Hírmorzsák 2016-02-14 (12:45)

Draymond Green szerint az 5 legjobb játékos közé tartozik a ligában. Westbrook nem akar a Lakersnél játszani. Klay Thompson szerint a ritka alkalmak egyike volt ma hajnalban, hogy Steph Curry kikapott, megtiszteltetésnek tartja, hogy vele dolgozhat együtt. Kobe visszatér Olaszországba? Bryant nem akarta sakkban tartani a Lakers vezetőségét, ezért jelentette be visszavonulását, és élete legjobb döntésének tartja, hogy a középiskola után azonnal az NBA-be ment játszani. Bosh vádliján további vizsgálatokat fognak végezni. LeBron átlagosan nagyjából 1 órával tovább edz, mint a Cavs többi játékosa. Billups lehet Karnisovas utódja a Nuggetsnél, de nem akarja elkapkodni a visszatérést a ligába. Erre az idényre nem változtatnak a hackelésre vonatkozó szabályokon.

A Golden State Warriors erőcsatárát, Draymond Greent kérdezték arról, hogy Top5 játékosnak gondolja-e magát a ligában, amire annyit mondott Green, hogy természetesen, hiszen ha ő nem hiszi ezt, akkor ki? Azt is hozzátette, hogy nem nagyon foglalkozik azért az ilyen listákkal, hogy Top hányban lehet benne - a liga egyik legjobb és legsokoldalúbb védője Green, az egyik legjobb passzoló (7.2 gólpassz/meccs) és kitűnően dobja a triplákat is ráadásul (42%), még ha nem is 20 pontos kosaras.

A ma hajnali All-Star szombat sokáig emlékezetes marad. A tripladobón Klay Thompson legyőzte csapattársát, Steph Curryt. Thompson azt nyilatkozta Jeff Zillgittnek (USA Today), hogy Curry a legjobb shooter, akit valaha látott, és ez egy nagyon ritka alkalom volt, amikor kikapott az irányító - örült, hogy egy gyengébb napján elkaphatta. Curry természetesen Thompsont, illetve a második kör végén nyújtott teljesítményét dicsérte - utolsó 8 dobását értékesítette a dobóhátvéd, abból 6 duplát érő labda volt. Curry szerint élvezet volt nézni, hogy Thompson tudta, mennyit kell teljesítenie, és így is 5/5-öt dobott a legvégén. Thompson annyit tett még hozzá, hogy szeretnek egymás ellen versenyezni, vele például még soha nem fordult elő, hogy bármelyik csapattársa jobban dobott volna nála. Megtiszteltetésként éli meg, hogy Curryvel dolgozhat, és sokkal jobb lett ő is az irányító által.

Nemrég Stephen A. Smith (ESPN) által merült fel az a pletyka, hogy Kevin Durant azért igazolhat idén nyáron a Los Angeles Lakershez, mert Russell Westbrook is oda fog szerződni 2017 nyarán. Westbrookot kérdezték tegnap több dologról, például arról, hogy álmodott-e arról, hogy a Lakersben fog játszani, amire annyit mondott, hogy nem, sose gondolta volna, csak nézte őket - igaz, a Lakers volt a kedvenc csapata. Ezután tették fel neki a kérdést, hogy akar-e a Lakersben játszani, ha már itt lesz a lehetőség számára, amire a hátvéd azt válaszolta, hogy nem, mert nagyon jó helyen van ott, ahol jelenleg kosarazik, nagyszerűen érzi magát Oklahoma Cityben.

Ha már a Lakers: a Sportando jelentette, hogy Kobe Bryant az Il Corriere della Serának elmondta, szeretne visszatérni Olaszországba, hogy segítse az olasz kosárlabdát. Mint ismert, Bryant korábban elmondta már, hogy játszani nem fog az idényt követően sehol, de sok más dologgal segíthet az olaszok előrelépésében.

Több dologgal kapcsolatban is nyilatkozott természetesen Kobe a tegnapi "sajtó napon". Elmondása szerint azért nem húzta tovább a visszavonulásának döntését, illetve annak bejelentését, mert tudta, mit fog tenni, semmi értelme nem lett volna tovább várni. Nem akarta bizonytalanságban tartani a Lakers menedzsmentjét sem, mert most már azon kell gondolkodniuk, mit akarnak tenni, miután ő távozik - nem lett volna fair velük szemben, ha az egész szezonban úgy kell dolgozniuk, hogy nem tudják, mi fog történni. Úgy volt vele, hogy ha úgyis érzi már, hogy mit fog csinálni, akkor megosztja a világgal és a csapattal is.

Bryant elmondta azt is, hogy élete legjobb döntése volt, hogy a középiskola után azonnal az NBA-be ment játszani és kihagyta az egyetemet. Kobe szerint vannak olyan játékosok, akik készek erre azonnal és vannak olyanok, akik négy évnyi egyetem után sem állnak készen a ligára. Szerinte nagyon sok múlik a mentorokon, az edzőkön, illetve az adott illető belső motivációján, hozzáállásán. Kobe úgy gondolja, hogy nagyon könnyen elképzelhető, hogy valaki az egyetemen nem megfelelő kezekbe kerül, így rosszabb játékos lesz, mint valaki, aki 17 évesen azonnal az NBA-t választja.

Mint ismert, nem vesz részt az All-Star hétvégén a Miami Heat magasembere, Chris Bosh, mert fáj a jobb vádlija, amin még több vizsgálatot fognak végezni. Bosh azt nyilatkozta az Associated Press munkatársának, hogy egy ideje már húzódik ez a probléma, úgy érezte, hogy nem érdemes tovább erőltetni, főleg ezen a héten, mikor a gála miatt alig van meccsük és van lehetősége pihenni kicsit. Próbált minden lehetséges óvintézkedést megtenni azzal, hogy nem ment el Torontóba az All-Star hétvégére - olyan profin akar hozzáállni, amennyire csak lehet, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy mihamarabb rendbe jöjjön.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James munkamoráljáról írt egy cikket Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) - James az edzés vége után átlagosan még 45-60 percet tréningezik, Kevin Love és Kyrie Irving alkalmanként csatlakoznak hozzá, de idegenben sokszor kell a buszon várakoznia a csapattársaknak, amíg James végez. LeBron annyit mondott erről, hogy dolgozni kell azért, hogy valaki folyamatosan fejlődjön, nem kereshet kerülőutakat, mindig is így gondolta. Nem is játszik az ember túl sokáig magas szinten, úgyhogy ő mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a saját részét elvégezze maximálisan. James egyébként jövőre 32 évével a legidősebb játékos lehet az All-Star gálán, ha Bosh és Dwyane Wade nem vesznek már részt.

Chris Dempsey (Denver Post) jelentette két napja, hogy ha a Denver Nuggets segéd GM-jét, Arturas Karnisovast választja következő GM-jének a Brooklyn Nets, akkor Karnisovas helyét Chauncey Billups veheti át a coloradóiaknál. Billups elmondta, hogy továbbra is szeretne vezetőségi pozícióban dolgozni, de nem akar bárhol bármilyen posztot elvállalni. Ki akar várni egy jó lehetőséget - ha adódik ilyen és felkérik az állás betöltésére, az jó, de ha nem, akkor sincs semmi. Az egykori kiváló irányító most szakkommentátor az ESPN-nél, amire azt mondta Billups, hogy nagyon jó lehetőség számára, mert nem vesz el sok időt. Nem akart egyből NBA-állást vállalni, kicsit ki akart szakadni a közegből, több időt akart tölteni a családjával, és azt szerette volna, hogy azok, akikkel együtt játszott, ne csak a játékost lássák benne.

A kanadai dollár gyengülése miatt felmerült, hogy a Toronto Raptorst valamilyen módon segíteni fogja a liga, de Adam Silver commish tegnap elmondta, hogy a klub egyelőre nem kereste meg az NBA-t, hogy erről tárgyaljanak. Silver azt mondta, hogy fognak erről beszélgetni az MLSE-vel, de ez egy elég összetett dolog, a bevételelosztás után például amerikai dollárban kapta a pénzét eddig is a Raptors, de vannak természetesen olyan kiadásaik, amiket kanadai dollárban kell rendezniük.

Silver azt is elmondta, hogy ebben a szezonban nem változtatnak a hackelésre vonatkozó szabályokon, maximum a következő idénytől lép érvénybe bármilyen szabályváltoztatás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus