Hírmorzsák 2016-09-25 (10:45)

Harden rájött, hogy változtatnia kell, az előző idényt egyáltalán nem élvezte. Anthony Davis szerint erősebb, robbanékonyabb, mint valaha. Bob Myers nem fog bocsánatot kérni azért, mert a Golden State-nél most több sztár is van. Bosh megszólalt a pénteki hírek után. Dragic nagyon sajnálja, ami Bosh-sal történt, de megpróbálják ezt is átvészelni. Noah, Kobe, LeBron, Towns és Thibodeau is búcsúztak Kevin Garnett-től. A Pistons KCP-vel és Bullockkal is tárgyal a hosszabbításról. D'Angelo Russell Luke Waltonnal játszott anno a 2k-ban. Phil Jackson szerint a sérüléseken múlik a Knicks sikeressége, Hornacek szerint nem lesznek sérüléseik. Quinn Cook a Pelicansnél. Marcus Denmon játékjogáról lemondott a Spurs.

A Houston Rockets sztárja, James Harden az NBC Sportsnak elárulta, hogy nagyon idegesítő volt az előző idény - hiába voltak meg egyénileg az egészen jó számai, egyáltalán nem élvezte a játékot. Harden bevallotta, hogy idén nyáron tükörbe is kellett emiatt néznie, és fel kellett ismernie, hogy változtatnia kell - újra olyannak kell lennie, mint korábban.

A New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis tegnap már együtt edzett a többiekkel, és Justin Verriernek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nagyszerűen érezte magát, mert régóta nem játszott már. Azt is elmondta, hogy kicsit lassulniuk kell, mert most egy óriási rohanás az egész játékuk, de tetszik neki, amilyen állapotban vannak jelenleg. Szerinte ha valaki hosszabb kihagyás után tér vissza, akkor eleinte fél, nem akar teljes erőbedobással küzdeni, de ő csak játszik, aztán lesz, ami lesz. Erősebbnek, robbankékonyabbnak érezte magát, mint korábban bármikor, és örül, hogy visszatérhetett.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers a riporterek kérdésére elmondta, hogy nem tudja, ki emlékszik még a korábbi időkre, de akkor azt kellett nézniük, hogy mindenki agyonveri őket, mert egyetlen sztárjuk sem volt, úgyhogy nem fog azért bocsánatot kérni, mert most több is van. Myers szerint több nagy csapat is volt a ligában az elmúlt 15, 20, 25 évben - mindenkinek eljön az ideje, és ez most talán az övék, hogy megmutassák, mit tudnak kihozni ebből az állományból. Nagyon sokáig kellett várniuk, és ha valaki a Warriorsnek drukkol, akkor annak türelmesnek kellett lennie.

Tegnap este volt róla szó, hogy Chris Bosh megbukott az orvosi vizsgálatokon, így nem adott neki engedélyt a Miami Heat az edzőtáborra sem. A játékos tegnap elmondta, hogy az Uninterruptedon keresztül mást akart ma bejelenteni, abban reménykedett, hogy engedélyezi neki a Heat a játékot, de ettől függetlenül még meg fogja osztani a vele kapcsolatos dolgokat az iránta érdeklődőkkel - vannak jobb és rosszabb időszakok mindenki életében, neki ez most egy rosszabb. Este aztán Bosh felrakott egy részt az Uninterruptedra, de ezt hetekkel korábban felvette már, és csak arról beszél benne, hogy azok az orvosok, akikkel ő dolgozott, már más sportolóknak is segítettek (van, aki évek óta játszik), tudják, mit kell csinálni, nem kísérleti nyúl lenne. Folyamatosan edz, és csak a visszatérésre koncentrál - nem az a kérdés, hogy meg fog-e ez történni, hanem az, hogy mikor. Az egyik legjobb játékosnak tartja magát, és úgy érzi, még mindig képes magas szinten kosarazni.

Csapattársa, Goran Dragic aláírásosztogatás közben osztotta meg gondolatait a helyzetről, és természetesen nagyon szomorú volt amiatt, hogy Bosh-sal továbbra sem játszhatnak együtt. Ők kosarasok, Bosh mégsem csinálhatja azt, amihez ért - nagyon sajnálja az erőcsatárt, a legjobbakat kívánja neki, de utána azt is hozzátette, hogy kulcsjátékosok hiányoztak már korábban is, azt is átvészelték valahogy, reményei szerint ez most is így lesz. Nagy csalódás volt neki, mikor meghallotta a pénteki híreket Bosh-ról, de ez van - őt is azért fizetik, hogy kosarazzon, ezért van a csapatnál, erre is koncentrál.

A hétvége legnagyobb híre természetesen Kevin Garnett visszavonulása volt. Joakim Noah az alábbi képpel búcsúzott, és azzal, hogy mindig is emlékezni fog a Garnett elleni csatákra, nagyon sokat tanult belőlük. Kobe Bryant igazi harcosként aposztrofálta KG-t, és minden percet élvezett az ellene vívott meccsekből. LeBron James is instagramon köszönt el Garnettől - mesélt arról, mikor még 10 évesen nézte a középiskolás erőcsatárt, nagyon sok mindent tanult tőle a szenvedélye és az elkötelezettsége miatt, pedig sosem voltak csapattársak, és ő is elmondta, milyen sokat jelentettek neki az egymás elleni találkozók. Karl-Anthony Towns szintén instagramon reagált a hírre - mindent megköszönt Garnettnek, nagyon fog neki hiányozni az, hogy ott legyen a csapat körül, minden idők egyik legjobbjának tartja KG-t, és tudja, mit a dolga: át kell vennie a stafétabotot. A Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Tom Thibodeau külön közleményt adott ki, amelyben azt ecsetelte, hogy 2008-ban a Boston Celtics bajnoki címe Garnett vezetésével jött létre - Thibodeau szerint kérdés nélkül minden idők legjobb Timberwolves-játékosa KG, és az egyik legjobb, aki valaha kosarazott.

A Detroit Pistons Kentavious Caldwell-Pope-pal és Reggie Bullockkal is tárgyal az idő előtti hosszabbításról - mindketten jogosultak erre, hiszen újoncszerződésük negyedik évébe lépnek. Jeff Bower GM azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy a következő hónapban tovább folytatják a tárgyalásokat a két érintett képviselőivel, és megnézik, tudnak-e olyan pontra jutni, amivel mindkét fél elégedett.

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell nagyon szeretne minél jobb kapcsolatba kerülni az új vezetőedzővel, Luke Waltonnal - a minap Kevin Dingnek (Bleacher Reports) azt nyilatkozta, hogy megmondta Waltonnak is, hogy a 2k-ban vele játszott mindig, akkora rajongója volt. Mikor rákérdeztek, hogy mégis mi tetszett neki Waltonban, akkor azt mondta, hogy az, hogy egy point forward volt.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson még pénteken állt a riporterek rendelkezésére - szerinte versenyképes csapatot sikerült összerakniuk. Nehéz döntéseket kellett meghozniuk ennek érdekében, de meg kellett lépniük ezeket, és együtt kellett élniük a következményekkel. Szerinte ez a mostani keret bizonyítani fogja, hogy képes hozni az elvárásokat - a tehetséggel egyáltalán nincs baj, azon múlik Jackson szerint a sikerességük hogy mennyi sérülésük lesz, mert egyébként elég jó játékosok alkotják az állományt. Jeff Hornacek vezetőedző korábban azt mondta erről, hogy szerinte nem lesznek sérüléseik, ezért erről nem is nagyon kell beszélni.

A New Orleans Pelicans leigazolta Quinn Cookot - Cook 2015-ben nem kelt el a drafton, az előző idényt pedig a D-Ligában, a Canton Charge-nál töltötte (19.6 pont, 3.9 pattanó, 5.4 gólpassz és 1.2 szerzett labda voltak az átlagai).

A San Antonio Spurs lemondott Marcus Denmon játékjogáról - a 26 esztendős hátvéd a 2012-es draft 59. helyén kelt el, tehát pont egy évvel Hanga Ádám után, de ugyanazon a helyen. Denmon az előző négy esztendőt Franciaországban, Olaszországban és Törökországban töltötte, de ezek szerint a Spurs úgy ítélte meg, hogy vele a későbbiekben sem nagyon tudnak mit kezdeni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus