Hírmorzsák 2016-06-16 (20:45)

A Cavs azt akarta, hogy Draymond Greent két mérkőzésre tiltsák el. LeBron szerint Love-nak agresszívebbnek kell lennie elöl és hátul is. Curry szerint élete legfontosabb meccse jön, nem aggódik a kihagyott dobásai miatt. Morey szerint vonzó célpont a Rockets, elég jók, hogy leigazoljanak még egy sztárt. Clarkson maradna a Lakersnél. Porzingis Hornaceket és kinevezését dicsérte. Pau Gasol lefagyasztja a spermáját a riói olimpia előtt.

Zach Lowe (ESPN) saját podcastjében elmondta, hogy a Cleveland Cavaliers eredetileg azt akarta, hogy Draymond Green Flagrant 2-t kapjon azért, mert a Golden State Warriors erőcsatára szándékosan vágta ágyékon LeBron James a finálé negyedik összecsapásán. Az automatikus 2 meccses eltiltással járt volna Greennek, de mivel csak Flagrant 1-et kapott, így egy találkozót kellett kihagynia.

Arról volt szó délelőtt, hogy LeBronnál rákérdeztek Kevin Love-ra, amire a Cavs sztárja elmondta, hogy több kell Love-tól a továbbiakban. James azt mondta, hogy arra van igazán szükségük, hogy agresszív legyen védekezésben és támadásban is, függetlenül attól, hogy mennyi pontot dob, vagy hogy hány dobóhelyzete van. Muszáj, hogy Love és mindenki más is agresszív legyen, különben nem kell már visszamenniük Oaklandbe. LeBron szerint Love várja már a kihívást, de azt is hozzátette egy kérdésre, hogy az ötödik meccsen is megtette a magáét - a keret mind a 15 tagja kivette a részét abból a győzelemből, még azok is, akik nem léptek pályára.

A másik oldalról Steph Curry azt nyilatkozta, hogy élete legfontosabb meccse jön, hiszen bajnoki címet nyerhetnek. Az irányító szeretne magasabb szinten és kiegyensúlyozottabban játszani, de egy mérkőzésre vannak a második végső győzelmüktől, ő pedig csak arra figyel, hogy mindent megtegyen azért, hogy ez meg is legyen. Azt is elmondta a kétszeres alapszakasz MVP, hogy nem aggódik azok miatt a dobások miatt, amiket kihagy, hiszen ilyen vállalásoknak köszönhetik a sikereket is. Az már jobban aggasztja, hogy üres dobásokat is hibáztak, illetve támadásban többször jó lehetőségeik voltak, de a passzaik nem voltak elég élesek, ennek pedig meglett a következménye, ezeket az elszalasztott lehetőségeket sajnálja.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey a Sirius XM NBA Radio vendége volt a minap, ahol elmondta, szerinte elég jók ahhoz, hogy nyáron leigazoljanak egy sztárt. Morey szerint ha Dwight Howard a maradást választja, akkor már bizonyítottak egyszer, hogy tudnak 56 győzelmet szerezni és képesek bejutni a főcsoport-döntőbe. Ha Howard lelép, akkor viszont szerinte elég vonzóak ahhoz, hogy egy másik sztárt a Rocketshez tudjanak csábítani. A szakvezető úgy gondolja, hogy a houstoni piac nagysága, James Harden és több hasznos kiegészítő jelenléte, valamint az új vezetőedző, Mike D'Antoni is vonzó a játékosok számára.

A Los Angeles Lakers hátvédje, Jordan Clarkson az NBCLA.com munkatársának újfent elmondta, amit egyébként korábban már számtalanszor a nyár folyamán: az aranysárga-liláknál akar maradni, ettől függetlenül azt is hozzátette, hogy nyitott így a szabadügynök piac előtt. Mint ismert, Clarkson korlátozott szabadügynök lesz, tehát a Lakers bármilyen ajánlatot tarthat rá.

A New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) adott interjút Lettországban. A lett magasember szerint több név is felmerült a csapat új vezetőedzőjének, Jeff Hornacek kicsit a semmiből jött, de szerinte jó döntést hozott Steve Mills GM és Phil Jackson elnök. Porzingis szerint Hornacek nagyon okos tréner, nagyon tudja, hogyan használja játékosait, és szerinte pont erre volt szüksége a Knicksnek. Remélhetőleg szereznek majd még játékosokat a nyár folyamán, de Porzingis úgy érzi, hogy a jelenlegi keretük is elég tehetséges, Carmelo Anthony pedig mindenkit jobbá tesz maga körül. Ha mindenkinek az erősségeire építenek, akkor szerinte teljesen más csapat lesznek, és sikeresek lehetnek a következő idényben.

A végére pedig egy kicsit szakadjunk ki az NBA-ből. Volt arról szó korábban, hogy a Chicago Bulls szabadügynökké váló centere, Pau Gasol aggódik a Zika vírus miatt, ezért még azon is elgondolkodott, hogy nem vesz részt a riói olimpián. A spanyol válogatott ásza más opciókon is gondolkodik - ha ott lesz Rióban, akkor is elképzelhető, hogy lefagyasztja a spermáját az ötkarikás játékok előtt. Mint ismert, a Zika rengeteg születési rendellenességért felelős.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus