Hírmorzsák 2016-10-12 (10:00)

Anthony Davis megfogadja Kobe tanácsát, vokálisabb vezér próbál lenni. Wade szerint nem reális a Bulls esetében bajnoki címről beszélni. McHale kételkedik abban, hogy Hardenből irányító lesz. Millsap még nem döntötte el, hogy lehívja-e 2017/18-as játékosopcióját vagy sem. Westbrooknak mindegy, ki tartja sztárnak és ki nem. Durant szerint bármit mond, kiforgatják a szavait. Bosh mindenképpen kosarazni akar. Lin gondolkodott a Pelicansen a nyáron. A Pacersnél Dan Burke-ben bíznak, ha a védekezésről van szó. Splitter 4 hétre kidőlt (vádli). Snellnek a bokája sérült meg. Anthony Bennett azonnal bekezdett a Shaqtin'-ben (videó).

2015 nyarán, egy Nike rendezvényen beszélgetett a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis az idén tavasszal visszavonuló legendával, Kobe Bryanttel arról, hogy egy igazi vezért inkább az érdekli, hogy tiszteljék a társai, nem az, hogy szeressék. Kobe akkor azt a példát hozta fel, hogy valakinek van valami a fogai között, de senki nem szól neki, hagyják, hogy olyan legyen, amilyen, ő azonban az az ember, aki szól ezért, aztán már az adott illetőn múlik, hogy továbbra is hülyét csinál-e magából vagy sem. Davis mindig is a nyugodtabb, csendesebb játékosok közé tartozott a középiskolában, a Kentucky egyetemen és a Pelicansnél is, felfogta azonban Kobe példáját megértve, hogy ahhoz, hogy sikeresek legyenek, ki kell lépnie a komfortzónájából, és ezt is tervezi a most következő idényben. A New Orleans vezetőedzője, Alvin Gentry szerint sokat lépett előre Davis, sokkal vokálisabb vezér, mint korábban, a társai pedig nagyon tisztelik.

Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy a Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin Mike Mazzeóval (ESPN) beszélgetett nyári csapatválasztásáról. Lin elmondása szerint a legjobb helyen van most ahhoz, hogy az a játékos lehessen, aki szeretne lenni. Tudni akarja, hogy meddig juthat, mire tudja vinni, nagy szerepet akar játszani a klubnál, és erre adták meg neki a lehetőséget a Netsnél. Mazzeo információi szerint Lin nagyon is elgondolkodott azon, hogy a New Orleans játékosa legyen, akikkel szintén rögtön a piac nyitása után leült tárgyalni, mert szívesen játszott volna együtt Davisszel, de a Pelicans nem volt hajlandó hasonló pénzt áldozni rá - mint ismert, a játékmester végül 3 évre 36 millió dollárért választotta a Brooklynt.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade tegnap KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elárulta, hogy szerinte az a fontos, hogy napról napra tudjanak fejlődni, hogy újra PO-csapat legyenek. Azt is hozzátette Wade, hogy úgy gondolja, egyáltalán nem reális bajnoki címről beszélni esetükben - nem akarja beszabályozni, hogy mire lehetnek jók, de mivel az előző idényben nem jutottak be a rájátszásba, így a hangsúlynak a folyamatos előrelépésen kell lennie, nem a végső győzelmen.

Az szintén a Bullshoz tartozik, hogy Tony Snell lesérült, a bal bokája kificamodott, egy időre kiesett a játékból - Fred Hoiberg vezetőedző sem mondott erről többet, pontosabbat, csak hogy pár nap múlva nézik meg, hogy mennyit bír. Szintén sérülés: az Atlanta Hawks centere, Tiago Splitter vádlija elég súlyosan meghúzódott, 4 hetet ki kell hagynia a brazil magasembernek. Mike Budenholzer vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem aggódnak, a brazil játékos műtött csípője rendben van, de minden egyes tetsrész összeköttetésben van a másikkal, és reményeik szerint végül sikerül teljesen felépülnie majd Splitternek.

Az is az Atlantához kapcsolódik, hogy Paul Millsap azt nyilatkozta Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution), hogy még nem döntötte el, lehívja-e 2017/18-ra szóló, 21.4 millió dolláros játékosopcióját. Millsap elmondása szerint nem tudja megjósolni, mi fog történni, úgyhogy csak a játékra koncentrál, le akarja tudni az évet, méghozzá egy bajnoki címmel. A szerződésével majd nyáron foglalkozik, akkor lesz ideje átnézni, mik a lehetőségei.

A Houston Rockets egykori vezetőedzője, Kevin McHale kételkedik benne, hogy James Hardenből igazi irányító lehet. McHale Calvin Watkinsnak (ESPN) azt mondta, hogy az ember olyan, amilyen, és feltette a kérdést, hogy vajon valaki meg tud változni és a társak kiszolgálására tudja helyezni a hangsúlyt? Nem igazán tudja eldönteni, de felhozta Kevin Garnettet példának, aki mindig is pass-first játékos volt, már az első Minnesota Timberwolvesnál töltött edzésétől kezdve. McHale szerint Harden egy scorer, és az emberek nagyon sokszor úgy viselkednek, amilyenek - alapvetően Hardennél a pontszerzés van előtérben, és megint feltette a kérdést, hogy ez vajon változhat-e, lehet-e valaki más egy teljes, 82 meccses alapszakasz alatt, mint ami. McHale szerint a dobóhátvéd nagyszerű passzoló, jól lát a pályán, de alapvetően egy scorer - nála is folyamatosan dominálta a labdát Harden, ez nem lesz újdonság.

Az Oklahoma City Thunder irányítójáról, Russell Westbrookról még az előző szezon közben mondta azt a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, hogy nem szupersztár - neki az olyan játékosok azok, akik 50 meccset tudnak nyerni a körülöttük lévő csapattársaktól függetlenül. Westbrooknál kérdeztek most rá erre, amire annyit felelt, hogy semmit nem gondol a dologról, teljesen mindegy neki, hogy valaki szupersztárnak gondolja-e vagy sem, hogy kezdőként, csereként vagy role playerként tekintenek rá. Tökéletesen mindegy számára, hogy a csapatán és a csapattársain kívül ki mit mond. Megkérdezték azt is, hogy ő szupersztárnak tartja-e magát, amire annyit mondott, hogy kosarasnak.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant tegnap mesélte el, hogyan kezdett el gondolkodni új csapatán - azt nyilatkozta, hogy mondhatni örült, hogy a Warriors kikapott a döntőben. Természetesen a legtöbben ezt a részt emelték ki, amire Durant annyit mondott a tegnapi edzés után, hogy bármit mond, ki fogják forgatni a szavait - akik ismerik, tudják, hogyan értette a mondatait. Bármit mond, abból úgyis szalagcímet csinálnak majd, úgyhogy ez van, nem nagyon érdekli, ki mit ír róla.

Chris Bosh megjelentette utolsó videóbejegyzését is az Uninterruptedon, amelyben megerősítette, hogy továbbra is azon van, hogy visszatérjen - bárhova elmegy, bármit megtesz annak érdekében, hogy ez sikerüljön, és ha valaki ezt nem érti meg, akkor nem tudja, hogy mit jelent győztesnek lenni. Ő az álmait követi továbbra is, mert ő ezért jött a világra - szerinte fontos, hogy az ember harcoljon azért, amit csinálni akar és amit szeret. Össze van ő is zavarodva, mint mindenki más, de egész életében csak kosárlabdázott, és úgy érzi, van még mit adnia ennek a sportágnak. Megérti azokat, akik azt mondják, hogy keresett már elég pénzt, abba kellene hagynia, de neki nem a pénz számít, hanem az, hogy mennyire szereti ezt a játékot és az NBA-t. Imádja a feleségét és a gyerekeit is, de azt szeretné, ha utóbbiak tudnák, hogy az édesapjuk egy harcos volt, aki nem adta fel könnyen.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird Nate Taylornak (Indianapolis Star) elmondta, hogy Dan Burke-ben bíznak, hogy a védekezésük ugyanolyan jó marad, mint a korábbi években - Burke a 20. szezonját kezdi meg a Pacersnél. Bird elmondása szerint Dick Harter volt a legjobb védekezésért felelős segédedző, akivel valaha dolga volt (ők együtt dolgoztak 1997 és 2000 között az Indianánál, mikor Bird még vezetőedző volt), de Burke nagyon közel van hozzá, és mindig eléri, hogy keményen odategyék magukat hátul a játékosok. A bostoni legenda szerint a védekezéssel lehet sokáig jutni a szezonban, Burke pedig bizonyított, hogy hatékony rendszert tud összerakni - pár éve, mikor a keleti döntőbe jutottak, akkor is ez volt az erősségük. Azt nem mondja, hogy Frank Vogelnek ehhez semmi köze nem volt, de Burke-öt nagyra tartja.

A végére pedig a Shaqtin' A Fool maradt - a játékosok már készülnek az új szezonra, amelyet ezen a linken megnézhettek, Anthony Bennett el is vitte a trófeát (1:19-nél).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus