Hírmorzsák 2016-10-23 (11:15)

LeBron szerint nem csökkent az esélye az MVP-címre azzal, hogy egyre kevesebbet játszik, Steph Curry a bizonyíték erre - nem ez a célja, de egy ilyen díjat még azért nyerne. Paul szerint hazai pályán kellene jobbnak lenniük. A Dallas rá akar mozdulni Cousinsra 2018 nyarán. A Sixers és a Minnesota még mindig tárgyalnak Tyus Jonesról. Noel 3-5 hetet hagy ki térdműtétje után. Paul Pierce nem lesz ott a szezonnyitón. Reggie Jackson két hét múlva vissza akar térni a pályára edzeni. Kész a Heat, a Spurs, a Jazz, a Hornets, a Mavericks, a Magic, a Bucks, a Pistons és a Timberwolves kerete is az idényre, szűkített az állományán a Memphis, a Cleveland és a New Orleans is.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy soha nem kezd neki úgy egy szezonnak, hogy ő MVP akar lenni - eddig is mindig a saját csapata számára akart a legértékesebb játékos lenni, így nyerte eddigi négy ilyen címét. Nagy megtiszteltetés az, hogy négyszer elnyerte már ezt a díjat, mutatja, hogy milyen sikereket ért el, de ennél is fontosabb, hogy ez azt jelenti, a csapata rendelkezésére állt, segíteni tudta a társait folyamatosan. James azt is hozzátette, hogy jó lenne még egy MVP-címet nyerni azzal, hogy azt csinálja, amit kell - a Cavst sikerekhez segíti.

Ő is tudja, hogy szükség van a győzelmekre ahhoz, hogy ő MVP legyen, mert lehetnek valakinek bármilyen jó egyéni mutatói, ha a csapata gyengébb teljesítményt nyújt - elég sikeres gárdák része lehetett eddig. Az elmúlt két idényben "csak" 36.1 és 35.6 percet átlagolt meccsenként, mindkét szám pályafutása legalacsonyabb mutatója, és rákérdeztek, hogy akkor ez nem csökkenti-e az esélyeit a díjra, de annyit mondott erre, hogy egyáltalán nem, hiszen Steph Curry 31 percet átlagolt, mégis ő lett az MVP - csak Kareem Abdul-Jabbar (6), Michael Jordan (5) és Bill Russell (5) nyertek egyébként Jamesnél több ilyen címet.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul Johan Buvával (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint az az egyik legnagyobb gondjuk, hogy a hazai pályájuk nem igazi hazai pálya - azt nem tudja miért, de nem egy olyan hely a Staples Center, ha ők vannak otthon, ahol nehéz dolga van az ellenfeleknek. Az első 15 meccsükből 9-et hazai pályán vívnak majd - a játékmester azt mondta, hogy sokat beszéltek arról, hogy nagy szükségük lenne egy jó kezdésre, már rögtön az edzőtábor első napján és a csapatmeetingeken is folyamatosan előkerült, előkerül ez a téma.

Nem túl nagy hír, de Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks nagyon komolyan rá fog menni DeMarcus Cousinsra a 2018-as szabadügynökpiacon (egyrészt ezt a liga nagy része elmondhatja majd magáról, másrészt két év alatt még rengeteg minden történhet). MacMahon forrása szerint a centernek felajánlotta a Sacramento Kings, hogy elcserélik, de azt szeretné, ha a kaliforniai franchise-nál építenének fel egy működőképes csapatot.

Keith Smith (Real GM) információi szerint a Minnesota Timberwolves és a Philadelphia Sixers egyre előrehaladottabb tárgyalásokat folytatnak Tyus Jonesról - annyit tudni, hogy a Minny magasembert akar, de részletek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) úgy tudja, Nerlens Noelt hétfőn, New Yorkban műtik - mint ismert, a bal térde miatt kell kés alá feküdnie. A hírek szerint 3-5 hetet hagyhat ki Noel a beavatkozás után, tehát vagy november végén, vagy december elején láthatjuk újra a pályán. Ha már sérülések, akkor itt említsük meg a Los Angeles Clippers veterán kiscsatárát, Paul Pierce-t is, aki Doc Rivers bejelentése alapján bokasérülése miatt a szezonnyitón biztosan nem játszik. A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson Vince Ellisnek (Detroit Free Press) azt nyilatkozta, hogy két héten belül vissza akar térni a pályára, legalábbis edzeni - két hete műtötték a térdét, akkor 6-8 hetes visszatérési időt jósoltak neki, ami lerövidülhet, ha tényleg elkezd tréningezni 1 hónappal a műtét után.

Természetesen rostermozgások is voltak az elmúlt fél napban. Arról külön is beszámoltunk, hogy a Miami Heat kerete kész, az ex-paksi Rodney McGruder pedig benn maradt az alapszakaszra is. A New Orleans Pelicans kirakta Quinn Cookot és Quincy Fordot - még így is 16-an vannak. A San Antonio Spurs Livio Jean-Charlestól és Joel Anthonytól búcsúzott a tegnap már megírt Patricio Garino, Ryan Arcidiacono kettős mellett, így ők is készen vannak - Nicolas Laprovittola és Bryn Forbes túlélték a keretszűkítést. A Utah Jazz Chris Johnsontól vált meg, így ők 15-en vannak. A Cleveland Cavaliers John Hollandet pakolta szabadlistára - náluk még minimum egy főt ki kell tenni a keretből, 16-an vannak még. A Houston Rockets leigazolta LeBryan Nash-t, de ki is fogják tenni a keretből, a D-Ligában fog játszani a Rio Grande Valley Vipersnél.

A Memphis Grizzlies kitette JaKarr Sampsont, Jordan Adamst, DJ Stephenst és Wayne Selden Jr.-t - ők még mindig 16-an vannak ezzel együtt is, Adams esetében pedig a teljes, 1.4 millió dolláros fizetést állni kell, ő 2014-ben még a gárda első körös drafoltja volt egyébként. A Charlotte Hornets kész van, miután elbúcsúztak Rasheed Sulaimontól, Perry Ellistől és Mike Tobey-tól. A Dallas Mavericks is 15 főre szűkített, mivel tegnap este elküldték a Jaleel Cousins, Kyle Collinsworth, Keith Hornsby, Jonathan Gibson, CJ Williams ötöst - Cousins és Williams valószínűleg a Texas Legendsnél, a Mavs D-Ligás csapatában fogják folytatni, Dorian Finney-Smith pedig maradt a keretben. A Boston Celtics kitette a tegnap igazolt Ryan Kellyt - ők még mindig 16-an vannak, Kellyt csak a D-Ligás jogok megszerzése miatt íratták alá.

Az Orlando Magic Nick Johnsontól és Ramon Galloway-től búcsúztott, így 15-en vannak - Arinze Onuakunak és Damjan Rudeznek sikerült a keretben maradniaA Milwaukee Bucks Jaleel Robertset, Orlando Johnsont és JJ O'Brient küldte el, így ők is csak 15-en vannak már. A Detroit Pistons Trey Freemantől, a tegnap igazolt Mamadou N'Diaye-tól, illetve Lorenzo Browntól vett búcsút, nekik is kész az állományuk a szezonkezdetre. A Toronto Raptorsnál igaznak bizonyultak a tegnapi hírek, Fred VanVleet maradt a keretben - Drew Crawfordot, Brady Heslipet, EJ Singlert, Jarrod Uthoffot és Yanick Moreirát rakták ki, hogy 15-en legyenek. A Minnesota Timberwolves is kész van, náluk Rasual Butler és Toure Murry került szabadlistára.

A Golden State Warriors lehívta Kevon Looney harmadik évre (2017/18) szóló csapatopcióját - az erőcsatár nem sokat játszott első évében, de volt sérült is, 1.2 milliós jövő évi fizetési viszont nem tétel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus