Hírmorzsák 2016-03-02 (10:30)

Popovich szerint be lehet vezetni az 5 pontos vonalat is, de Curry úgy is kicsinálna mindenkit. Iverson szerint egyértelműen az 1996-os draft volt minden idők legjobbja, a maiak közül Russell Westbrook játéka emlékezteti leginkább a sajátjára. Melónak panaszkodott egy néző a gyenge játék miatt, Anthony James Dolan tulajdonoshoz küldte az illetőt. D'Angelo Russell olyat tett, amit Lakers-újonc 57 éve nem, ligarekordot is döntött hármasokban. Kevin Martint kivásárolták, még időben. Humphries aláírt a Hawkshoz. Marcus Thornton iránt érdeklődik a Heat és a Cavs is. Monroe-t meg akarta szerezni a Blazers a deadline előtt. Blake Griffin mezét visszavonultatták az Oklahoma egyetemen, hamarosan visszatérhet. Jimmy Butler talán pénteken már edzhet. Sérültlista: Lou Williams, Gibson, Iguodala (mindhárman combhajlító). Steve Ballmer a leggazdagabb csapattulajdonos a négy major sportban.

Mostanában téma, hogy valamit kezdeni kellene a triplákkal - Marc Cuban vetette fel nemrég, hogy hátrébb kellene vinni a triplavonalat -, most pedig a San Antonio Spurs vezetőedzőjét, Gregg Popovich-ot kérdezte a témáról Michael C. Wright (ESPN). Popovich azt mondta, hogy miért nem vezetnek be egy ötpontos vonalat? A nagy gond szerinte az ezekkel a teóriákkal, hogy Steph Curry így is, úgy is kicsinálná a csapatokat, szóval az ellenfeleknek károsabbak lennének ezek a változtatások - mint ismert, a Golden State Warriors sztárja 28-50 láb között (8.5-15 méter) 35/52, azaz 67.3%-kal dob idén.

Arról írtunk már hajnalban, hogy Allen Iversonnal hosszabb interjút készített Gerald Flores (Complex.com), amelyben AI elmondta, szerinte egyértelműen az 1996-os draft volt minden idők legjobbja. A Philadelphia Sixers ikonja azt is elmondta, hogy Russell Westbrook emlékezteti leginkább önmagára a mostani játékosok közül. Könyörtelen, mindig kiteszi a szívét a pályára, nagy energiákkal és minden mérkőzésen a lehető legkeményebben játszik - emiatt látja magát benne. Hozzátette Iverson, hogy Westbrook játéka nem teljesen ugyanolyan, mint volt az övé, de az igen, hogy folyamatosan "támadó üzemmódban" van, és hogy mindig mindent belead.

A New York Knicks nincs túl nagy formában, és akkor még finoman fogalmaztunk - ma hajnalban a Portland TrailBlazerstől kaptak ki Carmelo Anthonyék. A mérkőzésen ráadásul a saját drukkerek is a csapat ellen fordultak - az egyik néző végig Melót cukkolta, aki meg is unta a dolgot egy idő után. Az összecsapást követően Anthony Chris Herringnek (Wall Street Journal) elmondta, hogy ez a bizonyos néző végig azt kiabálta neki, hogy milyen gyenge a csapat, erre Melo megmutatta neki James Dolan tulajdonost, és megmondta, hogy ha így gondolja, akkor menjen és kérje vissza a pénzét.

A ma hajnal a Los Angeles Lakers újoncáról (is) szólt, D'Angelo Russell 39 pontos karriercsúcsot gurított a Brooklyn Nets ellen, ráadásul a végjátékban is kifejezetten jó volt. Russell 39 pontja majdnem 57 év után a legtöbb, ami Lakers-újonc dobott - 1959. március 11-én Elgin Baylor 55 ponttal jelentkezett, azóta nem érte el ezt a 39-es határt senki első évesként az aranysárga-liláknál - az alapszakaszban, hiszen Magic Johnson az 1980-as döntő hatodik meccsén hozott 42 pontot is. Nyolc hármast dobott a mérkőzésen Russell, a legfiatalabb lett ezzel, akinek ez sikerült, 2012 óta az első újonc, aki 39 pontig jutott és Kevin Durant óta a legfiatalabb, akinek sikerült elérnie ezt a határt.

Marc Stein (ESPN) jelentette hajnalban, hogy a Minnesota Timberwolves és Kevin Martin megegyeztek a kivásárlásról, még időben ahhoz, hogy a dobóhátvéd az idei rájátszásban szerepelhessen más együttesnél. Mint ismert, a Spurs a legesélyesebb a megszerzésére, de a Dallas Mavericks, az Atlanta Hawks és a Houston Rockets is rá fog mozdulni a hírek szerint.

A már korábban kivásárolt Kris Humphries lekerült waiverről és alá is írt az Atlanta Hawkshoz - a ma hajnali, Golden State Warriors elleni találkozón még nem lépett pályára, de már a meccskeretben volt, csak nem küldte őt be Mike Budenholzer vezetőedző.

Calvin Watkins (ESPN) forrásai szerint a Houston Rocketstől kivásárolt Marcus Thorntont 3-4 csapat is nézegeti, köztük a Miami Heat és a Cleveland Cavaliers. Watkins úgy tudja, hogy a dobóhátvéd nem siet, egyelőre kivár, meghallgatja az ajánlatokat.

Az még a deadline-hoz tartozó pletyka, hogy Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Portland TrailBlazers megkereste a Milwaukee Bucksot Greg Monroe-val kapcsolatban - az oregoni együttes a nyáron is szerette volna leigazolni a magasembert. Monroe legközelebb 2017-ben lehet szabadügynök, ha kilép majd szerződéséből, de a nyáron is bepróbálkozhat érte majd a Portland a saját első körösük és fiatal játékosok segítségével.

A sérültlistára ma többen is ráfértek. A Los Angeles Lakersnél Lou Williams combhajlítója meghúzódott ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen, a hátvéd pedig el sem utazik a ma esti, Denver Nuggets elleni mérkőzésre. A Chicago Bullsnál újabb sérült van, Taj Gibsonnak szintén a combahjlítója húzódott meg a Miami Heat elleni találkozón. Gibsont ma reggel vizsgálják majd meg újra - este az Orlando Magickel játszik a Bulls. Fred Hoiberg vezetőedző Nick Friedellnek elmondta, hogy reményei szerint Jimmy Butler pénteken már edzhet, de szombaton valószínűleg még nem lép pályára.

A Golden State Warriorsnél végül Steph Curry nem tudott pályára lépni az Atlanta Hawks ellen bal bokaficama miatt - majdnem ki is kapott csapata -, de Andre Iguodala is kihagyta az összecsapást, Williams és Gibson mellett neki is combhajlító gondja van. A Los Angeles Clippers erőcsatára Blake Griffin nagy megtiszteltetésben részesült: az Oklahoma Sooners visszavonultatta 23-as mezszámát. Griffin a ceremónia után azt nyilatkozta a jelenlévő riportereknek, hogy nagyon közel van a visszatéréshez - pontos időpontot azonban nem adott meg.

Egy kicsit más, bár NBA-hez köthető téma: a Forbes felmérése szerint 23.5 milliárd dolláros vagyonával a Los Angeles Clipperst birtokló Steve Ballmer a négy major liga leggazdagabb csapattulajdonosa - a 26. leggazdagabb ember egyébként a világon. Mint ismert, a korábbi Microsoft vezér 2 milliárd dollárért vette meg a Clipperst 2014-ben - ez 3.5-szer több volt, mint a korábbi rekordár. A második helyen a Blazers mellett a Seattle Seahawkst (NFL) is birtokló Paul Allen áll 17.5 milliárd dollárral - szintén ex-Microsoft, 40. hely az összlistán -, az ötödik pedig a Nuggets mellett a Colorado Avalanche (NHL) és a Los Angeles Rams (NFL) tulajdonjogával is rendelkező Stan Kroenke (7.7 milliárd dollár).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus