Hírmorzsák 2016-02-26 (10:30)

Kidd szénája elég rosszul áll a Bucksnál. Curryé egyedül egy újabb triplarekord. Joe Johnson 3 millió dollárról mondott le tegnap. Andre Millert kitette a Timberwolves, Kevin Martinnal is tárgyalnak a kivásárlásról. A Rockets vezérigazgatója tagadja, hogy Harden rúgatta volna ki McHale-t és akarta elcseréltetni Howardot. Capela bokasérülés miatt nem játszott. Melo tagadja, hogy a Knicks el akarta volna cserélni és ő mondott nemet a Celticsre, de bevallottan nehezen éli meg ezt az időszakot. Stephen Jackson szerint a 2007-es We Believe Warriors megverte volna az idei Golden State-et. Oscar Robertson szerint a mai edzőknek fogalmuk nincs a kosárlabdáról, ezért ilyen jó Curry.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint nincs túl nagy biztonságban Jason Kidd vezetőedző pozíciója a Milwaukee Bucksnál. Mint ismert, Kiddnek egyébként is elég nagy beleszólása van a vezetőség dolgaiba is, de még nagyobb hatalmat és befolyást szeretne, és az már korábban is felmerült, hogy full time GM akar lenni a nyártól kezdve. Ezt azonban a tulajdonosok nem akarják, és a deadline-nál már nemet is mondtak egy olyan cserére, amelyet Kidd lebeszélt a New Orleans Pelicansszel. Kidd állt egyébként több játékosmozgás mögött is, a Michael Carter-Williams cserét is ő erőltette anno.

A nap statisztikája Stephen Curryé, mondhatni szinte már természetesen - zsinórban 128. mérkőzésén dobott legalább egy triplát, ezzel övé az új rekord, Kyle Korvert írta ki a történelemkönyvekből. Curry 10 hármast jegyzett ma hajnalban, az Orlando Magic ellen, ezzel már csak 10 triplára van saját idényrekordjától (286) - 55 meccset játszott idén eddig, bődületes új csúcsot állíthat fel ebben a szezonban.

A tegnapi Joe Johnson waiverre tételhez tartozik, hogy Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Brooklyn Nets egykori játékosa 3 millió dollárról mondott le, így 21.9 millió dollárral nyomja ebben az idényben a Nets sapkáját és összesen ennyit is fizetnek ki neki Mihail Prohorovék - ehhez jön majd hozzá az a pénz, amit következő kenyéradójánál keres, és ami valószínűleg a veterán minimum időarányos része lesz.

"Kivásárlós sztori" az is, hogy a Minnesota Timberwolves szabadlistára tette Andre Millert - a veterán irányító 62.1%-kal dobott idén, de mindössze 26 mérkőzésen került pályára a Wolvesban és 3.4 pont mellett 2.2 gólpasszt átlagolt. A csapat GM-je, Milt Newton közleményében azt írta, hogy Miller igazi profi volt náluk és kitűnő példát mutatott a fiataloknak azzal kapcsolatban, hogy mit jelent a profi hozzáállás az NBA-ben - természetesen a legjobbakat kívánta Millernek a továbbiakra.

A Minnesotához tartozik az is, hogy Marc Stein (ESPN) információi szerint Kevin Martinnal is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kivásárlásról - Martin cseréje/elküldése jó ideje porondon van már, jövőre egyébként van még egy 7.4 millió dolláros játékosopciója. Stein úgy tudja, hogy van pár bajnokesélyes csapat, amely érdeklődne a dobóhátvéd iránt, ha sikerül megegyeznie időben a Timberwolvesszal - kedd éjfélig kell waiverre tennie a Minnesotának Martint, akkor még játszhat a PO-ban másik csapatban.

Az is tegnap este merült fel, hogy a Houston Rocketsnél James Harden rúgatta ki Kevin McHale-t, illetve akarta elcseréltetni Dwight Howardot, ezt viszont a csapat vezérigazgatója, Tad Brown a Portland TrailBlazers elleni mérkőzés előtt cáfolta. Brown Calvin Watkinsnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ezek a dolgok sosem történtek meg, és nagyon idegesítő, hogy az egész szezonban ezt a pletykát hallani. Egyelőre eléggé szenvednek a pályán, de próbálják helyre hozni a dolgaikat, közben azonban folyamatosan támadják a játékosaikat és a csapatot a médiában névtelen forrásokra hivatkozva. Brown azt az nba.com-os infót is cáfolta, hogy Howard és Harden két szezonnal ezelőtt el akarták cseréltetni egymást - erről egyébként a múlt héten Daryl Morey GM is elmondta, hogy nem igaz.

Maradjunk egy kicsit a Rocketsnél: svájci centerük, Clint Capela ma hajnalban nem játszott a Blazers ellen, a jobb bokájával vannak gondok - azt egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Az szintén tegnapi pletyka volt, hogy Carmelo Anthony megmondta a Boston Celticsnek, hogy ne erőlködjenek egy cserével, úgysem fog belemenni, hogy odakerüljön, a New York Knicks kiscsatára azonban Frank Isolának és Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, nem kereste meg a csapat egyetlen cserelehetőséggel sem. Melo a héten Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta egyébként, hogy nagyon nehéz időszakon mennek keresztül, nagy kihívás, hogy erősek és pozitívak maradjanak az egész szezonban. Kurt Rambis már a negyedik edzőjük, mióta New Yorkban van és egy csomó játékos is megfordult náluk, sok mindenen mentek keresztül.

A végére ezúttal egyrészt Stephen Jackson maradt - a Golden State Warriors egykori játékosa az ESPN The Jump című műsorában azt állította, hogy bár nagyon jó csapat a mostani Golden State, nem akarja őket leszólni, de szerinte a We Believe Warriors megverné a bajnokot. Jackson 2007 januárjában csere útján került Oaklandbe az Indiana Pacerstől, és az első idényben bombameglepetésre kiverték 8. kiemeltként az alapszakaszgyőztes Dallas Maverickst, a következő körben azonban a Utah Jazz megállította őket, 2008-ban pedig be sem jutottak a rájátszásba 48-34-es mérlegük ellenére sem. Ezt követően szét is esett az együttes, miután Matt Barnes a Phoenix Sunshoz, Baron Davis pedig a Los Angeles Clippershez szerződött, Al Harringtont meg november végén elcserélték Jamal Crawfordra.

Másrészt Oscar Robertsonnal zárunk, aki szintén nincs elájulva a mostani Warriorstől, illetve a mostani kosárlabdától úgy általában. Robertson szerint például ha valaki jól dob kintről, akkor miért nem mennek ki rá jobban? Úgy érzi Big O, hogy a mostani edzőknek fogalmuk sincs a mostani játékról, a védekezésről, csak az analitikával és ehhez hasonló dolgokkal foglalkoznak. Őt rengeteg alkalommal duplázták, manapság pedig a büntetővonal környékén kezdenek el védekezni a csapatok - az ő korában akkor kezdték el faragni az embert, mikor megkapta a labdát a bedobás után, teljesen más a stratégia hátul most, mint akkor.

Robertson szerint Curry azért dob ennyire jól, mert ilyen a játék - ha valaki triplát tud dobni vagy zsákolni tud, akkor úgy kezelik, mintha a szeletelt kenyér óta a legnagyobb dolog lenne az emberiség történetében. Anno ha valaki bedobott egyet kintről, következőleg már ott lógtak a nyakán, háromnegyedpályán, félpályán nyomást gyakoroltak rá, most viszont nem. A mostani csapatoknak egy, talán két játékuk van összesen. A center ad egy elzárást, a shooterek meg az alapvonalon próbálnak üres helyzetbe kerülni a csatárok által adott blokkok segítségével, ennyi az egész repertoár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus