Hírmorzsák 2016-05-18 (10:15)

Történelmi lottery - mindenki maradt a helyén, a Sixers nyert. Mutombo előre gratulált a Phillynek, állítólag egy félreértett e-mail miatt. Westbrook mellett Curry is lépéshibát vétett a Warriors-Thunder meccs végén. Arenas fél millió dollárt rakott a Cavs bajnoki címére, mikor megtudta, hogy a Raptors a mostani ellenfelük - savazta a Torontót. LeBron összenyomta a labdát a gyűrűn. Vogellel és Adrian Griffinnel tárgyalt a Magic. D'Antoni már másodjára interjúzott a Rocketsnél, beszélgettek Messinával is, a tulajdonos nem nagyon akarja Jeff Van Gundyt. A Grizzlies meghallgatta David Fizdale-t. Olynyk jobb vállát megműtötték. Toronto polgármestere levélben válaszolt a CBS Sports lenéző kérdésére.

Mint arról hajnalban beszámoltunk, megvolt a lottery, de minden maradt az eredeti sorrendben - a pontos részleteket ezen a linken megtaláljátok. Érdekesség, hogy a liga történetében először alakult úgy a sorrend, ahogyan arra az előzetes esélyek szerint lehetett számítani. A dolog másik pikantériáját az jelentette, hogy Dikembe Mutombo órákkal korábban gratulált már a Philadelphia Sixersnek az 1/1-hez, ami állítólag azért történt, mert a csapat írt neki egy e-mailt, amiben megkérték rá, hogy ha övék lesz az első választás joga, akkor gratuláljon nekik - volt a Philly játékosa a center, mikor döntőt játszottak a 2000-es évek elején. Mutombo azt mondta, hogy nem olvasta el figyelmesen az e-mailt, ezért gratulált már tegnap este, a különböző pletykákra meg annyit mondott, hogy azt mondanak az emberek, amit akarnak.

Zajlik azért a rájátszás is a még bent lévő csapatoknak. A liga szokásos, utolsó 2 percekre vonatkozó jelentése szerint két hibát vétettek a játékvezetők a Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder párharc első mérkőzésének végén. Az egyik az a Russell Westbrook lépéshiba volt, amiről már tegnap délelőtt is volt szó. A másik is egy lépés volt, ezt Steph Curry követte el, aki úgy vette át a labdát ezt követően, hogy a bal lába volt a sarkazólába, ám elmozdította azt, mielőtt 7.8 másodperccel a vége előtt rádobta volna a labdát. A mérkőzés rövid összefoglalóját a Bleacher Report el is készítette.

A másik ágon a Cleveland Cavaliers a Toronto Raptorsszal találkozott ma hajnalban, a párharc első meccsén, Gilbert Arenas pedig megint nem fogta vissza magát. Agent Zero instagramján jelezte a mérkőzés előtt, hogy most vette észre, kivel is játszik a Cavs, úgyhogy rakott is gyorsan fél millió dollárt a Cleveland bajnoki címére, majd gratulált Ohiónak. Arenas szerint amíg a Warriors és a Thunder véres küzdelmet vívnak majd nyugaton, addig a Cavs egy első körös csapattal mérkőzik meg keleten - szerinte jobb esély van arra, hogy Obama harmadjára is elnök lesz (ez az amerikai választási szabályok szerint lehetetlen), mint hogy a Raptors megveri a Clevelandet.

Szerinte a Toronto tavalyi csapata simán alázná a mostani keretet, Lowrynak, DeRozannek, Rossnak és Drake-nek pedig 110 pontot kell átlagolnia - szerinte utóbbinak nagyobb befolyása van a játékra, mint a felsoroltakon kívül a keret összes tagjának együttvéve. Odatett még egy olyan megjegyzést is Arenas, hogy a fociszezon közeledik, mert az ő TV-je szerint pihenőhét jön a Cavs számára. Bárki jut a döntőbe nyugatról, az nagyon fáradt lesz, és szeretné, ha a liga inkább a Warriors-Thunder első meccset ismételné, mert nem akarja nézni, ahogy a Cleveland a D-Liga All-Star válogatottjával játszik - szerinte a Raptorsnak 6 játékosra lenne szüksége a pályán végén.

Nyert is a Cavs, LeBron Jamesnek pedig parádés meccse volt: kitűnő százalékkal dolgozott, emellett meg is van az ereje - a hajnali meccsen kicsit összenyomta a labdát is a gyűrűn:

Több interjú is megvolt a napokban. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az Orlando Magicnél járt hétfőn Frank Vogel - ő az egyik, ha nem a legnagyobb esélyes náluk. Az Orlando Sentinel információi szerint Adrian Griffint is meghallgatta a Magic - ő a gárda segédedzője volt az előző idényben Scott Skiles oldalán.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets szombaton beszélgetett el a San Antonio Spurs segédedzőjével, Ettore Messinával, viszont a texasiaknál több lehetséges jelölt is van. Marc Stein és Calvin Watkins (mindketten ESPN) értesülései szerint Mike D'Antoni másodjára is járt interjún a csapatnál, annyira jól sikerült az első alkalom. Az Orlandónál már említett Vogel mellett Jeff Van Gundy is reális jelölt a Rocketsnél. Utóbbit Daryl Morey GM állítólag nagyon is támogatja, viszont a tulajdonos, Les Alexander nincs arról meggyőződve, hogy sok értelme lenne újra együtt dolgozniuk - mint ismert, JVG 2003 és 2007 között már volt a Houston trénere.

Szintén a már említett Spears jelentette, hogy a Memphis Grizzlies meghallgatta David Fizdale-t - a tréner a Miami Heat segédedzője 2008 óta.

Ahogy arról volt már szó két napja, Kelly Olynyk jobb vállát meg kellett műteni - a beavatkozást hétfőn el is végezték a Boston Celtics magasemberén. A hivatalos közlemény szerint egyelőre nincs visszatérési időpont meghatározva, de a kanadai játékos maga nyilatkozta le nemrég, hogy az orvosok már megmondták neki korábban, nagyjából 5 hónapnyi kényszerpihenő vár rá.

A végére pedig a CBS Sports maradt, akik az alábbi kérdést tették fel a konferencia-döntők párosításának kialakulása után: Ki nyeri a bajnoki címet? A válaszok között a Warriors, a Thunder és a Cavaliers mellett volt egy "más" opció, amire Toronto polgármestere, John Tory válaszolt is egy levéllel. Tory levelének lényege az volt, hogy nem nagyon zavarja őket a "más" megnevezés, ami nyilvánvalóan rájuk vonatkozik, mert hozzászoktak az utóbbi napokban, hetekben a lenézett státuszhoz. LeBron James arról beszélt, hogy milyen lesz a Miami Heat ellen játszani majd (ők már golfoznak), Dwyane Wade pedig a himnuszuk alatt dobált. Nagyon izgatottak, hogy első kanadai csapatként a négy közé jutottak, főleg hogy a kosárlabdát egy kanadai ember találta fel - ehhez hozzátett egy "szívesen"-t. Azt is leírta Tory, hogy ne habozzanak felhívni őt a CBS Sports munkatársai, mikor a Raptors majd a bajnoki címet ünnepli, és azt akarják közvetíteni a legjobb helyekről - külön kijelölt pozíciókat kapnak "Más" felirattal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus