Hírmorzsák 2016-08-27 (20:45)

Sokan úgy számolnak, hogy Cousins legkésőbb 2018 nyarán lelép a Kingstől. Mo Williams a visszavonuláson gondolkodik. Kendall Marshall és Tibor Pleiss sem maradnak új csapataiknál. Wallt nem érdekli, ki mennyit keres. Phil Jackson megszerezhette volna Jae Crowdert a Tyson Chandler-féle cserében, egy második körös picket kért inkább. Deron Williams hosszabb szerződést akart a Mavstől. Nicolas Laprovittola lehet a Spurs legújabb játékosa. Seraphin még mindig NBA-ajánlatra vár, visszautasított kínai és európai lehetőségeket is.

Zach Harper (CBS Sports) információi szerint liga szerte sokan úgy gondolják, hogy DeMarcus Cousins le fog lépni a Sacramento Kingstől 2018 nyarán, amennyiben szerződése végén is még a kaliforniai együttes játékosa. Az egyik ligában dolgozó vezető szerint önmagát csapja be a Kings, ha elhiszik, hogy hosszabbítani fog Cousins náluk, de a jó hír az számukra, hogy mindig is komoly értéke lesz. Az illető úgy érzi, nincs olyan forgatókönyv, hogy ha átadólistára teszik a centert, akkor ne kapjanak érte semmit - a csapatok egymásra fognak licitálni azért, hogy megszerezzék. Elképzelhető, hogy Cousins nem a legtöbb pénzt fogja választani szabadügynökként, de minden csapat szereti, ha ez az ütőkártya a kezében van. A Kingsnek még két deadline-ja és egy nyara van, hogy elcseréljék a centert, de a hírek szerint abban reménykednek, hogy az új vezetőedző, Dave Joerger hamar ki tud alakítani egy olyan jó és szoros kapcsolatot a középjátékossal, mint amilyen kapcsolat volt Cousins és Michael Malone között.

Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint Mo Williams elég komolyan gondolkodik azon, hogy visszavonul még ebben az off-szezonban - lehívta szerződésének második évét is, így 2.2 millió dollárt biztosan megkap a Cleveland Cavalierstől. Augusztus 31-ig van lehetősége a Cavsnek arra, hogy stretch provisionnel vásárolják ki, akkor kevesebb luxusadót kell utána fizetni idén - igaz, akkor még két évig ott lesz a fizetési listán nagyjából 730.000 dollárral. Williams állítólag a térdproblémái miatt gondolkodik a befejezésen, és szeretne edző lenni. A Cleveland gondja az lenne, hogy visszavonulásával az idei drafton kiválasztott Kay Felder lenne az egyetlen csere Kyrie Irving mögött egyes poszton.

A tegnapi Philly-Utah cseréhez tartozik, hogy nemcsak Kendall Marshall-t teszi waiverre a Jazz, de Jessica Camerato (CSN Philly) értesülései szerint Tibor Pleisst is a Sixers - gyakorlatilag csak azért kellett a csere, hogy a Utah olcsóbban tudja kivásárolni a 15. garantált szerződésű emberét, a Philadelphia pedig ezért kapott két második körös picket.

Szintén tegnap volt arról szó, hogy egyes források szerint John Wall féltékeny azokra, akik több pénzt keresnek nála. A Washington Wizards irányítója az Uninterruptedon keresztül cáfolta a dolgot, elmondása szerint egyáltalán nem érdekli ez. Ha a kosárpályán úgy teljesít, ahogy kell, odafigyel az imidzsére és önmagára, akkor nem lesz gondja a pénzkereséssel. Nem ezért kosárlabdázik, hogy a pénzzel foglalkozzon. Bradley Beal többet keres, de őt ez egyáltalán nem idegesíti, örül, hiszen a csapattársa, és James Harden szerződése sem érdekli. Beal jókor lett szabadügynök, mikor nagyot ugrott a sapka, erre nincs befolyása.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson újra leült beszélgetni Charlie Rosennel (Today's Fastbreak), akinek elárulta, hogy legnagyobb hibája jelenlegi csapatánál az volt, hogy nem kellett neki Jae Crowder anno a Tyson Chandler-féle cserében. Az egyik első cseréje New Yorkban az a tranzakció volt, amelyben Chandlerért és Raymond Feltonért megkapta a Dallas Maverickstől Jose Calderont, Shane Larkint, Samuel Dalembert-t, Wayne Ellingtont és egy második körös picket. Jackson bevallotta, hogy választhatott, hogy azt a draftjogot kéri, amiből később Cleanthony Early lett vagy Crowdert, és ő a pickre szavazott - tetszett neki Crowder, de úgy érezte, hogy Carmelo Anthony mögött nem sok lehetőséget kapna. Bár Early nagyon sokat volt sérült az elmúlt két évben, és Jackson szerint megvan benne a lehetőség, hogy hasznos játékosuk legyen, de beismerte, hogy Crowdert kellett volna kérnie. Azt is hozzátette azonban, hogy a hibák a tanulási folyamat része.

A Dallas irányítója, Deron Williams Eddie Sefkónak (Dallas News) elmondta, hogy szeretett volna hosszabb szerződést aláírni, de történt, ami történt - Williams 1 évre 10 millió dollárért szerződött le újra a texasiakkal. Hosszabbítani akart, mert úgy érezte, hogy van még egy befejezetlen ügye, miután tavaly pont a szezon legvégén, a legfontosabb időszakban nem tudott a Dallas segítségére lenni. Nagyon szeretne egészséges maradni, mert érdekes, jó csapatnak tartja a mostani Mavst.

Tegnap délután merült fel, hogy a San Antonio Spurs megpróbálja átvinni még idén Nicolas Laprovittolát a csapathoz - az argentin irányító az előző idényben játszott Szolnokon is a Lietuvos Rytas játékosaként, a szezont pedig a spanyol Estudiantesnél fejezte be. A Sportando.com úgy tudja, hogy már egy megállapodás is van az asztalon a játékmester és a Spurs között, amellyel fél millió dollárt keresne Laprovittola a most következő idényben - honfitársával, Patricio Garinóval kell megküzdenie az utolsó, 15. helyért a Spurs keretében, amennyiben ténylegesen is aláírja ezt a kontraktust.

David Pick (Eurobasket.com) információi szerint Kevin Seraphin több kínai és európai, Euroliga csapatoktól kapott ajánlatot is visszautasított, továbbra is vár egy lehetőségre az NBA-ből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus