Hírmorzsák 2016-04-17 (13:45)

Byron Scott úgy számol, hogy ő marad a Lakers vezetőedzője. Scott Brookst érdekli a Lakers kispadja, ha a tréneri pozíció mégis szabaddá válik. Curry szerint akkor nem játszik a Rockets elleni második meccsen, ha ezzel komolyabb sérülést kockáztat. Bosh beszélt a csapattal tegnap, biztosan nem játszik a PO-ban, Tyler Johnson az első meccset kihagyja. David Lee a Thunder elleni második mérkőzésen sem lesz bevethető a sarka miatt. Cameron Payne-nek a csípőjével vannak gondok. 107 millió dollár lesz 2017/18-ban a fizetési sapka. A Hornetsen 2017/18-tól a Jordan Brand logója lesz, nem a Nike-é. 100 millió dolláros éves bevételt vár a liga a mezreklámoktól.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy abszolút azzal számol, hogy marad az együttes trénere a következő idényre is. Nem beszélt még a menedzsmenttel és nem kapott semmilyen biztosítékot sem erre, de úgy gondolja, erre nincs is szükség, majd eljön az idő, amikor leülnek beszélgetni erről a vezetőséggel. Mindig is mondta, hogy ez számára az álomállás, és szeretné, ha a jelenlegi helyzeten ő változtathatna, de megérti, hogy minden a győzelmek és a vereségek számáról szól, ez az egy igazán lényeges dolog. Nagyon fontos nyár előtt állnak, és úgy készül, hogy a csapat vezetőedzője lesz egészen addig, amíg mást nem mondanak neki.

Eric Pincus (Basketball Insiders) információi szerint Scott Brookst érdekli a Lakers kispadja, amennyiben a vezetőedzői poszt szabaddá válik.

A Golden State Warriors csillaga, Steph Curry ma hajnalban bokasérülést szenvedett a Houston Rockets elleni párharc első meccsén, és Steve Kerr vezetőedző nyilatkozata alapján az MVP játéka kérdéses a második meccsre, megnézik, hogyan reagál Curry bokája a kezelésekre. Maga az érintett úgy fogalmazott, hogy nem nagyon lát olyan forgatókönyvet, amiben ne lépne pályára a következő összecsapáson, de ha kockáztat egy nagyobb, hosszabb távú sérülést, akkor természetesen nem fogja erőltetni. Tudja, mennyi fájdalmat bír el, de komolyabb bajt nem akar magának okozni - a következő két napban ennek a lehetőségét fogják vizsgálni.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh tegnap meglátogatta a többieket, beszélt a csapattal így a rájátszás kezdete előtt. Dwyane Wade annyit mondott az ESPN-nek, hogy a legfőbb üzenete Bosh beszédének az volt, hogy valaki, aki ezekért a pillanatokért él és játszik, aki nagyon várta már a szezon ezen részét, főleg a tavalyi események után (akkor is vérrögöt találtak a szervezetében, csak akkor a tüdejében), megint nem lehet ott velük a pályán - Wade nem árult el minden részletet, de nyilván némi motivációs beszédet tartott Bosh. Az eldőlt egyébként, hogy az erőcsatár biztosan nem játszik most sem a PO-ban, hivatalosan is kizárta ezt a csapat - eddig még reménykedett a játékos, hogy visszatérhet.

A további sérültekhez tartozik, hogy a Miaminél Tyler Johnson sem játszik az első mérkőzésen - a rotátor köpenyét műtötték még február elején, azóta nem léphetett pályára. A Dallas Mavericksnél David Lee nemcsak az Oklahoma City Thunder elleni sorozat első meccsét hagyta ki, de a másodikon sem lesz bevethető a sarka miatt. A túloldalon Cameron Payne a csípőjével bajlódik, ezért nem játszott ma hajnalban, az első találkozón.

Mint arról volt szó két napja, a Board of Governors, tehát a tulajdonosok megszavazták a reklámokat a mezekre a 2017/18-as idénytől kezdve - egyelőre három évben állapodtak meg, utána elemzik, hogy van-e értelme a folytatásnak. Adam Silver commish azt nyilatkozta, hogy nagyjából évi 100 millió dollár bevételt várnak ettől - ez relatíve kevésnek számít, mivel Silver szerint 2017/18-ra 7 milliárd dollár bevétele lesz a ligának összesen.

A mezekhez, de nem ehhez a témához tartozik, hogy Darren Rovell (ESPN) forrásai szerint valószínű, hogy a Charlotte Hornetsen 2017/18-tól kezdve a Jordan Brand logója lesz, nem a Nike-é, mint az összes többi csapatén.

És még pénzügyek: a Basketball Insiders úgy tudja, 107 millió dollár lesz a fizetési sapka a 2017/18-as idényben, 127 millió dolláros luxusadóval - a napokban volt arról szó, hogy 92 millió dollár lesz a következő szezonban a sapka. 2018/19-re némileg csökkenhet majd cap, 105 millió dollárra várják, de hozzá kell tenni, hogy jövő nyáron a játékosok és a tulajdonosok is kiléphetnek a kollektív szerződésből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus