronra 2003 draftolása óta - ők egy olyan csomagot akartak adni Kobe-ért, amiben nem volt benne James, de arra természetesen nemet mondtak az aranysárga-lilák. Bryant azt is elmondta, hogy soha nem ment volna bele, hogy Clevelandbe cseréljék - no-trade-je volt a szerződésében, bármilyen tranzakciót megvétózhatott, amiben benne volt az ő neve is. Kobe elmondása szerint csak a Chicago, a San Antonio és a Phoenix Suns volt akkor a listáján, ahova elment volna. A Bullsszal azért nem sikerült dűlőre jutniuk, mert Bryant nem ment bele olyan üzletbe, amivel Luol Deng a Lakershez kerül, a Detroit Pistonsszal pedig meg is egyezett Mitch Kupchak Tayshaun Prince-ben és Rip Hamiltonban, de ők sem voltak ott Kobe listáján, úgyhogy abból sem lett semmi.

Nézzük a közel- vagy a távoli jövő pletykáit. Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicksszel tudatták, hogy esélyeiket Kevin Durantre befolyásolni fogja az, hogy szerződtetik-e Scott Brookst vezetőedzőnek. Begley úgy tudja, hogy elég kevés sansz van arra, hogy az Oklahoma City Thunder kiscsatára a Knickshez igazol, ráadásul ezek az esélyek csökkentek is Derek Fisher menesztésével. Egyelőre nem túl valószínű, hogy Brooks irányítja majd a New York-i együttest, hiszen Phil Jackson elnökkel nem dolgozott korábban soha és nem is a Triangle Offense-t használja.

A Miami Heatnél örülhetnek, mivel Dwyane Wade Barry Jacksonnak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy ezen a nyáron nagyon gyorsan szeretne megegyezni a csapattal, egyáltalán nem kíváncsi más klubok ajánlataira. Wade elmondása szerint nem akart szabadügynök lenni tavaly sem és idén nyáron sem, nem kíváncsi arra, melyik gárda mennyire szeretné megszerezni, mert a Heatnél akar maradni. Alá akarja írni a szerződését, hamar pontot akar tenni az ügy végére, mert nem akar semmilyen pletykát hallani. Miamiben akarja befejezni pályafutását, úgyhogy Pat Riley-ékkal akar közös megegyezésre jutni. Mint ismert, Hassan Whiteside miatt lesz érdekes helyzetben a Heat, hiszen őt mindenképpen sapka alatti helyből kell majd megtartaniuk (nincsenek normális Bird-jogai még), ez pedig Wade pénzére is hatással lehet és valószínűleg lesz is.

A közelebbi jövőhöz érkezve lássuk a mai atlantai deadline-pletykákat. Frank Isola (New York Daily News) információi szerint a Hawks és az Orlando Magic egy olyan cseréről tárgyalnak, amelyben a floridai együttes Jeff Teague-et, az Atlanta pedig Victor Oladipót kapná. Mint ismert, a Hawksnál Dennis Schrödert akarják első számú irányítónak, Oladipóval kettes poszton javulhatna a mélység, a Magic pedig tapasztaltabb játékosokat akar a sok fiatal köré, és úgy néz ki, hogy Oladipót feláldozhatónak tartják Mario Hezonja és Evan Fournier miatt.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) podcastjében mondta el, hogy nagyon is benne van a pakliban, hogy Al Horfordot a Boston Celtics szerzi meg, legalábbis mindent megpróbálnak ennek érdekében. Mannix szerint Danny Ainge GM Horfordot tartja az egyik legtöbbre az egész ligában, ráadásul pont beleillene a csapat játékába. Nagyon sok pénzbe kerülne nyáron megtartani - szabadügynök lesz a magasember, valószínűleg maximum szerződést kell neki adni -, de Mannix szerint hajlandó kifizetni érte ezt az összeget a Celtics, mert az utóbbi években nem nagyon költöttek senkire. Az Atlanta egyelőre rengeteg draftjogot és játékost kér Horfordért, de várni kell 18-án délig - magyarul a deadline legvégéig -, az utolsó pillanatokban lehet az ilyen üzleteket nyélbe ütni.

A Kobe-LeBron résznél már említett Brian Windhorst hozta a hírt, hogy a Toronto Raptors mindent megtesz azért, hogy megerősítse az erőcsatár posztját, és leginkább Thad Young, Markieff Morris és Kenneth Faried nevét hallani velük kapcsolatban. Youngról épp ma reggel írtuk meg, hogy Mihail Prohorov nem nagyon szeretné eladni, Morrist viszont nyíltan árulja a Suns, és a Nuggetsnél sem biztos, hogy túl sok akadályt gördítenének Faried cseréje elé. A másik kérdés persze természetesen az, hajlandó-e például bármelyikükért feláldozni a Raptors az idei NYK/DEN (a kettő közül a rosszabb) első körös picket. Ugyancsak a Torontóhoz tartozik, hogy Masai Ujiri Michael Grange-nek (SportsNet.ca) elmondta, egyértelműen a bajnoki cím a céljuk, és garantálja, hogy egy nap meg is lesz a végső siker a Raptorsnak.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich a San Antonio Express-Newsnak elmondta, hogy szerinte nagyon óvatosan kellene a ligának a hackelésre vonatkozó szabályokhoz hozzányúlnia. A vezetőedző úgy fogalmazott, hogy addig semmin nem változtatna, amíg valaki elő nem áll egy salamoni döntéssel, ami mindenkinek jó. Popovich egyébként elmondta, hogy egyetért Adam Silver commish-sal a témakörben, de használni fogja, amíg ez a szabályok adta keretek közé esik, és amíg a csapatát versenyelőnybe hozza. Pop szerint undorító dolog ez, utálja is, de csinálni fogja a továbbiakban is. Ha valaki azt szeretné, hogy ne tegye, akkor tanuljon meg büntetőt dobni.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Tim Duncan ma este, az Orlando elleni összecsapáson visszatér 8 meccses kihagyása után - a térdével voltak gondok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus