Hírmorzsák 2016-08-22 (10:45)

Melo bejelentette visszavonulását a válogatottól - semmiért nem cserélné el a három olimpiai aranyérmét. LeBron szerint Popovich minden idők legjobb NBA edzője, szívesen játszana az irányítása alatt 2020-ban. James nem Jordan 6 gyűrűjét, hanem a nagyságát szeretné elérni. Bosh és a Heat továbbra sem tudnak megegyezni a véralvadásgátlókkal kapcsolatban. Larry Nance Jr. szívesen játszana small-ball ötöst, a tripladobásán is dolgozik. Hickson Kínában folytatja. Semaj Christon a Thundernél, igazolt a Lakers és a Celtics is.

Mint ismert, a Team USA tegnap este borzasztóan könnyedén verte Szerbiát, így megint megnyerte az olimpiát. A döntő után Carmelo Anthony bejelentette visszavonulását az amerikai válogatottól - elmondása szerint nagyon hiányozni fog neki ez az egész, de itt az ideje, hogy átadja a stafétabotot azoknak, akik most is a csapattársai voltak, illetve azoknak a fiataloknak, akik most még nem tudtak a keret tagjai lenni. Melo egyébként az első férfi kosárlabdázó, aki háromszoros olimpiai bajnok, beírta tehát magát a történelemkönyvekbe a New York Knicks sztárja. Anthony még a döntő előtt azt nyilatkozta Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports), hogy a (remélhetőleg) 3 aranyérmét nem cserélné el semmire. Nagyon reméli, hogy nem kerül olyan helyzetbe, hogy el kell döntenie, mi érne többet, az NBA bajnoki cím vagy az olimpiai első hely, mert a két dolog teljesen különbözik, nem is akarja összehasonlítani a kettőt, de ő mindig is abban hitt, hogy a győzelem az győzelem, bármilyen szinten éri is el azt az ember.

Volt arról szó a napokban, hogy LeBron James egyáltalán nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a 2020-as olimpián megint az amerikai csapat tagja lesz, Jeff Zillgittnek (USA Today) adott interjújában pedig azt mondta James, hogy óriási dolog lenne, ha az NBA valaha volt legjobb edzőjének irányítása alatt játszhatna - mint ismert, Mike Krzyzewski helyét a riói ötkarikás játékok végeztével Gregg Popovich, a San Antonio Spurs legendája vette át, a következő négy évben ő irányítja az együttest. LeBron saját bevallása szerint Coach K és Popovich a két kedvenc trénere - nagyszerű volt Krzyzewski irányítása alatt olimpián és világbajnokságon részt venni, illetve Popovich ellen játszani az NBA-ben. Azt is hozzátette James, hogy természetesen fizikálisan olyan állapotban kell lennie négy év múlva, hogy vállalni tudja a játékot, az az alap.

Maradjunk még Jamesnél: a Cleveland Cavaliers sztárja hetekkel ezelőtt (hasonlatot használva ugyan, de) elmondta, Michael Jordan örökségét vette üldözőbe. LeBron Rachel Nicholsnak (ESPN) azt mondta, nem Jordan 6 gyűrűjét szeretné beérni, hanem minden idők legnagyobbjának nagyságát. Mint ahogy mindenki, ő is kitűzött maga elé egy célt, nem lenézi Jordant. James azt is bevallotta, hogy semmi új nincs ebben, mióta az NBA-be került, ezt szeretné elérni - 18 éves kora óta mondja mindenkinek, hogy Jordan a kedvence, és reményei szerint felérhet az ő magasságába. Mindent ki akar magából hozni, és azt is nagy dolognak tartaná, ha felmerülne a neve, mint minden idők legjobb játékosa.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint Chris Bosh és a Miami Heat továbbra sem döntöttek arról, hogy milyen véralvadásgátlót szedjen az erőcsatár és milyen metódusban a továbbiakban - felmerült Bosh részéről a megoldás, hogy olyan véralvadásgátlót szedne, ami 8-12 óra alatt kiürül a páciens szervezetéből, így nem lenne veszélyben, mire elkezdődik a meccs. Abban az orvosok sem értenek egyet, hogy milyen véralvadásgátlót kell szednie és milyen módon annak, akinek egy éven belül kétszer is vérrögöt találtak a szervezetében - mint ismert, Bosh-nál az előző két All-Star hétvégén derült ki, hogy ilyen problémája van.

A Los Angeles Lakers erőcsatára, Larry Nance Jr. Mike Bresnahannel (Time Warner Cable) beszélgetett több témáról is. Nance az új vezetőedzővel és a játékukkal kapcsolatban azt mondta, hogy Luke Walton egy olyan csapattól érkezik hozzájuk, ahol 1-4-ig mindenki le tudta szedni a pattanót és jöhetett a gyors indítás - ő teljesen otthon érzi magát ebben, dolgoztak is ezen a nyár folyamán, úgyhogy ez egyértelműen a játékuk része lesz. Úgy érzi, tud hármas, négyes és ötös poszton is kosarazni - ő örül, bárhol ad neki lehetőséget Walton, de reményei szerint játszanak majd small-ballt is, ahol ő vagy Julius Randle lesz a center, és rohanhatnak. A külső dobásain is dolgozik Nance - erről annyit mondott, hogy a nyári ligában láthattunk már erre utaló jeleket, de az csak a kezdet volt. Ott elég jól dobott, néhány helyzetben még elsiette a vállalást, de többet fog kintről próbálkozni, ennyi biztos.

Az Oklahoma City Thunder leigazolta Semaj Christont - a 2014-es draft 53. választottja az előző idényt az olasz első osztályban, a Pesarónál töltötte, ahol 14.3 pontot, 3.3 pattanót, 3.7 gólpasszt és 1.6 szerzett labdát átlagolt, a Thunder nyári ligás gárdájánál pedig 16.8 pont és 4.3 gólpassz voltak a mutatói idén nyáron. Mivel a Thundernek már van 15 garantált szerződése, így Christon valószínűleg a D-Ligába megy játszani, ha elkezdődött a szezon. A Boston Celtics Marcus Georges-Hunttal írt alá - nem draftolták a Georgia Tech-en végző dobóhátvédet, aki utolsó egyetemi évében 16.7 pontot, 3.4 pontot és 3.3 gólpasszt átlagolt, a nyári ligában pedig a Brooklyn Nets együttesénél szerepelt. A Lakers Zach Auguste-tel egyezett meg - ő a Notre Dame-en 14.0 pontot és 10.8 pattanót hozott meccsenként az utolsó évében, és már a nyári ligában is az aranysárga-lilák játékosa volt.

Az is eldőlt, hogy JJ Hicksonnal most egy ideig nem találkozunk, miután az erőcsatár Kínában, a Fujian együttesénél folytatja pályafutását

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus