Hírmorzsák 2016-12-02 (10:30)

LeBron és Westbrook lettek a hónap játékosai, Embiid és Jamal Murray a hónap újoncai. Wade szerint egyértelműen neki kellett többet alakítania a játékán 2010 után, nem Jamesnek. LeBron Bob Cousy előtt gólpasszokban, történelmet írt a Warriors és a Rockets. Barkley megint beszólt a Golden State-nek: ő sosem fogja kedvelni a kislányos kosárlabdát. Doc Rivers és Andre Drummond is kaptak egy-egy 15.000 dolláros büntetést. Mark Cuban azt szeretné, ha "lefokoznák" a Riverst legutóbb technikaival sújtó játékvezetőt. Cuban szerint Nowitzki mindent méltósággal csinál, így a gyenge eredmények ellenére sem aggódik miatta. Dirk dobóedzője meghívta Antetokounmpót a nyárra Németországba. Cousins jól érzi magát a Kingsnél. Tyreke Evansnek most a vádlija sérült meg. DeAndre Jordan büntetőit a virtuális valósággal próbálja javítani a Clippers.

A Cleveland Cavaliers kiscsatára, LeBron James, illetve az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook lettek október-november hónap játékosai keleten és nyugaton. A bajnok 13-3-mal nyitotta a szezont, ezzel kelet első helyén állnak jelenleg, James pedig 23.5 pontot, 9.3 gólpasszt és 8.1 pattanót átlagolt - három tripla-duplát jegyzett, és ő lett a legfiatalabb játékos, aki elérte a 27.000 pontot. A Thunder 12-8-cal vezette a hónap végén a Northwest divíziót, és mint ismert, Westbrook tripla-duplát átlagolt decemberig - 31.2 pont, 11.3 gólpassz és 10.5 pattanó voltak a mutatói, és 9 idei tripla-duplája pontosan annyi, mint a liga többi játékosának összesen.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid és a Denver Nuggets hátvédje, Jamal Murray lettek a hónap újoncai október-novemberben. Embiid vezette az elsőéveseket pontokban (18.2), pattanókban (7.8), blokkokban (2.42), valamint triplaszázalékban is (50%) - az első három mutatót Shaquille O'Neal óta egyetlen újonc sem tudta hozni az első 12 mérkőzésén. Murray a nyugati újoncok között volt első a pontokban (10.4), emellett volt 2.8 pattanója és 2.1 gólpassza. Neki a hónap vége sikerült kifejezetten jól, az utolsó hat meccséből négyen elérte a 18 pontos határt.

Ha már szóba került LeBron, akkor folytassuk vele: a Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy egyértelműen neki kellett többet alakítania a játékán, mikor együtt játszottak a Miami Heatnél, szerinte ez nem is kérdés. Wade elmondása szerint természetesen tudták, hogy áldozatokat kell hozniuk, ha összeállnak, megpróbálták ezt előtte megbeszélni, átgondolni, hogy kinek mivel jár majd ez, de mikor elkezdtek együtt játszani, akkor tudatosult bennük, hogy ez sokkal nehezebb, mint ahogyan azt sejtették. Chris Bosh-nak is nagyon sok mindenről kellett lemondania, hiába esik róla kevesebb szó. Pontokat, cikkeket áldoztak fel, viszont bajnoki címeket, barátságokat és testvéreket szereztek életük hátralévő részére, úgyhogy szerinte ha tehetnék, újra ugyanígy csinálnák az egészet.

A napi statisztikákhoz két dolog tartozik. Egyrészt megint James: a Cavs játékosa lehagyta Bob Cousy-t a gólpassz-örökranglistán, már a 16. helyen áll. Másrészt a Golden State Warriors - Houston Rockets találkozón új rekordot állítottak fel a csapatok, mivel 44-44 triplát vállaltak el - most először fordult elő az NBA történetében, hogy egy mérkőzésen mindkét csapat legalább 40 alkalommal próbálkozott hármassal.

A Warriors veresége után természetesen Charles Barkley sem maradt csendben, aki bevallotta, hogy lehet, hogy old-school mentalitása van, de sosem fogja szeretni ezt a kislányos játékot, amiben túl kell dobni az ellenfelet - imádja a női egyetemi kosárlabdát, de nem ezt akarja látni az NBA-ben.

A Los Angeles Clippers vezetőedzőjét, Doc Riverst 15.000 dollárra büntette a liga, mivel egy játékvezetőt verbálisan inzultált, és nem hagyta el a megfelelő időben a játékteret kiállítása után - mint ismert, a Brooklyn Nets elleni találkozón szórták ki Riverst. A Detroit Pistons centerét, Andre Drummondot ugyanúgy 15.000 dolláros büntetésben részesítette az NBA azért, mert megpróbálta hátulról lekönyökölni Roy Hibbertet.

Ide tartozik, hogy tegnap délben már volt arról szó, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban kiakadt a Bojan Bogdanovic ellen be nem fújt lépéshiba és kétszerindulás miatt, de Cuban nem állt meg itt. A Riversnek technikait kiosztó Ken Mauerről azt mondta a Mavs tulaja, hogy le kellene küldeni a D-Ligába vagy el kellene tiltani. Mint ismert, Cuban kifejtette tegnap, hogy a meccs elején, ott Mauer előtt történt Bogdanovic lépéshibája és kétszerindulása, szerinte kizárt dolog, hogy csak simán rosszul döntött a játékvezető - ezért valószínűleg kapni fog egy csekket.

Cubanhez tartozik az is, hogy Tim MacMahon (ESPN) kérdezte arról, hogyan viseli Dirk Nowitzki azt, hogy az utolsó éve(i egyike) úgy telik, hogy a csapat a liga utolsó helyén van, ő pedig sérült. A tulaj viccesen azt mondta, hogy nagyon nehéz a német ikon állandó vinnyogását hallgatni, folyamatosan picsog, majd komolyabbra fordította a szót és hozzátette, hogy Nowitzki mindent méltósággal csinál. Nem kell neki semmilyen segítség, és a pályafutása, a személyisége és minden vele kapcsolatos dolog méltóságteljes, teljesen függetlenül az éppen aktuális körülményektől, úgyhogy nem aggódik emiatt.

Ha már Nowitzki, akkor térjünk ki egy kicsit a Milwaukee Bucks sztárjára, Giannis Antetokounmpóra, aki tegnap James Herbertnek (CBS Sports) elmondta, hogy Holger Geschwindner meghívta őt, hogy a nyár folyamán dolgozzon vele és Dirkkel Németországban - mint ismert, ő az az edző, aki a Dallas klasszisának dobását alakította, a végeredményt látva nem is rosszul.

A Sacramento Kings centerénél, DeMarcus Cousinsnál kérdeztek rá az őt érintő pletykákra, amire nagyon röviden azt válaszolta Jason Jonesnak (Sacramento Bee), hogy ő a Kings játékosa és jól is érzi magát.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Tyreke Evans mégsem mostanában fog visszatérni, mivel bal vádlija kicsit meghúzódott, Dell Demps GM bejelentése alapján pedig addig biztosan nem fogják erőltetni, amíg újra teljesen egészséges nem lesz - arról nincs info, hogy ez mikor következhet be. A Clevelandnél Channing Frye viszont visszatért ma hajnalban, miután három mérkőzést kihagyott, hogy eltemesse és meggyászolja édesapját.

A végére pedig a Los Angeles Clippers maradt, akik Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a virtuális valóságot hívják segítségül annak érdekében, hogy javítsanak DeAndre Jordan büntetőszázalékán. Azt nem tudni, hogy elkezdték-e már használni ezt, de Jordan egyelőre 52%-os a vonalról, ami jelentős előrelépés az előző szezonhoz képest (42.5%). Mint ismert, a Detroit Pistons folyamodott ehhez a nyár folyamán, és náluk Andre Drummond karriercsúcsot jelentő 47.3%-kal dobja eddig a büntetőket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus