Hírmorzsák 2016-11-15 (10:45)

Lue szerint nincs felső határa a Cavsnek, LeBron, Irving és Love is beszéltek arról, mennyire sikeréhesek továbbra is, és hogy mi a titkuk. Cousinsért senki nem hajlandó beáldozni nagyobb értéket, mert félnek a csapat kémiájára gyakorolt hatásától? A Celtics csak igazi húzóemberért hajlandó cserélni. Chris Paul a PER lista élén, de a Top5 nagyon szoros. Derrick Favorsnek megint a bal térdével van gond. Phil Jackson nem akarja, hogy mindig a Triangle-t játsszák, de ha azt használják, akkor a megfelelő módon kellene. Porzingist tavaly megkereste Nowitzki, felajánlotta neki a segítségét - a lett próbál 1-2 mozdulatot eltanulni a némettől. Cuban egyszer legyőzte Nowitzkit 1-1-ben. Amare nem volt elégedett a bíráskodással (videó).

A Cleveland Cavaliersszel beszélgetett Michael Lee (The Vertical, Yahoo Sports), és nagyon magabiztosak a bajnoknál. Tyronn Lue vezetőedző szerint nincs számukra felső határ azokkal a játékosokkal, azokkal a shooterekkel, azokkal az 1-1-ezőkkel, akik jelenleg a rendelkezésükre állnak. Önbizalommal telve várják az előttük álló feladatokat, és tudják, hogy még ennél is jobbak lehetnek. Kevin Love azt mondta, hogy az a motivációjuk, hogy megvédjék a bajnoki címüket, és szerinte ha egészségesek maradnak, minden esélyük megvan erre. Az erőcsatár szerint ugyanolyan sikeréhesek, mint tavaly, ez nem változott, és próbálják nagyobb hullámvölgyek nélkül végigjátszani a szezont. Kyrie Irving szerint a bizalom nagyon fontos dolog a játékukban, sokat várnak egymástól minden egyes mérkőzésen, és azt, hogy keményen kosárlabdázzanak. Bíznak egymásban, segítik a másikat, egy kiváló kultúrát építettek fel a klubnál. LeBron James is elmondta, hogy nagyon motiváltak, fejlődni akarnak, és imádnak együtt kosarazni. Naponta raknak egymás elé új kihívásokat, mert szeretnék látni, meddig juthatnak.

Arról volt szó tegnap este, hogy egy meg nem nevezett GM szerint a Sacramento Kings decemberben elcseréli DeMarcus Cousinst, vagy legalábbis akkor elkezdenek erről tárgyalni más csapatokkal. Egy nyugati GM azt mondta Sean Deveney-nek (Sporting News), hogy szerinte nem lesz csere, hacsak a Kings nem ad le az igényeiből, mert senki nem fog túl sokat feláldozni egy olyan játékosért, aki lehet, hogy szétrombolja a csapaton belüli kémiát ebben az idényben és a következőben is, amikor új szerződésért fog játszani. Ha ezt nem látja be a Sacramento, akkor szerinte nem lesz változtatás, nem megy sehova Cousins, ami nem biztos, hogy akár neki, akár a csapatnak jó. Egy keleti GM szerint van egy tulaj Sacramentóban, aki nem akarja feladni Cousinst, meg van 29 másik tulaj a ligában, akik nem akarják túlfizetni, mert nem tudják, mennyi fejfájást fog okozni, és mennyire rombolja a csapatot.

Szintén tegnap esti pletyka volt, hogy a Boston Celtics rá akar menni Klay Thompsonra, de a Golden State Warriors tagadta, hogy egyáltalán árulnák, vagy megfontolnák a dobóhátvéd elcserélését. A.Sherrod Blakely (CSNNE) információi szerint a Celtics csak olyan kosarasért hajlandó cserélni, akit ún. "game changer" kategóriába sorolnak, tehát aki képes a mérkőzések menetét, képét a saját csapata javára fordítani.

A PER-listán három hét után a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul áll az élen 32.0-s mutatóval, de a Top5 nagyon szoros. Paul mögött Russell Westbrook a második (31.6), DeMar DeRozan a harmadik (31.5), Anthony Davis a negyedik (31.4) és James Harden az ötödik (31.4) - a Top20-at ezen a linken megnézhetitek.

A Utah Jazz magasembere, Derrick Favors ma hajnalban is csak 6 percet játszott, újra a bal térde fájt. Quin Snyder vezetőedző a meccs után elmondta, hogy nem akarják, hogy rosszabbodjon az erőcsatár állapota, de ha játékra kész állapotban van, akkor nem akarják leültetni sem, folyamatosan figyelik persze, hogy miként reagál a terhelésre.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Jackie MacMullennel (ESPN) beszélgetett, ennek az interjúnak az egyik részét már olvashattátok tegnap este. Jackson arról is beszélt, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem haragszik Jeff Hornacek vezetőedzőre, hogy nem állandóan a Triangle-t használják, de azt akarja, hogy ha ezt használják, akkor azt a megfelelő módon tegyék. Egyelőre egyáltalán nem mérges, hiszen Derrick Rose például három hetet kihagyott az edzőtáborból a tárgyalása miatt, abszolút megérti, hogy ott tartanak csapatként, ahol. Olyan hátvédjeik vannak, akik labdavezetésből oldják meg a dolgokat, de azt szeretné, ha megértenék, hogy passzból is lehet helyzeteket teremteni, ennek meg kellene találni a megfelelő egyensúlyát. Jackson azt is elmondta, hogy sok csapat a pace-and-space játékot játssza manapság, de egyszerűen nem csinálhatják azt, amit mások, valami mást kell kitalálniuk. Őt nem az érdekli, hogy a Triangle-t erőltessék végig, hanem az, hogy szisztematikus kosárlabdát játsszanak.

A New York erőcsatára, Kristaps Porzingis a Dallas Mavericks legendájáról, Dirk Nowitzkiről beszélt - a két gárda egymás ellen játszott ma hajnalban, bár a német játékos nem tudott pályára lépni. Porzingis azt nyilatkozta Al Iannazzone-nak (Newsday), hogy Nowitzki tavaly, a december 7-ei meccs után felajánlotta neki a segítségét, hogy ha bármi kérdése van, azt megválaszolja, és ha együtt akar vele dolgozni a nyáron, akkor összehozzák ezt is. A lett játékos szerint szép dolog Dirktől, hogy visszaad valamit az európai kosárlabdának, és segíti a fiatalokat, mint ő, hogy a következő szintre jussanak. Nagyon örült ennek a lehetőségnek, megtiszteltetésnek tartotta, hogy egy ilyen nagy kosaras ezzel kereste meg - végül nem edzettek együtt egyébként. Porzingis szerint Nowitzki fordulásból eldobott tempója foghatatlan, és szeretné 1-2 mozdulatát ellesni, gyakorolni ő is. Azt is hozzátette, hogy sok pályán kívüli dologban is segíthet neki a német, hiszen régóta a ligában van, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, amikből tanulhat ő is.

Ha már Nowitzki, akkor itt lehet megemlíteni a Dallas tulajdonosát, Mark Cubant, aki James Herbertnek (CBS Sports) elárulta, hogy a fiatal Dirkkel leálltak egy-egyezni és megverte a német ikont. Cuban elmondása szerint 2-0-ra vezetett, Nowitzki bedobott egy kosarat, ő meg kiszállt, így mondhatja, hogy legyőzte.

A végére pedig Amare Stoudemire maradt, aki az izraeli bajnokságban a "szemüveget a bírónak" mozgalom lelkes képviselője lett - ezen a linken megnézhetitek a videót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus