Hírmorzsák 2016-10-27 (10:00)

D'Angelo Russell szerint sokkal szabadabbak most a Lakersnél így, hogy nincs ott Kobe. Harden látja, mennyire örülnek a csapattársai a dobóhelyzeteiknek - D'Antoni szeretné, ha Harden megduplázná gólpasszátlagát, ő az egyik legjobb passzoló, akivel valaha együtt dolgozott. Schröder hosszabbított a Hawksszal (4 év, 62-70 millió), RJ Hunter aláírt a Bullshoz. Steve Kerr szerint furcsa érzés volt a Spurs elleni 29 pontos vereség, nem volt hozzászokva ehhez trénerként. Westbrooknak bemutattak, ő nem vette fel (videó). Ben Simmons szerint szó nincs arról, hogy ne lépne pályára ebben az idényben. Parsons 1-2, Tony Allen 1 hetet hagy ki térdsérülés miatt. További sérültlista: Kaminsky (lábfej), Noguiera (boka), Gary Harris (ágyék), Arthur (térd). Lin 1 millió dollárt adományozott a Harvardnak, Dan Gilbert 15 milliót a Michigan State-nek.

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell Sam Alipournak (ESPN) elmondta, hogy most már egységesen játszanak, nem egy játékosért, és mindenki feláldozza magát a csapatért. Russell szerint Kobe Bryant minden figyelmet megérdemelt az előző idény során, de így, hogy nincs ott a csapatnál, sokkal szabadabbak.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy lehívták Russell, Julius Randle és Larry Nance Jr. 2017/18-as csapatopciót, a Philadelphia Sixers pedig megtette ugyanezt Joel Embiid, Jahlil Okafor és Nik Stauskas esetében.

A Houston Rockets (most már) irányítója, James Harden Kevin Dingnek (Bleacher Report) adott hosszabb interjút, amelyben elmondta, hogy látható a csapattársain, hogy mennyire élvezik a mostani játékot - azt, hogy vannak dobóhelyzeteik, és értékesíteni is tudják azokat. Mindenki nagyon boldog, jól érzi magát a csapatnál, így ő is boldog. Más a csapat körüli légkör, mindenki áldozatokat hoz az együttes és a közös siker érdekében. Harden azt is bevallotta, hogy meglepte először, mikor Mike D'Antoni vezetőedző azt nyilatkozta, hogy irányító lesz. A tréner azt mondta, hogy reményei szerint Harden megduplázza a gólpasszainak számát, ami az előző idényben 7.5 volt meccsenként, mert ő az egyik legjobb passzoló, akivel valaha együtt dolgozhatott. Harden elmondása szerint mindig is all-around játékos volt, bár talán nem kapott elég elismerést ezért, de ezt nem az ő dolga eldönteni, csak teszi, amit tennie kell.

Jeff Goodman (ESPN) jelentette, hogy a Chicago Bulls egyéves szerződést kötött RJ Hunterrel - a dobóhátvédet hétfőn rakta ki a Boston Celtics, és egyetlen erősségét, a külső dobást jól tudja használni a Bulls, amennyiben pályára tud kerülni Hunter. Volt egy aláírás az Atlanta Hawksnál is, mint arról az este folyamán beszámoltunk már - Dennis Schröder hosszabbított az együttessel 4 évre 70 (62) millió dollárért. Részleteket ezen a linken olvashattok.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a tegnap hajnali, San Antonio Spurs elleni 129-100-as hazai bukta után azt mondta, nagyon furcsa érzés volt ez számára, hiszen két éve edző, soha nem volt még ebben része. 78-4-es mérlegük volt ebben a két szezonban hazai parketten, úgyhogy ha el is indultak haza a nézők, az csak azért volt, mert túlságosan vezettek. Furcsa volt az egész este, hiszen nincsenek a vereségekhez sem hozzászokva otthon, nemhogy a 29 pontos zakókhoz. Kerr szerint még jót is tehet nekik, hogy ők a negatív hősök Oaklanden kívül gyakorlatilag mindenhol - ez motiválhatja őket, kicsit jobban összekovácsolódhatnak, és gördülékenyebben is mehet a játék.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Philadelphia Sixers 1/1-ese, Ben Simmons azt nyilatkozta, hogy akkor fog játszani, ha készen áll rá, és azt is hozzátette, hogy szó nincs jelenleg arról, hogy az egész idényt ki kellene hagynia. A Memphis Grizzliesnél a vezetőedző, David Fizdale elmondása szerint Chandler Parsons 1 vagy 2 hetet még biztosan kihagy a műtött térde miatt, illetve Tony Allen az első hétről hiányozni fog, neki is térdsérülése van. A Charlotte Hornetsnél Marvin Williams ujjtörése mellett Frank Kaminsky sincs a legjobb állapotban, ő egy lábfejhúzódás miatt hagyta ki a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni szezonnyitót - ezt a sérülést még a Minnesota Timberwolves elleni előszezon találkozón szenvedte el. A Toronto Raptorsnél Lucas Noguiera bal bokaficam miatt nem lépett pályára a Detroit Pistons ellen. A Denver Nuggetsnél Darrell Arthur és Gary Harris voltak még sérültlistán - előbbi nyári térdműtétje miatt, utóbbi pedig ágyékhúzódása okán, de Harris közel van a visszatéréshez, elmondása szerint tudott volna játszani, ha kellett volna.

A Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin 1 millió dollárt adományozott Alma Materének, a Harvardnak, amiből a kosárcsarnok felújítási költségeit tudja állni az egyetem, illetve anyagi segítséget nyújt azoknak a tanulóknak, akik rászorulnak és meg is érdemlik azt. A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert 15 millió dollárt adományozott a Michigan State-nek, ez is csarnokfelújításra szánt összeg, amely egyébként az iskola bevallása szerint összesen 20 millió dollárba fog kerülni - Draymond Green tavaly 3.1 millió dollárt adott már nekik erre a célra, róla lesz elnevezve a "konditerem".

A végére pedig Russell Westbrook maradt, akinek bemutattak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus