Hírmorzsák 2016-05-17 (21:00)

A Lakers akkor cserélné a draftjogát, ha a harmadik helyre csúsznak. Simmons a Lakersben akar játszani. A Suns Dragan Bendert akarja, ha nem az első két helyen draftolhatnak. A Celtics hátvédet húz, ha Top2-n kívül választanak. LeBron Nike-val kötött szponzori szerződése több mint 1 milliárd dollárról szól. Draymond Green sokat tanul a WNBA-ből. McMillan az utóbbi 15 év egyik "leglassabb" edzője. David Blatt a Barcelona vezetőedzője lehet.

Ma éjszaka lottery-húzás, ennek megfelelően egyre több a pletyka ezzel kapcsolatban is. Chad Ford (ESPN) értesülései szerint ha a Los Angeles Lakers a harmadik helyre kerül, akkor megpróbálják elcserélni a picket - az első két helyen Brandon Ingram vagy Ben Simmons közül húznak minden bizonnyal, ha harmadiknál hátrébb esnek, akkor pedig a Philadelphia Sixershez kerül a draftjog. Nick De Paula (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Simmons és képviselői nagyon szeretnék, ha a Lakershez kerülne az erőcsatár - Rich Paulék egyébként megvárják a lotteryt azzal is, hogy melyik cipőgyártóhoz írnak alá.

Ford úgy tudja, hogy a Phoenix Suns Dragan Benderre szeretne rámenni, amennyiben a Top2-n kívül kell húzniuk. Az arizonaiak a 4. helyen várják a lotteryt, így 24.5% esélyük van az első két hely valamelyikére, viszont 85% arra, hogy a Top5-ben maradnak - Bender valószínűleg ilyen magasságban fog elkelni.

Szintén Ford jelentette, hogy a Boston Celtics hátvédet akar húzni, amennyiben nem az első két helyre kerül a Brooklyn Nets pickje - Jamal Murray adná magát a sokoldalúsága miatt, de a hírek szerint Buddy Hield is tetszik nekik. Danny Ainge tehát nem nyugszik, Avery Bradley, Isaiah Thomas és Marcus Smart ellenére is a kisemberek részlegét akarja erősíteni úgy is, hogy tavaly Terry Rozier és RJ Hunter is a Boston játékosa lett - azt is hozzá kell tenni, hogy ez egyelőre Ford pletykája.

Az Indiana Pacers tegnap nevezte ki Nate McMillant az új vezetőedzőnek, amiről már korábban is írtuk, hogy furcsa választás, hiszen a csapat gyorsítani akarja a támadójátékát. Hogy McMillan mennyire nem ennek a vonulatnak a híve, azt jól mutatja, hogy 2001 óta a ligában legalább egy szezon erejéig tevékenykedő 95 vezetőedző közül csak a 92. a csapatai által vezetett támadások számát tekintve (Michael Curry Pistonsa, Mike Fratello Grizzliese és Kevin O'Neill Raptorsa volt nála lassabb). Az alábbi helyezéseket érték el klubjai egyébként 2001/02 óta: 24., 27., 15. (eddig 29 csapat volt), 27. (eddig volt a Seattle Supersonincs élén), 28., 29., 29., 30., 30., 30. (ezt produkálta 2011-ig bezárólag, az utolsó teljes portlandi szezonjáig).

LeBron James üzleti partnere és brandjének felépítője, Maverick Carter Mark Anthony Greennek (GQ) adott hosszabb interjút, amelyben előkerült LeBron Nike-val kötött, élete végéig tartó szponzori szerződése is. A Nike akkor a legnagyobb szponzori megállapodásnak titulálta a kontraktust, amelyet egy sportolóval kötöttek a cég fennállása óta, de pontos összeget nem lehetett tudni - Sam Amick (USA Today) annyit tudott, hogy a 400-500 millió dolláros becslés alacsony. Most Carter sem mondott pontos összeget, de mikor a Kanye West által "bekamuzott" 1 milliárd dollárt említette Green, akkor Carter mosolygott egyet és felfelé mutatot az ujjával, tehát ennél is többet tehet zsebre James.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) elárulta, hogy többet tanul a WNBA-ből, mint az NBA-ből. Szerinte a férfiak ligájába nagyon sokan csak az atletikus képességeik miatt kerülnek be, de az alapokról fogalmuk sincs, míg a nők közül szinte mindenkinek jó a labdakezelése, tudnak a palánknak háttal játszani, vagy például azt, hogy mikor és hogyan kell használni a dobócselt.

A Mundo Deportivo spanyol napilap értesülései szerint David Blattnek lesz lehetősége visszatérni Európába, ha szeretne, a hírek szerint ugyanis a Barcelona leigazolná vezetőedzőnek. Mint ismert, Blatt nagyon eredményes európai karriert tudhat maga mögött, 2014-ben azonban a Cleveland Cavaliers trénere lett, akik másfél év után, az idei alapszakasz felénél menesztették. Blatt állítólag szívesen maradna az NBA-ben, a New York Knicks és a Houston Rockets már interjúzott is vele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus