Hírmorzsák 2016-06-24 (22:30)

Noah-nak teljes maximumot fog beajánlani a Wizards. Beal is visszautasította a Team USA meghívását. A Mavs nem akar maximumot adni Parsonsnak, Bazemore, Evan Turner, Fournier vagy Marvin Williams lehet a helyettese. Ibaka belefáradt, hogy úgy használják támadásban, ahogy - Durant "áldását adta" a cserére. Cousins kiakadt Papagiannis draftolásakor. A Bullsnak nem kellett Rubio és az 1/5 Jimmy Butlerért. Gay-t és Meeks árulják csapataik. További draftnapi cserék. Zubac (Lakers), Zipser (Bulls), Luwawu (Sixers) és Papagiannis (Kings) is elkezdik NBA-karrierjüket a most következő idényben, Zhou Qi (Rockets) még nem. McCaw (Warriors) és Marshall Plumlee (Knicks) garantált, rengetegen nem vagy csak részlegesen garantált szerződéseket kaptak.

Mitch Lawrence (Sporting News) forrásai szerint a Washington Wizards a teljes maximum szerződést be fogja ajánlani Joakim Noah-nak - ez a center esetében 4 évre nagyjából 140 millió dollárt jelentene majdnem 27 milliós kezdőfizetéssel, hiszen 9 éves veterán. A Minnesota Timberwolves, a New York Knicks és a Milwaukee Bucks is komoly ajánlatokat készül tenni, de az egyik GM szerint a fővárosiak pánikolnak, mivel Nenének gyakorlatilag annyi. A szakvezető úgy gondolja, hogy hosszútávú maximumot fog kapni a francia, amennyiben a csapatok biztosak benne, hogy teljesen egészséges vállműtétje után, a Wizards pedig túl fogja fizetni, mert mindenkinél ezt csinálják.

A Washingtonhoz tartozik, hogy Bradley Bealt meghívták az amerikai válogatottba a sok lemondás után, de a dobóhátvéd is visszautasította a Team USA-t, mert a lehető legjobb fizikai állapotba akar kerülni a következő idény előtt, és ehhez a tervhez akarja tartani magát.

Az lehet, hogy Noah maximum szerződést fog kapni, de úgy tűnik, hogy Chandler Parsons nem, legalábbis jelenlegi csapatától, a Dallas Maverickstől nem. A kiscsatár több térdsérüléssel is bajlódott a Mavsnél, de állítólag egy specialista szerint nem lesz befolyással további karrierjére az, hogy több esetben kés alá kellett már feküdnie. Parsons és képviselői úgy gondolják, hogy kapni fog maximum ajánlatot, de Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Mavericks nem fog ennyit beajánlani neki. Tegnap este volt már arról szó, hogy Mike Conley és Hassan Whiteside a két első számú célpont a gárdánál a nyár folyamán, és Macmahon úgy tudja, hogy ha Parsons távozik, akkor Evan Fournier, Kent Bazemore, Marvin Williams vagy Evan Turner lehetnek a helyettesei.

A hajnal egyik nagy eseménye a drafton egy csere volt - külön is volt már róla szó, hogy az Oklahoma City Thunder az Orlando Magichez cserélte Serge Ibakát. Zach Lowe (ESPN) információi szerint Ibaka az elmúlt szezon során többször is olyan jeleket mutatott, hogy jövőre, 2017 nyarán elhagyja az együttest - 1+1 éves kontraktusa van még a magasembernek. A hírek szerint a spanyol magasember kicsit belefáradt, hogy támadásban alig használják - Lowe úgy tudja, hogy a Thunder úgy húzta meg a cserét, hogy tudták, Kevin Durantnek nincs problémája ezzel a lépéssel.

A Chicago Bullsnál Jimmy Butlerről is sokáig úgy tűnt, hogy elcserélik, de nemet mondtak végül a Minnesota Timberwolves ajánlatára - Tom Thibodeau-ék Ricky Rubiót és az 1/5-öt ajánlották fel Butlerért, mikor a Bulls által kinézett Kris Dunnt nem választották ki a harmadik helyen, de Gar Formanék nemet mondtak erre. Az ESPN úgy tudja, hogy a Bulls meghallgatja az ajánlatokat Butlerre, de nem árulják a swingmant.

A The Vertical információi alapján a Sacramento Kingsnél más a helyzet, ők kifejezetten próbálják elnyomni Rudy Gay-t valahova - az új vezetőedző, Dave Joerger dolgozott már együtt a kiscsatárral a Memphis Grizzliesnél, úgy tűnik, nem nagyon szeretne még egyszer. A Detroit Pistonsnál Jodie Meeks vált létszám felettivé, ő is vihető.

A ma hajnali drafthoz, illetve a cserékhez kapcsolódik, hogy a Los Angeles Clippers a 39. és a 40. picket kapta meg a 33. helyen kiválasztott Cheick Diallo játékjogaiért. A Brooklyn Nets az 55. draftjogért és készpénzért kapta meg a Utah Jazztől a 2/42-t. Az 56. picket készpénzért kapta meg a Thunder a Utah-tól. A 47. helyen kiválasztott Jake Layman játékjoga pedig egy későbbi második körös draftjogért és készpénzért került át a Portland TrailBlazershez.

Szintén a játékosbörzéhez tartozik, hogy több nem amerikai játékos is átteszi majd székhelyét a ligába azonnal. Jonathan Givony (DraftExpress) információi szerint Ivica Zubac azonnal a Los Angeles Lakers játékosa lesz, a szerb Mega Leks együttesét hagyja ott a center. Zubac csapattársa, Timothe Luwawu azt nyilatkozta, hogy ő is elkezdi pályafutását a tengerentúlon, őt a Philadelphia Sixers választotta ki az első körben. A Chicago Bullsnál a német Paul Zipser is elkezdi NBA-karrierjét 2016/17-ben, legalábbis Givony úgy tudja - neki még élő szerződése van a Bayern Münchennel. A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac azt mondta, hogy a 13. helyen kiválasztott Georgios Papagiannis esetében nem lényeg a kivásárlási ár, át fogják vinni azonnal, Daryl Morey, a Houston Rockets GM-je azonban nem tudja, mikor lesz NBA-játékos a kínai center, a 43. helyen kiválasztott Zhou Qi, akinek élő szerződése van Kínában, onnan nem igazán lehet idő előtt lelépni.

Több játékossal is szerződést kötöttek, de vagy teljesen nem garantált kontraktusokról van szó, vagy csak részlegesen garantált megállapodásokról, úgyhogy gyakorlatilag ez a nyári ligába és az edzőtáborra egy-egy meghívó, egyelőre senkinél nem jelent többet.

Kivétel ezek közül Pat McCaw, akit a 38. helyen választott ki a Golden State Warriors, és két évre, garantált szerződéssel kötötték le. A Houston Rockets a nem draftolt Isaiah Taylorral 3 részlegesen garantált, Kyle Wiltjerrel és Gary Payton II-vel pedig 3-3 nem garantált évre állapodott meg. A New York Knicks a nem draftolt Ron Bakerrel írt alá alá egy évre, részlegesen garantáltan, illetve Marshall Plumlee-val garantált szerződést kötöttek. A San Antonio Spurs részlegesen garantált megállapodást kötött a második körben kiválasztott Ryan Arcidiaconóval. A Washington Wizards Danuel House-zal, Sheldon McClellannel, Kaleb Tarczewskivel és Daniel Ochefuval is megállapodott. A Philadelphia Sixers pedig James Webb III-del kötött kétéves, részlegesen garantált szerződést. A Brooklyn Nets Yogi Ferrell-lel írt alá részlegesen garantált papírt, Matt Costello pedig az Atlanta Hawksnál folytatja,.

A végére pedig DeMarcus Cousins maradt, aki újfent a draft középpontjába került. Miután csapata, a Sacramento Kings ledraftolta Georgios Papagiannist, a center twitteren írta ki, hogy nem erre számított:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus