Hírmorzsák 2016-12-31 (10:30)

LeBron James szerint van már sztárja a Celticsnek, Isaiah Thomas. Thomas több klubcsúcsa is ma hajnalról - a Celtics irányítója az egész csapatnak köszönetet mondott, egy álma vált valóra, mikor az "MVP-MVP"-t elkezdték neki skandálni. Charles Barkley szerint az NBA rosszabb, mint valaha. Rondo végig padozott a Pacers elleni második félidőben, elképzelhető, hogy a Bucks ellen már nem ő kezd. A Minnesota megpróbálja visszavonultatni Pekovicot január végén. Steve Kerr szerint sem jó sok mindenre az L2M report. Manu Ginobili zsákolásán poénkodott Aldridge, az argentin Boris Diaw-t akarja lenyomni.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a tegnap hajnali, Boston Celtics elleni találkozó előtt az nyilatkozta Chris Fedornak (Cleveland.com), hogy szerinte a Bostonnak egyértelműen van már sztárja, méghozzá Isaiah Thomas személyében. Az a tézis, hogy a Celticsnek vannak jó játékosai, de igazi sztárja nincs, szerinte fugazi, ahogyan Donnie Brasco fogalmazna. Nem véletlenül jó csapat a Boston, ez "a kígyó feje" miatt van leginkább így, ez pedig szerinte Thomas. James Damon Stoudamire játékához hasonlította Thomasét a dobásuk miatt, azért, ahogyan a festék környékén össze tudják rántani a védekezést, illetve a képzettségük okán.

Thomas a Cavs ellen sem volt rossz, de ma hajnalban róla szóltak leginkább a hírek, miután 52 pontos karriercsúcsot hintett a Miami Heatnek, amiből 29 pontot a negyedik negyedben szórt - ez utóbbi franchise-rekord, a Celticsnél az eddigi csúcsot egy negyed alatt Larry Bird és Todd Day tartották 24-gyel. A bostoniak kisembere beállította Antoine Walker 9 triplás klubcsúcsát is, és mindössze az ötödik játékos a csapat történetében, aki elért félszáz pontig egy alapszakasz meccsen, Paul Pierce óta pedig az első.

A Miami elleni találkozó után Thomas azt nyilatkozta, hogy a negyedik negyedben olyan érzése volt, mintha egyedül lenne az edzőteremben, minden bement neki. Meg is kapta az MVP, MVP rigmust a Celtics-drukkerektől, amire azt mondta, hogy hihetetlen érzés volt ez számára, igazi isteni áldás, mert gyerekként mindig arról álmodott, hogy egy NBA csarnokban ezt kiabálják neki a nézők, az már csak hab a tortán, hogy mindez a Bostonnál történt. Thomas azt is hozzátette, hogy rengeteg segítséget kapott a többiektől, akik folyamatosan megteremtették neki a helyzeteket, Brad Stevens vezetőedző pedig rá hívta a figurákat - nélkülük és anélkül, hogy hittek volna benne, esélye sem lett volna az 52 pontra. Még egyszer megdicsérte a csapatot, akik szerinte úgy voltak vele, hogy dobjon minél többet, neki pedig behullott minden.

Nem ennyire idilli a hangulat a Boston volt játékmesterénél, a Chicago Bulls jelenlegi irányítójánál, Rajon Rondónál, aki a teljes második félidőt végigülte az Indiana Pacers ellen - 10 perc alatt 0 pontig, 1 gólpasszig és 1 pattanóig jutott -20-as +/- mutatóval. KC Johnson (Chicago Tribune) kérdezte a meccs után Rondót, hogy meglepődött-e azon, hogy nem került pályára a térfélcserét követően, amire azt mondta Rondo, hogy nem, érezte, hogy ez fog történni. Egyelőre Fred Hoiberg vezetőedző nem adott neki magyarázatot erre, de a játékos azt nyilatkozta, hogy nem is kell. Hoiberg egyébként a meccs után azt mondta, hogy nem tudja, ki fog kezdeni a Milwaukee Bucks ellen ma éjszaka - Michael Carter-Williams sokkal jobb teljesítményt nyújtott elöl-hátul Jeff Teague ellen.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley szerint az NBA rosszabb, mint valaha, mert csak 3-4 igazán jó csapat van, a többieknél valami bűzlik.

Két napja volt arról szó, hogy Nikola Pekovic kezdi feladni azt, hogy valaha újra kosarazzon, és a Minnesota Timberwolves is tervezi a megfelelő lépéseket. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy Tom Thibodeau-ék január 31-én megpróbálnak "orvosi okok miatt történő visszavonulás" címszóval egy kis könnyítéshez jutni. Pekovic tavaly 12 meccsen még játszott, ezért kell várniuk egy teljes naptári évet az utolsó lejátszott találkozóját követően, de ha "megítélik" a montenegrói center visszavonulását, akkor Pekovic idei 12.1 milliós és jövő évi 11.6 milliós fizetése kikerül a Minnesota sapkája alól - ettől még fizetni kell neki a pénzt, csak a capbe nem számít majd.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr is elmondta, hogy szerinte az L2M reportoknak semmi értelme nincs - nem rajong értük, mert a játékvezetőket nehéz helyzetbe hozzák ezzel. Annak nagyon örül, hogy a liga hiteles szeretne maradni, és meg akarja mutatni, hogy a bírók tevékenységét is figyeli, de nem igazán tudja, hogy mit nyer ebből bárki is. Kerr szerint több más tényezőt is figyelembe kellene venni, nemcsak azt, hogy laboratóriumi körülmények között szabálytalanság történt-e egy adott szituációnál vagy sem. A tréner szerint például amit az első 5 percben lefújnak faultnak, azt talán nem kellene az utolsó 5 percben is lefújni. Az elején talán megítélnek egy szabálytalanságot a bírók, hogy megmutassák, mire lehet számítani, de a végjátékba nem akarnak ilyen szinten beleszólni. Kerr szerint a liga túlságosan is tökéletesen akarja ezt csinálni, miközben maga a világ sem tökéletes.

A San Antonio Spursnél Manu Ginobili zsákolt egyet a Phoenix Suns elleni mérkőzés harmadik negyedében, amit a közönség és a csapattársak is kitörő örömmel fogadtak. LaMarcus Aldridge azt nyilatkozta az összecsapás után, hogy nem is tudja, hogy ez zsákolásnak számít-e igazán, mert az argentin legenda általában csak belecsimpaszkodik a gyűrűbe, a labda meg beesik a kosárba. Ginobili annyit mondott erre, hogy egyetért, elég gyenge próbálkozás volt ez tőle, nem szabadna zsákolnia, és ezzel az egy töméssel kellene befejeznie az idényt, de több zsákolást akar csinálni, mint volt csapattársa, Boris Diaw, és szerinte két húzással el is fogja érni a célját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus