Hírmorzsák 2016-09-13 (09:15)

D'Angelo Russell szerint gyenge újonc idénye volt, de sokat tanult belőle. Reggie Jackson szerint a Pistonsnak nem kell, hogy bárki higgyen bennük - sokat javult a cseresoruk, mélyebb és sokoldalúbb a keretük. Durantet megkérdezték, hogy szerinte Harrison Barnes hogy érzi magát most, hogy kitúrta a helyéről: "most kapott 95 millió dollárt". Dwight Howardot kiengedték a kórházból. Az október 10-ei Hawks-Cavs Unity Game néven fog futni. Greg Stiemsma a Blazers edzőtáborában. Samuel Dalembert ellen testi erőszak a vád. Stephen Jackson szerint még két jó év van benne, újra az NBA-ben akar játszani. Shaq és Metta fiai egymás ellen játszottak (videó).

A Los Angeles Lakers játékosa, D'Angelo Russell Rob Perezzel (FOX Sports) beszélgetett több témakörben is. Előkerült az újonc idénye, amiről annyit mondott az irányító, hogy gyengén sikerült. Nem volt a legjobb az első szezonja, de sokat tanult belőle, és nagyon várja már az új idényt. Az új vezetőedzőről, Luke Waltonról annyit mondott, hogy a tréner azt szeretné, ha dobna, ha üresen van, ez pedig mindig zöld jelzés egy játékos számára. A dolog nehézsége az, hogy tudnia kell az embernek, hogy ha nincs üresen, akkor viszont passzoljon. Ezt a felelősséget megkapta Waltontól ő és a keret többi játékosa is.

A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson Keith Langlois-nak (nba.com) elárulta, hogy az emberek mindig minden csapatban a nagy neveket keresik, de a Detroit sosem erről volt híres, ők mindig egységesek voltak, együtt dolgozva érték el az eredményeiket. Nincs szükségük arra, hogy bárki is higgyen bennük, úgy is megtalálják a módját, hogy sikeresek legyenek. Jackson szerint a cseresort nagyon szépen feltöltötték, mélyebb és sokoldalúbb lett a keret, úgyhogy veszélyesek lehetnek mindenkire a most következő idényben.

A Golden State Warriors új kiscsatára, Kevin Durant Alma Materében, a Texas Longhorsnál járt, ahol egy 10 éves kisfiú megkérdezte tőle, hogy szerinte mit gondol arról Harrison Barnes, hogy elvette a helyét? Mike Fringer (Houston Chronicle) szerint Durant azt válaszolta, hogy úgy gondolja, most kapott Barnes 95 millió dollárt. KD azt is hozzátette, hogy tudta, milyen visszhangja lesz annak, ha a Golden State-hez igazol, de úgy érezte, ezt kell tennie.

Tegnap volt róla szó, hogy Dwight Howardot kórházba szállították, mivel kiszáradás tüneteit produkálta - Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) még tegnap jelentette, hogy amerikai idő szerint reggel ki is engedték az Atlanta Hawks centerét a kórházból.

Szintén a Hawkshoz tartozik, hogy az október 10-ei, Cleveland Cavaliers elleni előszezonmeccsük Unity Game néven fog futni, és természetesen az egységet próbálják majd meg hangsúlyozni - a multikulturális csoportokat, a sokszínű népességet és azokat a szervezeteket fogják ünnepelni, amelyek a különböző népcsoportok közötti kapcsolat javításán fáradoznak. Az Atlanta és a Cleveland játékosai különböző videóüzenetekben fognak majd arról beszélni, hogyan segíthetnek az emberek a lakhelyükön, városaikban.

A Portland TrailBlazers igazolt egyet - edzőtábor-szerződést kötöttek Greg Stiemsmával. A center legutóbb 2014/15-ben játszott az NBA-ben, akkor 17 mérkőzésen szerepelt (0.8 pont, 0.9 pattanó), tavaly az Orlando Magichez írt alá, de az előszezonban nem tudott játszani Achilles-sérülése miatt, aztán ki is tették a keretből még az alapszakasz kezdete előtt, az idei nyári ligában pedig a Los Angeles Clippersnél kapott szerepet.

Samuel Dalembert-t két rendbeli testi sértés miatt letartóztatták vasárnap este - azért hívták a 911-et a házukhoz, mert megütötte a barátnőjét, aztán annak unokatestvérét is. A center állítólag akkor lett ideges, mikor megtudta, hogy a barátnője a két gyerekükkel Orlandóba megy - az unokatestvér elmondása szerint Dalembert ellökte a nőt, elkezdte fojtogatni (állítólag több arcsérülése is van, plusz a vállán is láthatóak zúzódások), majd mikor ő megpróbált közbelépni, akkor őt is (megfogta a nyakánál fogva, ledobta a földre, majd megfejelte). A barátnő elmondása szerint a kosaras az utóbbi napokban elég sokat ivott és érdekesen viselkedett, és a kiérkező rendőrök is agresszívnek találtak a centert.

Arról volt már szó pár héttel ezelőtt, hogy Stephen Jackson vissza akar térni az NBA-be, most pedig Rodger Bohnnak (SLAM Online) azt nyilatkozta Captain Jack, hogy vagy az NBA, vagy semmi. Nem a pénzért akar játszani, nincs már rá szüksége, hanem azért, hogy visszaadjon valamit a sportágnak. Minden más visszalépés lenne neki, úgyhogy szeretne még egy lehetőséget az NBA-ben. Magas szinten játszott korábban, fizikailag pedig nagyon jó formában érzi magát. Hívta már több edző is, akik látták edzésen, és tudják, hogy tud még kosarazni - úgy érzi, még két jó éve van. Soha nem voltak komoly sérülései vagy műtétjei, hét hónapja napi kétszer edz, úgyhogy tudja, hogy még segíteni tudna 1-2 csapaton.

A végére pedig Shaquille O'Neal és Metta World Peace fiai, Shareef O'Neal és Ron Artest III maradtak, akik a Ron Massey Classicon játszottak egymás ellen (O'Neal fehér 44-esben, Artest fekete 1-esben szerepel):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus