Hírmorzsák 2016-08-18 (10:15)

Ginobili, Nocioni és Parker is visszavonultak a válogatottságtól. Durant lehagyta Jordant a Team USA olimpiai pontlistáján. LeBron szerződésében no-trade opció van. James szerint JR Smith olyan, mint egy delfin. Nick Youngot mindenképpen elküldi a Lakers. Rose nem vonja vissza a szupercsapatos kijelentését - nagyon várja már, hogy együtt játszhasson Seraphinnel.

Hárman is visszavonultak tegnap, az olimpiai negyeddöntők után a válogatottjuktól - a franciáknál Tony Parker, az argentinoknál pedig Manu Ginobili és Andres Nocioni intett búcsút a nemzeti együttesnek. Vincent Collet, a francia szövetségi kapitány szerint Parker minden idők legjobb francia kosárlabdázója, aki szebb befejezést érdemelt volna a spanyolok elleni bukásnál. Az irányító annyit mondott, hogy úgy érezte, mintha Spanyolország lett volna a San Antonio Spurs, csak ő most a másik oldalon állt - már nem maradt bizonyítanivalója, csak élvezni akarja a játékot.

Ginobili azt mondta, hogy 19-20 évesen kezdett játszani, most majdnem 40, úgyhogy rengeteg minden történt vele. Voltak nagyon szép, hihetetlen időszakok, illetve voltak persze nehezebben feldolgozható, rosszabb periódusok is, de a mag, akikkel együtt játszott, ugyanaz maradt - jó barátaival lehetett egy csapatban, akiket nagyon szeret, úgyhogy érzelmekkel tele térhet most haza. Nocioni röviden zárta le a dolgot: egy 18.000-es kisvárosból származik, már azt is hihetetlen dolognak tartja, hogy ezek között az óriások között lehetett. A kiscsatár azt is hozzátette, hogy reményei szerint a következő generáció mer álmodni - ők elhitték, hogy megtudják verni a legjobbakat is, és ez sikerült is.

Ha már válogatott, akkor itt lehet kitérni arra, hogy Kevin Durant megelőzte Michael Jordant az amerikai válogatott olimpiai pontlistáján - minden idők legnagyobbja ezzel az ötödik helyen van, míg Durant a negyedik ezzel, már csak Carmelo Anthony, LeBron James és David Robinson vannak előtte.

A Cleveland Cavaliers ikonjához, LeBron Jameshez két hír tartozik. Egyrészt az, hogy nemrég kötött 100 millió dolláros szerződésének harmadik éve játékosopciós, plusz van a kontraktusban egy no-trade pont, tehát James minden cserét megvétózhat, amiben őt próbálnák más csapathoz juttatni - nem mintha ez reális lenne. Ilyen opciója van Carmelo Anthonynak és Dirk Nowitzkinek is, Kevin Garnett pedig lemondott róla, hogy visszakerülhessen a Minnesota Timberwolveshoz - azért ilyen ritka, mert legalább 8 évet le kell húzni a ligában hozzá, és legalább négy évet az adott csapatnál, amelyhez az illető aláír.

A másik téma egy kicsit más jellegű: James az Open Run podcastben beszélt arról, hogy milyen állat lenne JR Smith, amire azt válaszolta, hogy szerinte delfin. Sokat nézi a National Geographicot, és a delfinek gyilkosok, a cápák is félnek tőlük, de kell köréjük egy csapat, hogy kihozzák magukból a legjobbat, és nagyon okosak.

Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint a Los Angeles Lakers régóta próbálja elcserélni Nick Youngot és ez nem változott az utóbbi időben sem, függetlenül attól, mit nyilatkozott az utóbbi időben Swaggy P. Ding megismételte azt, ami korábban már napvilágot látott: hajlandóak kivásárolni is, ha ez kell ahhoz, hogy továbblépjenek, csak a fiatalokra koncentráljanak, és hagyják nyugodtan dolgozni D'Angelo Russellt.

A végére pedig Derrick Rose maradt, aki Dél-Korea fővárosában, Szöulban járt egy promóciós turnén. A New York Knicks irányítója kapott hideget-meleget, mikor nemrég volt egy félreérthető nyilatkozata - Rose úgy gondolta, hogy sokak szerint ők is olyan szupercsapat, mint a Golden State Warriors. Rákérdeztek most erre a dologra, amire annyit mondott, hogy nem vonja vissza a kijelentését, bár ezzel a szupercsapat jelzővel óvatosan kell bánni, főleg Amerikában.

Ettől függetlenül úgy érzi, hogy ha valaki csapatsportol - nem kell feltétlenül NBA-szinten, lehet középiskolában vagy egyetemen is -, akkor hinnie kell önmagában, és hinnie kell, hogy egy szupercsapat játékosa - márpedig neki rendben van az önbizalma, úgyhogy nem vonja vissza a kijelentését. Azt is hozzá kell tenni (a lenti videóban látható), hogy ezúttal meg azt nem tudni, pontosan mit kérdeztek tőle... Rose interjújának másik érdekes része az volt, mikor felsorolta, hogy nagyon jó lesz együtt játszani Anthonyval, Kristaps Porzingisszel, Joakim Noah-val, Courtney Lee-vel, Brandon Jenningsszel és Kevin Seraphinnel - utóbbi nem a Knicks játékosa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus