Hírmorzsák 2016-05-02 (10:30)

Dwight Howard a Mavs első számú nyári célpontja. Magic Johnson lesz D'Angelo Russell mentora a pályán és azon kívül is. A Pacers még nem tárgyal Vogellel a hosszabbításról, pedig a tréner szerződése lejár az idény végén. Casey dicsérte csapatát, a médiát nem. Wade-nek Dragichoz volt pár kedves szava. Steph Curry szerint jó esély van rá, hogy a harmadik meccsen már játszik. Blatt is interjúzik a Kingsszel. Blake Griffin iránt a Denver mellett a Bulls és a Celtics érdeklődött a deadline előtt.

Dwain Price (Star Telegram) információi szerint a Dallas Mavericks kívánságlistájának tetején Dwight Howard áll, ami a nyári szabadügynökpiacot illeti. Mint ismert, a center minden bizonnyal kilép szerződéséből, így oda igazolhat, ahova akar, márpedig jó barátságban van Chandler Parsonsszal - ez tavaly majdnem elég volt DeAndre Jordan esetében.

A Los Angeles Lakers ikonja, Magic Johnson twitteren írt több üzenetet is a szurkolóknak, miután együtt ebédelt a csapat irányítójával, D'Angelo Russell-lel. Magic elmondása szerint Russell szeretett volna több mindent megtudni az egyes poszttal, az ott fontos dolgokkal kapcsolatban, a Showtime Lakers egykori sztárja pedig együtt fog dolgozni a tavalyi draft 2. választottjával a nyáron - Magic nemcsak a pályán, de azon kívül is Russell mentora lesz. Johnson azt is leírta, hogy 60 milliós sapka alatti hellyel és Luke Waltonnal a vezetőedzői székben nagyon bizakodóan néz a jövő év elé.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel szerződése lejár az idény végén, és egyelőre nem beszélgetett a tréner és a csapat a hosszabbításról - óriási lehet a kereslet Vogel iránt, tekintve az Indiana védekezését. Larry Bird elnököt kérdezték a mérkőzés után, hogy mi lesz az edző sorsa, amire csak annyit mondott a legenda, hogy ugyan már, milyen kérdés ez, még csak most lett vége a találkozónak, majd továbbment.

A Pacerst kiejtő Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey csapatát dicsérte, és egy kicsit beszólt a médiának is - szerinte leírták a kanadaiakat, de együttese tele van nagy küzdőkkel és harcosokkal. Úgy gondolja a tréner, hogy a média a Raptors ellen fordult a hetedik meccs előtt, és hozzátette, hogy látni szeretné, ki mit írt a sorsdöntő ütközetet megelőzően.

A Miami Heat egy sima meccsen jutott tovább, nem kis mértékben a 25 pontig jutó Goran Dragicnak köszönhetően. A találkozót követően csapattársa, Dwyane Wade azt nyilatkozta, hogy ez az a Dragic, akit annyira szeretnek - akkora nyomást képes az ellenfélre helyezni, hogy a többieknek sokkal könnyebb dolguk van, főleg neki. Wade szerint ha a szlovén játékmester így játszik, akkor nagyon nehéz őket legyőzni.

A Golden State Warriors sztárját, Steph Curryt kérdezte Lisa Salters a tegnap esti, Portland TrailBlazers elleni első mérkőzés közben, hogy mik az esélyek, hogy a harmadik meccsen visszatér térdsérülését követően. Curry annyit mondott, hogy szerinte elég jók - tegnap este volt róla szó, hogy 5-5 ellen is edzenie kell, mielőtt újra pályára engedné őt Steve Kerr vezetőedző, viszont a harmadik összecsapás csak szombaton lesz, ő pedig elvileg csütörtökön vagy pénteken már a többiekkel tréningezhet.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings a hét elején David Blatt-tel is interjúzni fog a vezetőedzői posztért - mint ismert, szezon közben menesztette őt a Cleveland Cavaliers, és egyelőre csak a New York Knicksszel tárgyalt ténylegesen is, viszont a Kingsnél ő már legalább az ötödik szakember, akivel konkrét beszélgetés is történik a poszttal kapcsolatban.

Sean Deveney (Sporting News) jelentette, hogy a deadline-nál a Denver Nuggets jutott a legmesszebb a Los Angeles Clippersszel Blake Griffinnel kapcsolatban, de amit a coloradói alakulat ajánlott, az sem volt annak a közelében, amit Doc Riversék szerettek volna kapni az erőcsatárért. A Nuggets mellett a Boston Celtics és a Chicago Bulls érdeklődtek még Griffin iránt, viszont a sérülései miatt senki nem mert túl sokat beáldozni érte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus