Hírmorzsák 2016-11-29 (10:00)

Cousins szeretne együtt játszani Wall-lal a Kingsnél - szerinte őt követik a kintről dobáló centerek. Towns úgy érzi, az ő hibája a Timberwolves gyengébb szereplése, koncentrációs gondjaik vannak a harmadik negyedekben. Westbrook tripla-duplát átlagol már a teljes szezon során! Aldridge szerint nem elégedettek a Spursnél, Ginobili szerint is van még hova javulniuk. Ginobili felkutatta egyetlen meccsét Michael Jordan ellen - nem azt kapta, amire számított. Anthony Davis kiáll csapattársai mellett, a labdakezelésén és a passzolásán akar javítani. Ainge továbbra is egy nagyobb cserét akar meghúzni a Celticsnél. Wade Jimmy Butler mentora - a Bulls dobóhátvédje utálja az utolsó 2 perceket vizsgáló jelentéseket. Conley háta megsérült. Reggie Jackson már a többiekkel együtt edz.

Ma hajnalban egymás ellen játszott a Sacramento Kings és a Washington Wizards, és DeMarcus Cousinsnál rákérdeztek arra a mérkőzés előtt, hogy gondolkodtak-e már volt egyetemi csapattársával, John Wall-lal azon, hogy egy csapatban folytassák. Cousins azt mondta, hogy volt már róla szó, és azt akarja, hogy Wall a Sacramentóhoz szerződjön - a center 2018, az irányító 2019 nyarán lesz szabadügynök. Cousins azt is hozzátette, hogy Wall is azt szeretné, ha ő igazolna a Wizardshoz, de így van ezzel Eric Bledsoe is, aki meg azt akarja, hogy mindketten a Phoenix Sunshoz menjenek. A centernél megkérdezték azt is, mennyire tartja ezt reálisnak, amire annyit mondott, hogy sosem lehet tudni, de nagyon szeretné, ha a két említett hátvéddel egyszer újra egy együttesnél kosarazhatna, és remélhetőleg Sacramentóban.

Cousinstól a találkozó után megkérdezték azt is, hogy miért dob rá több hármast ebben az idényben, amire azt válaszolta, hogy mert tud dobni - idén eddig 29/71 a Kings sztárja a triplavonalon túlról (40.8%). Azt is hozzátette, hogy szerinte az ő példáját követik a centerek azzal, hogy egyre többen vállalkoznak kintről.

A Minnesota Timberwolvesnak továbbra sem megy, Karl-Anthony Towns pedig Jon Krawczynskinek (Associated Press) azt nyilatkozta, hogy minél több meccset veszítenek, annál inkább úgy érzi, hogy ez az ő hibája, egyszerűen jobban kell játszania. Olyan szinten kell teljesítenie, ami mellett nem veszítenek, és az összes lehetséges módon segítenie kell a társainak - úgy érzi, az utóbbi időben ez elmaradt tőle. A harmadik negyedben felmerülő problémáikról azt mondta a center és Zach Lavine, hogy szerintük koncentrációs gondjaik vannak, egyszerűen nem játszanak elég keményen, és áll a labda egy-egy embernél ahelyett, hogy folytatnák azt, amit az első félidőben elkezdtek. Towns szerint minden nap tanulnak, fejlődnek és egyre fegyelmezettebbek lesznek, de előfordul, hogy a meccseken ez még nem mutatkozik meg.

A San Antonio Spurs ott van megint a ligaelitben, sorozatban 9 mérkőzést nyertek meg, de LaMarcus Aldridge Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy nem elégedettek, mert nem játszanak azon a szinten, ahol szeretnének - védekezésben sokszor mondanak csődöt, támadásban pedig bizonyos figurákat nem a megfelelő módon játszanak. LMA szerint még mindig a tanulási fázisban vannak, egyáltalán nem dőlnek hátra és érzik úgy, hogy jók lennének. Manu Ginobili szerint az az előnyük, hogy jó és magas játékintelligenciával megáldott játékosaik vannak, akik régóta ismerik egymást, ettől függetlenül rengeteg lehetőségük van még az előrelépésre, és ezt ő nagyon jó dolognak tartja.

Ginobili mással is bekerült a hírekbe, miután legutóbbi blogbejegyzésében felkutatta az egyetlen alkalmat, amikor példaképe, Michael Jordan ellen játszhatott - erre a találkozóra 2002 újév napján került sor, amikor Jordan pályafutása utolsó idényét töltötte, az argentin pedig 25 évesen újonc volt a ligában. A statisztikát megnézve Ginobili leírta, hogy játszott egy percet, ami nem rossz, ráadásul volt egy elvállalt dobása is, ami biztos jó helyzetből történt, és éppcsak kiperdült a gyűrűből, aztán volt egy jó védekezése és valószínűleg ennyi volt. Azt is leírta azonban, hogy többet akart tudni, ezért megnézte a play-by-play-t is, ami után rossz hírei vannak: 5.2 másodpercet töltött a parketten, és egy 12 méterről elengedett homálya volt.

A napi statisztika az Oklahoma City Thunder irányítójáé, Russell Westbrooké, aki ma hajnalban újabb, idei 8. tripla-dupláját hozta (27 pont, 18 pattanó, 14 gólpassz), ezzel egyrészt újra beérte LeBron Jamest az örökranglista 6. helyén, másrészt 19 mérkőzés után a teljes szezonra nézve is tripla-duplát átlagol (30.9 pont, 10.3 pattanó, 11.3 gólpassz)! Westbrook egyébként 8 TD-vel ugyanannyit szállított eddig, mint a liga összes többi játékosa idén, és több tripla-duplája van, mint a ma legyőzött New York Knicksnek az elmúlt 25 eszendő során összesen. Amennyiben utolsó novemberi találkozóján, a Washington ellen hoz legalább 4 lepattanót, akkor Oscar Robertson híres, 1961/62-es szezonja óta ő lesz az első játékos a ligában, aki a decembert tripla-duplás átlaggal kezdi meg.

A statisztikák után térjünk ki a sérülésekre is. A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley háta megsérült a ma hajnali, Charlotte Hornets elleni találkozón - egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, ha egyáltalán ki kell hagynia egyetlen meccset is. A Detroit Pistonsnál viszont egyre közelebb van Reggie Jackson pályára lépése, ő a tegnapi napon először edzett együtt a csapattal, mióta október elején megkapta a PRP kezelést a térdére - Aaron McMann (MLive) jelentése szerint nagyjából az irányítói feladatok felét látta el Jackson.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Justin Verriernek (ESPN) adott interjút, amelyben nyilatkozott több dologról is. Elmondása szerint hallja, látja, hogy sokak szerint gyenge körülötte a csapat, hiszen a közösségi oldalakon is folyamatosan ez megy, de ő a csapattársaival van, mert tudja, hogy minden edzésen és mérkőzésen megtesznek minden tőlük telhetőt. Próbál nem odafigyelni a kritikákra, de nehéz elkerülni őket, így természetesen tisztában van velük. Arra is kitért az erőcsatár, hogy aggódtak a szezon elején, hiszen senki nem akarja 0-8-cal indítani az idényt, de saját maguknak ásták ezt a gödröt, amiből lassan, de kezdenek kikászálódni. Más csapatok bizonyos játékosok miatt könnyebben játszhatnak, nekik viszont keményen kell dolgozniuk, oda kell tenniük magukat mindig, és csapatként, együtt kell játszaniuk - ilyen játékkal érték el az előző hetekben a győzelmeket is.

Saját magáról annyit mondott Davis, hogy szerinte labdakezelésben és passzolásban fejlődhet. Sokat nézte a legjobbak, Steph Curry és LeBron James játékát, és ők mind jobbá teszik a körülöttük lévőket, de ott van például Draymond Green is, aki ugyanazon a poszton játszik, amin ő, de olyan módokon is meg tudja találni a társait, amire ő még nem képes. Ebben mindenképpen előre akar lépni.

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge továbbra is próbál egy nagy cserét meghúzni, mert a jelenlegi keret annyira nem passzol egymáshoz, mint amennyire a vezetőség remélte.

David Aldridge (nba.com) információi szerint a liga és a Játékosok Szakszervezete egy olyan ponton dolgozik még az új kollektív szerződésben, amely engedné a legalább 10 évet a ligában töltő játékosoknak, hogy komolyabb összegért hosszabbíthassanak az eddigieknél. A hírek szerint ez az összeg 200 millió dollár lenne 5 évre, és valamivel 35 millió dollár fölött kezdődne a fizetés.

A végére pedig Dwyane Wade maradt, aki két dologról is nyilatkozott. Egyrészt Jimmy Butlerrel kapcsolatban elmondta, hogy ő a séf, Butler pedig a kukta - próbálja elérni, hogy séf legyen a csapattársából is, és elég gyorsan halad efelé a kiscsatár. Wade Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) úgy fogalmazott, hogy mindenki kezdi meglátni, milyen játékos Butler - kicsit meglepődött a közvélemény annak ellenére is, hogy tudták, milyen teljesítményre képes. A tehetsége egyértelmű volt, az utóbbi két szezonban ott volt az All-Star gálán, és 20 pont fölött átlagolt, de idén komplett kosaras a pálya mindkét oldalán, ezt bizonyítja. Wade azt is hozzátette, hogy ez a dolog nem egy hete tart, hanem az egész szezonban, és nem igazán látja, hogy mitől esne vissza csapattársa.

Arról is beszélt a Miami Heat nyáron csapatot váltó ikonja, hogy utálja az L2M-et, tehát az utolsó két percről szóló jelentéseket, amelyben a vitás eseteket elemzik ki, hogy hol hibáztak és hol döntöttek jól a játékvezetők. Szerinte egy meccs sosem tökéletes, fölösleges az utolsó két percet kiemelni, ráadásul a játékosokat megbüntetik, ha mondanak valamit a bíróknak, de a liga ugyanazt csinálja utólag, amit ők a pályán. Wade szerint békén kellene hagyni ezt az utolsó két percet is, mert benne vannak a játékban a hibák, de úgyis az marad a döntés, amit meghoztak - bosszankodik egy kicsit, de aztán továbblép. Semmire nem mennek azzal, ha kikapnak, és utólag azt mondja a liga, hogy egy hibás játékvezetői ítélet miatt szenvedtek vereséget - ettől még nem fognak győzni, senki nem fogja magát jobban érezni tőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus