Hírmorzsák 2016-12-03 (09:00)

LeBron szerint vége a mézesheteknek, itt az ideje, hogy összekapják magukat - a Cubs-felszerelés azért megvolt. Rose szívesen maradna a Knicksnél pályafutása hátralévő részére, de még össze kell szoknia a jelenlegi keretnek. Motiejunas 4 évre 37 millió dollárt kapott a Netstől - 3 napja van a Rocketsnek meccselni ezt. Parsons további egy hetet kihagy a térde miatt. Az 1992/93-as Phoenix Suns ugyanaz volt, mint a mostani Warriors. Steve Kerr használt marihuánát az elmúlt másfél évben fájdalomcsillapítóként, beszélt a Barkley-helyzetről is, és szerinte nem csak Draymond Green próbálja eladni a faultokat rúgással. Joel Embiid szívesen indulna az All-Star gála tripladobó versenyén. Kobe-pulóverek és pólók karácsonyra.

A Cleveland Cavaliers zsinórban harmadik mérkőzését veszítette el ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen, LeBron James pedig hallhatóan eleget látott az utóbbi idők játékából - a találkozó után elmondta, hogy a mézesheteknek vége, itt az idő, hogy mindenki elkezdjen felnőni a feladathoz. Érdekesség, hogy a bajnok utoljára majdnem pontosan egy éve veszített három meccset egymás után - tavaly december 1-5. között volt három zakójuk. James egyébként természetesen állta a szavát - mivel elvesztette a Dwyane Wade elleni fogadást az MLB döntőre, így tetőtől talpig Chicago Cubs szerelésben jelent meg a mai összecsapásra.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose Peter Walsh-nak (SLAM) adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy teljesen új csapatot kell építeniük, hiszen 10 új játékosuk van - most rakják le az alapokat, építik az új kultúrát. Rose úgy fogalmazott, hogy szerződése utolsó évében van, szóval természetesen szeretne pályafutása hátralévő részére a Knicksnél maradni, de időbe telik, mire mindenkinek megtalálják a helyét, ha egyáltalán megtalálják. Rose saját elmondása szerint játszhatna ugyanúgy, mint Chicagóban, de elég hülyének tűnne, ha ugyanazokat a dobásokat vállalná el, mint a Bullsnál, tekintve azt a keretet, ami most mellette van. Tudja, hogy egyszer az a pont is eljön, mikor úgy játszhat majd, ahogyan tud, de egyelőre győzni kell megtanulniuk.

A Brooklyn Nets 4 évre 37 millió dollárért szerződött le Donatas Motiejunasszal - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az utolsó két év nem garantált. Mivel a litván játékos korlátozott szabadügynök, így három napja van eldönteni a Houston Rocketsnek, hogy megtartja-e ilyen kondiciók mellett vagy sem - ők állítólag egy évi 7-8 millió dollárról induló kontraktust ajánlottak neki, ez nem sokkal drágább. Wojnarowski úgy tudja, hogy évi 1 millió dollár valószínűsíthető és fél milliónyi, valószínűleg nem teljesülő bónusz is van a megállapodásban, és már az első idényből, a mostaniból is csak 5 millió dollár garantált, 3.5 nem az, ha január 10. előtt kiteszik a keretből.

A Memphis Grizzlies bejelentette, hogy mivel Chandler Parsons továbbra is lábadozik térdsérüléséből, így további egy hetet kénytelen kihagyni a kiscsatár.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Charles Barkley megint beszólt a Golden State Warriorsnek - azt mondta, hogy ezt a kislányos kosárlabdát sosem fogja kedvelni. Tom Haberstroh (ESPN) utánanézett, hogy mit játszott a Phoenix Suns 1992/93-ban, mikor Sir Charles lett az MVP és a döntőig jutottak. Akkor az arizonai alakulat első volt támadásban, 9. védekezésben, első a dobott pontok alapján és harmadik a vezetett támadások száma szerint (ez eddig pont ugyanaz, mint a mostani Warriors), sőt, a Phoenix akkor nagyobb százalékban próbálkozott triplákkal, mint most a Golden State.

Az oaklandiekhez tartozik az is, hogy vezetőedzőjük, Steve Kerr Monte Poole-nak (Comcast) bevallotta, hogy az elmúlt másfél évben, mikor krónikus hátfájdalmai voltak műtétei után, két alkalommal kipróbálta a marihuánát orvosi céllal. Sokan tanácsoltak neki sok mindent, rengeteg mindennek utána járt, de nem tudta, hogy ez ütközik-e az NBA szabályzatával, egyáltalán ő meg tud-e bukni drogteszten, vizsgálják-e. Sokáig beszélt az NFL játékosokról, mert ő nem él rendszresen a marihuánával, de szerinte sokkal egészségesebb, mint az a Vicodin, amit úgy írnak fel a focistáknak fájdalomcsillapítóként, mintha C vitamin lenne. Kerr úgy gondolja, hogy csak idő kérdése, hogy mikor jön rá erre az NBA, az NFL és az MLB.

Kerr egyébként még két dologról nyilatkozott. Egyrészt Barkley-val kapcsolatban csak annyit mondott a riportereknek, hogy ez a dolog már odáig fajult, hogy ha az egész csapatuk kivonulna a háza elé, akkor is csak annyit ordibálna, hogy "Takarodjatok a füvemről!".

Másrészt Draymond Greenről beszélt Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), elmondása szerint ugyanis nem erőcsatára az egyetlen játékos a ligában, aki rúgásokkal próbálja eladni a faultokat - a tréner például Dennis Schrödert emelte ki az 1-gyel korábbi mérkőzésről. Kerr szerint Green megmozdulásait nagyítóval figyelik, amivel nem tudnak mit csinálni, ez van, ez annak az átka, hogy úgy szerepelnek, ahogy. Azt is hozzátette, hogy szerinte az NBA-nek ez is a része, be kell csapni a bírókat, és ebben James Hardennel nincs jobb például, aki úgy fogja be a karodat, és úgy teszi fel a dobásokat, hogy úgy tűnik, mintha te faultolnád őt, de Lou Williams is majdnem ugyanolyan jó ebben. Kerr úgy érzi, ha Green tud, változtatnia kell ezen, mert bár másoknál elengedik ugyanezt, nála láthatóan nem fogják. Ugyanitt lehet megemlíteni, hogy Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint Green nem kap további büntetést Harden megrúgásáért.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid egyelőre 18/35 a triplavonalon túlról, és Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) megkérdezte tőle, hogy indulna-e az All-Star gála tripladobó versenyén. Embiid azt mondta, hogy jó lenne, nem tudja, majd hozzátette, hogy mindenképpen gyakorolnia kellene előtte, hogy gyorsabb legyen a dobómozdulata - mint ismert, 25 labdát kell eldobni 1 perc alatt. A center úgy érzi, képes lehet rá, ha dolgozik kicsit a gyorsabb elengedésen - mindig rendesen kitartja a dobását a meccsen, de az All-Star hétvégén az a lényeg, hogy minél gyorsabban rá tudja emelni valaki.

A végére pedig egy kis közérdekű: ha valaki Kobe Bryant-pulóvert vagy pólót szeretne karácsonyra, akkor a Represent.com-on december 7-ig beszerezhet néhányat egy limitált példányszámú sorozatból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus