Hírmorzsák 2017-01-02 (10:00)

A Hawks meghallgatja a Millsapre érkező ajánlatokat, Korver és Sefolosha csereértékét is fel akarják mérni. Lance Stephenson január közepétől újra játszhat. Rondo lassúnak tűnt az elmúlt meccseken, ezért került ki a rotációból - Hoiberg talán csereként használja majd. Malcolm Brogdon az első újonc ebben az idényben, aki tripla-duplát hozott. A Timberwolves is megpróbálta leigazolni Motiejunast, de későn. Steve Kerr azt szeretné, ha nem vennék készpénznek a sikert, kiélveznék a játékosai ezt az időszakot.

Brian Windhorst és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint az Atlanta Hawks elkezdte meghallgatni a Paul Millsapre érkező ajánlatokat - az erőcsatár a nyáron ugyanúgy szabadügynök lesz, mint ahogy tavaly nyáron Al Horford volt, és a csapat nem szeretné még egy sztárját a semmiért elveszíteni. Millsapnek lesz ugyan egy 21.5 millió dolláros játékosopciója a következő idényre, de már most eldöntötte, hogy nem fogja azt lehívni - a rivális csapatok vezetői szerint egyébként túl sokat kér Millsapért az Atlanta, egyelőre valószínűtlen egy csere emiatt. Steinék forrásai szerint Kyle Korver és Thabo Sefolosha piaci értékét is megpróbálja felmérni a Hawks a deadline előtt, ők is távozhatnak.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy Lance Stephenson ágyéksérülése a vártnál gyorsabban gyógyul, így ha nem lesz visszaesés állapotában, akkor január közepén akár újra játszhat is. Stephensonnak jelenleg nincs csapata, miután a New Orleans Pelicans kitette keretéből sérülését követően.

Tegnap este volt arról szó, hogy Rajon Rondo kikerült a Chicago Bulls rotációjából, és ha februárig nem kerül vissza, akkor elcserélhetik. KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint egyébként Fred Hoibergnek semmi baja nincs Rondóval, és nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a cseresorban használja majd a játékmestert. Rondo egyébként saját elmondása szerint annyi magyarázatot kapott a trénertől, hogy az utóbbi meccseken lassúnak tűnt, ezért nem játszott legutóbb a Milwaukee Bucks ellen - ő nem ért ezzel egyet, de Hoiberg az edző, így az van, amit ő mond.

Ehhez a Bucks elleni meccshez tartozik, hogy a Milwaukee hátvédje, Malcolm Brogdon lett az első újonc ebben a szezonban, akinek sikerült tripla-duplát szállítani - 15 pontot, 12 gólpasszt és 11 pattanót jegyzett a Chicago ellen a 2016-os draft 36. választottja.

Arról is volt szó tegnap este, hogy a New Orleans Pelicans közel áll ahhoz, hogy 1 évre a veterán minimumért szerződtesse Donatas Motiejunast - a hírek szerint abban reménykedik a csapat, hogy formálisan is meglesz az aláírás ma vagy holnap. A litván magasember nemrég privát edzésen járt a Minnesota Timberwolvesnál, akik szintén megpróbálták leigazolni, de későn cselekedtek - Tom Thibodeau elnök és vezetőedző a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni vereség után elmondta, hogy Motiejunas ügynöke lemondott minden további megbeszélést velük, esélyük sem volt, hogy leüljenek a játékossal tárgyalni.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a Dallas Mavericks elleni kötelező győzelem után azt nyilatkozta a riportereknek, hogy nem szeretné, ha készpénznek vennék a sikert. Kerr elmondása szerint mindenkinek nagy elvárásai vannak a csapattal szemben, a saját játékosaiknak is, de ebben van veszély is: az, hogy ezáltal elfelejtik élvezni ezeket az éveket. Azt szeretné, ha a játékosai élveznék a játékot, és nem szeretné, ha a szurkolók ebbe a mostani állapotba belekényelmesednének. Nagyon szerencsések voltak az utóbbi években, hogy ilyen tehetséges keretük volt, amilyen, és akkora sikereket értek el, amilyeneket, de most olyan, mintha mindenki biztosra venné, hogy mivel most ez így van, így lesz ez később is. Ki kell élvezniük ezt az időszakot, mert nem fog örökké tartani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus