Hírmorzsák 2016-05-12 (10:30)

LeBron szerint Curry megérdemelten lett MVP, de a "legértékesebb" jelző vita tárgya lehet a díjban. T-Mac szerint vannak most is szupersztárok, csak kevesebben - keleten csak James és Wade. Barkley szerint most a leggyengébb a liga, mióta nézi az NBA-t. Jamal Crawford szerint nem hígult vagy gyengült a mezőny, csak most könnyebb játszani, mint a handcheck eltörlése előtt. Carroll és Deng bal csuklója is megsérült, utóbbinál nagyobb is lehet a gond. Bogut jobb combja húzódott meg. Adam Silvernek hiába nyújtott kezet Curry (videó).

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal) azt nyilatkozta, hogy szerinte nem volt kérdés, hogy Steph Curry nyeri az MVP címet, hiszen 30 pontot átlagolt, vezette a ligát labdaszerzésekben, az 50-40-90-es klub tagja lett, és 73 meccset nyert csapatával. Azt is elmondta, hogy a "legértékesebb" jelző miatt lehet persze máshogy is értelmezni a dolgot - szerinte a legértékesebb és a legjobb játékosnak járó elismerést nem mindig ugyanaz kapná -, de nem szabad semmit elvenni Currytől, teljesen megérdemelt volt, hogy ő kapta a trófeát. James szerint ha visszanézzük, akkor látható, hogy a múltban az MVP cím győztesei nem mindig egyeztek meg azzal a játékossal, akit éppen akkor a liga legjobbjának tartottak.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Tracy McGrady szerint Curry egyhangú MVP címe mutatja, hogy mennyit gyengült, hígult a liga - sok savat kapott emiatt, ezt a kijelentését próbálta megvédeni. T-Mac szerint ő nem hater, egyszerűen így látja a mostani tehetségeket. Azt nem mondja, hogy nincsenek szupersztárok, csak azt, hogy nem annyi, mint korábban. A keleti konferenciában például ott van LeBron James és Dwyane Wade, aztán ennyi. Az egykori klasszis dobóhátvéd azt is elmondta, hogy szerinte nagyon sok rossz csapat van jelenleg az NBA-ben, ezért gyengült a játék összességében - Charles Barkley tegnap ugyanezt elmondta, szerinte a játék most a legrosszabb, mióta nézi a ligát.

Jamal Crawford volt McGrady vendége az ESPN The Jump című műsorában legutóbb, a Los Angeles Clippers hátvédje pedig máshogy fogalmazott. Az idén is a legjobb hatodik embernek megválasztott Crawford szerint nem hígult a liga, egyszerűen könnyebb most játszani - sokat változtatott az összképen, hogy 1994-től kezdve szabálytalan volt elvileg a handcheck, 2004/05-től pedig elkezdték komolyan büntetni is. Crawford játszott mindkét érában, gyerekkora óta nézi az NBA-t, és régebben inkább a "felnőttek játéka" volt a liga - Michael Jordan 35 évesen nyert bajnoki címet -, és sokkal fizikálisabb volt

A Miami Heat - Toronto Raptors párharcban újra "páros" sérülés történt - ezúttal a floridaiaktól Luol Deng, a kanadaiaknál pedig DeMarre Carroll dőlt ki, mindketten bal csuklósérülést szenvedtek. Carroll röntgenje negatív lett, de ő sem tért vissza a meccsbe, ahogy az angol kiscsatár sem, Deng esetében ráadásul nagyobb is lehet a baj, mivel a röntgenje nem volt egyértelmű, ma vizsgálják meg jobban. Volt még egy sérülés: a Golden State Warriorsnél Andrew Bogut hagyta el a pályát 9 perc játék után, miután meghúzódott a jobb combja. Azt egyelőre nem tudni, milyen súlyos a dolog, kell-e kihagynia a meccset, és ha igen, akkor mennyit.

A végére pedig Adam Silver maradt, akinek hiába nyújtott kezet Steph Curry, mikor a commish átadta neki az MVP trófeát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus