Hírmorzsák 2016-12-19 (21:00)

A Memphis meghallgatja a Tony Allenre érkező ajánlatokat. Noel ügynöke cserét akar, Colangelo viszont nem érzi úgy, hogy neki feltétlenül lépnie kellene. Dave Joerger szeretné, ha Cousins és az újságíró békét kötnének, Coach K megvédte a centert. Afflalo megtagadta, hogy pályára lépjen a Houston ellen, mikor be akarták cserélni. A Raptorsé a legjobb támadójáték és már a második leghatékonyabbak összességében elöl-hátul. Változik az All-Star kezdők szavazása. Újabb részletek az új kollektív szerződésből. Parsons napokon belül visszatér. Love ma éjszaka biztosan nem játszik, szerdán talán. DeShawn Stevenson hivatalosan is visszavonult.

Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint több csapat is megkereste a Memphis Grizzliest Tony Allen miatt, és a Memphis meg is hallgatja az ajánlatokat - egyáltalán nem lehet kizárni, hogy megválnak a veterán dobóhátvédtől, akinek egyébként lejáró szerződése van.

Ha már a Grizzlies, akkor itt lehet megemlíteni, hogy David Fizdale vezetőedző elmondása szerint Chandler Parsons már edz, napok kérdése a visszatérése. A Cleveland Cavaliers erőcsatárának, Kevin Love-nak a bal térdével vannak gondok, ezért nem utazik el Milwaukee-ba, a Bucks elleni holnap éjszakai mérkőzésre. Még a Los Angeles Lakers elleni vasárnap hajnali meccsen sérült meg, és játéka kérdéses a szerda esti, szintén Bucks elleni, de Clevelandben rendezendő összecsapáson is.

A Sacramento Kingsnél még mindig DeMarcus Cousins és a Sacramento Bee újságírója, Andy Furillo összeszólalkozása viszi a prímet. Dave Joerger vezetőedző azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy szeretné, ha békét kötne a két fél. Cousins a franchise arca - olyanokat mondott a center, amiket a tréner szerint már megbánt, és bár egyáltalán nem akarja felmenteni, mert amit tett, az túlment egy határon, de szerinte elég volt ebből a dologból ennyi. A Team USA előző szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski szerint válogatottbeli játékosát sokszor tüntetik fel túlzottan rossz színben - nagyon dicsérte egyébként Cousins játékát és hozzáállását is.

A Kingsnél előkerült más is a palettára: a nyáron 2 évre 25 millió dollárért igazolt Arron Afflalo a Utah Jazz ellen nagyon lassan ment csak be a pályára egy cserénél, a Houston Rockets ellen pedig egyszerűen megtagadta, hogy pályára lépjen, miután Joerger be akarta cserélni - a legutóbbi két találkozót ki is ülte teljes egészében.

Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint Nerlens Noel ügynöke azon ügyködik, hogy kidolgozzon egy cserét, amiben a center elkerülhet a Philadelphia Sixerstől. A GM, Bryan Colangelo azt nyilatkozta a riportereknek, hogy sok jó centerük van, túl sok is, de ezt azoknak a döntéseknek köszönhetik, amiket azelőtt hoztak, mielőtt ő a klubhoz került. Nem érzi úgy, hogy kötelezően cserélnie kellene - van érdeklődés Noel iránt, de nem fog rossz tranzakciót meghúzni, ennyi biztos.

A liga hatékonyság-különbség listájához tartozik, hogy a Golden State Warriors ugyan még mindig első (100 támadásonként átlag 12.8 ponttal dobnak többet, mint amennyit kapnak), de mögöttük már a Toronto Raptors a második (+9.6), megelőzve a Los Angeles Clipperst (+8.3). A kanadaiaké egyébként a legjobb támadójáték (117.8 dobott pont 100 támadásonként), még a Warriorst is megelőzik (116.9) - a Golden State rengeteget javult védekezésben, már ebben is ötödikek (104.1). A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

A kollektív szerződéshez tartoznak új infók. Egyrészt a liga július elsején, a moratóriumi időszak kezdetén fogja meghatározni a következő idényre vonatkozó fizetési sapkát - ez a szabadügynökpiac előtti moratóriumi stádium július 6-ig tart, utána lehet ténylegesen is igazolni. A szerződéseknél nem évi 4.5% és 7.5%-os emelkedést lehet majd adni maximálisan, hanem évi 5%-os és évi 8%-os növelést - az első számok más csapatok szabadügynökeire, a másodikok pedig a saját szabadügynökökre vonatkoznak. Az új CBA idején aláíró játékosoknak pedig csak a garantált bére fog beleszámítani a cserék fizetés-kiegyenlítésébe.

Arról volt már szó az este folyamán külön is, hogy változik az All-Star kezdők szavazásának metódusa - mostantól 50%-ot ér a szurkolók voksa, 25%-ot a játékosoké és 25%-ot a médiáé. Annyit érdemes még kiemelni, hogy a játékosok csapattársaikra és saját magukra is szavazhatnak.

A végére pedig DeShawn Stevenson maradt, aki az ESPN-nek bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonult a kosárlabdázástól - több időt akar tölteni családjával, illetve az üzleti ügyeivel is foglalkozni akar, Floridában van több fodrászata is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus