Hírmorzsák 2016-07-23 (21:00)

Tyler Zeller marad a Celticsnél (2 év, 16 millió), Gerald Green is a Bostonnál folytatja (1 év, vet.min), Demetrius Jackson pedig garantált szerződést kapott a zöldektől. Nowitzki 2 évre 50 milliót kap a Mavstől. Rose nem azt mondta, hogy a Knicks szupercsapat, hanem hogy többen is ezt mondják róluk. Paul George-ban sok érzelem szabadult fel a ma hajnali válogatott meccs előtt. Durant és Draymond Green sem foglalkoztak azzal, hogy most már klub-csapattársakként játszottak együtt. Barkley szerint a Warriors 2015-ös bajnoki címe szerencse volt, a small-ball nem működik, a Golden State pedig nem nyeri majd agyon magát a következő években.

A Boston Celticsé volt a főszerep a mai napon, miután három szerződést is kiosztottak. Tyler Zellerrel 2 évre összesen 16 millió dollárért állapodtak meg, a második év csapatopciós - a center tavaly 60 meccsen mindössze 11.8 perc, 6.1 pontot és 3.0 pattanót átlagolt. Danny Ainge-ék megállapodtak Gerald Greennel is 1 évre a veterán minimumért, amely esetében valamivel több mint 1.4 millió dollárt jelent - a 2005-ös drafton anno pont a Celtics választotta ki a swingmant a 18. helyen. Greennek pocsék éve volt a Miami Heatnél, 69 mérkőzésen 22.6 perc alatt 8.9 pontot átlagolt, de csak 32.3%-os triplával és összességében 49.1%-os TS mutatóval.

A Celtics mellettük garantált kontraktust adott a második körben kiválasztott Demetrius Jacksonnak is a most következő idényre - a hátvéd az idei draft 45. helyén kelt el, a nyári ligában pedig 16.6 perc alatt 5.3 pontot, 2.0 pattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a Boston alapszakasz-keretének utolsó helyéért RJ Hunter, James Young, Ben Bentil és John Holland fog küzdeni.

A Dallas Mavericksnél újra megnyílt Mark Cuban pénztárcája - Dirk Nowitzki 2 évre nem a korábban megszellőztetett 40, hanem 50 millió dollárért írt alá. A német ikon szerződéséből 30 millió dollár garantált, a második éve pedig csapatopciós, amennyiben úgy dönt, hogy folytatja pályafutását a 2017/18-as idényben is.

A tegnapi esti morzsához térjünk még vissza kicsit, helyesbítenünk kell ugyanis: szóba került Derrick Rose és az egy nap alatt a kinti sajtóban is híressé vált "szupercsapat"-os nyilatkozata. Rose egyébként nem azt mondta, hogy a New York Knickset is annak gondolja a Golden State Warriors mellett, hanem hogy sokak szerint szupercsapat a Knicks is - tegyük hozzá, ez sem kevésbé áll messze a távolságtól. Adam Silverre is utalt Rose, de a komisszár egy szót nem szólt a Knicksről ebben a témában - ettől függetlenül ez egy fokkal földhözragadtabban hangzik az irányítótól.

A Team USA ma hajnalban lejátszotta első felkészülési mérkőzését Argentína ellen, amely után természetesen többen is nyilatkoztak - a meccs összefoglalóját ezen a linken eléritek. Paul George elmondta, hogy elég sok érzelem szabadult fel benne a találkozó előtt - mint ismert, ő két éve a válogatott edzőtáborában nyílt lábtörést szenvedett -, de a társai mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobb állapotban kerüljön pályára.

A Golden State Warriors új játékosai, Draymond Green, Klay Thompson és Kevin Durant most játszottak először együtt csapattársakként, de nem igazán foglalkoztak ezzel. Green szerint erre a pályán nem nagyon figyelnek oda, mert itt mindenki a csapattársuk. Durant is elmondta, hogy oda sem figyelt erre, nem is nagyon beszéltek erről a többiekkel, csak azzal foglalkoztak, amit Mike Krzyzewski vezetőedző kért tőlük - a kiscsatár egyetlen dolgot látott, a USA feliratot a mezeken.

Charles Barkley Ron Kroichicknek (San Francisco Chronicle) elmondta, hogy továbbra sem gondolja úgy, hogy a Golden State több bajnoki címet is nyerni fog a következő években, hiába igazolták le Durantet. Barkley szerint ez a húzás persze változtat a dolgokon, de védekezni és pattanózni ettől függetlenül még kell majd. Sir Charles szerint ezt mondta már a döntő előtt is: ha a Warriors jó csapatok ellen játszik, akkor a fináléra kifárad, ebben az esetben pedig már nem ülnek a tempóik. Nagyszerű franchise szerinte az oaklandi, imádja Thompstont és Steph Curryt, de szerinte a small-ball nem működik, nem vált be a döntőben sem. Szerinte egyébként a 2015-ös bajnoki cím szerencse volt, mert az ellenfeleik sérülésekkel bajlódtak, míg ők egészségesek tudtak maradni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus