Hírmorzsák 2017-01-16 (21:30)

A Cavs elgondolkodott azon, hogy ma este LeBront, Irvinget és Love-ot is pihentessék. Lue szerint rivalizálás van a Cavs és a Warriors között. A Pistons tulaja támogatásáról biztosította Stan Van Gundyt, továbbra is bízik a szakemberben. Lehet, hogy Josh McRoberts befejezte a szezont. A Heat február 9-én megkezdi a hivatalos papírmunkát, hogy Bosh-t kitehessék a keretből következmények nélkül. TJ McConnell (jobb csukló) és Dwight Howard (pihentetés) sem játszik ma este. Fournier határozatlan ideig nem léphet pályára (jobb sarok). Okafor apjának nem tetszik, ha a fiát cikizik. 2019/20-ban 32 csapatra bővülhet a liga.

Ma este összecsapás egymással újfent az előző két szezon bajnoka és az előző két idény döntőse, a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors. Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a Cavsnél felmerült, hogy pihentetik LeBron Jamest, Kyrie Irvinget és Kevin Love-ot, mert így az a négyes győzelmi sorozatuk lényegében nem szakadt volna meg a Golden State ellen, ami a döntő 5. meccsén kezdődött. Végül aztán elvetették ezt, mert jó gyakorlási lehetőség az NBA egyik legjobb csapata ellen, és sokat fejlődhetnek, tanulhatnak ebből a találkozóból. A Cleveland egyébként ezen a bizonyos négy mérkőzésen 100 támadásra vetítve 8.9 ponttal többet dobott, mint amennyit a Warriors.

A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy mivel az elmúlt két finálét egymás ellen játszotta a két gárda, mindkét csapat egyet meg tudott nyerni, ezért szerinte rivalizálás van a két klub között - mint ismert, LeBron James a napokban többször is elmondta, hogy szerinte nem. Mindkét együttes próbál folyamatosan fejlődni - Kyle Korver beépítésével nekik is van még dolguk bőven, a Warriors is még alakulóban van, de jó meccsre számít ma este.

A Detroit Pistons egyelőre a várakozások alatt teljesít 19-24-es mérleggel, Tom Gores tulajdonosnak volt is egy 3 órás meetingje Stan Van Gundy elnök és vezetőedzővel, de Gores teljes támogatásáról biztosította a szakvezetőt. A tulaj a riportereknek elmondta, hogy vannak nehézségeik, de a siker arról szól, hogy ezeken hogyan tudja valaki magát átverekedni. Nem aggódik SVG miatt, mert csak és kizárólag nyerni akar, és a legkeményebben dolgozó ember, akit valaha ismert - hisz benne, és nagyon erős embernek tartja. Van Gundy azt mondta, hogy a találkozójuk nem arról szólt, hogy egy két és fél éves folyamatból egy 6 hetes szakaszt túlreagáljanak. Egyszerűen jó volt leülni megbeszélni a dolgokat, és tudni szerette volna, hogyan lát a tulajdonos bizonyos témákat.

Ira Winderman (Sun Sentinel) forrásai szerint könnyen elképzelhető, hogy a Miami Heat magasembere, Josh McRoberts befejezte a szezont - az előző 10 találkozót egy fáradásos törés miatt hagyta ki, ami a bal lábfejében van. Egyelőre annyit tudni, hogy határozatlan ideig nem játszhat McRoberts, egyáltalán nincs meghatározott időpontja visszatérésének. Szintén ide tartozik, hogy a Sun Sentinel infói alapján február 9-e környékén megkezdi a Heat a hivatalos papírmunkát, hogy Chris Bosh-t kitegyék a keretükből úgy, hogy ne számítson a fizetése a sapkába - akkor lesz egy éve, hogy nem lépett pályára az erőcsatár az újra visszatérő vérrögök miatt.

A Philadelphia Sixers irányítója, TJ McConnell ma este nem játszik a Milwaukee Bucks elleni összecsapáson, mert a jobb csuklója meghúzódott - Sergio Rodriguez kezd a helyén. Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint az Orlando Magic francia hátvédje, Evan Fournier jobb sarka rakoncátlankodik, emiatt a közeljövőben egészen biztosan nem tudja vállalni a játékot, határozatlan időre az oldalvonal mellé szorult. Az Atlanta Hawks centerének, Dwight Howardnak semmi baja nincs, egyszerűen pihentették ma este, a New York Knicks ellen, ezért nem játszott.

A Liberty Ballers egyik bloggere, Shamus Clancy nem számított rá, hogy a Washington Wizards ellen Jahlil Okafor kezd majd a Sixersnél. Clancy twitterre kiírta, hogy "képzeljétek el, milyen, mikor két órát utaztok busszal, aztán Jahlil Okafor kezd", mire a center édesapja válaszolt neki, hogy "képzeld el, milyen lesz, mikor a sz*rt is kiverem belőled".

A végére pedig a 16 Wins a Ring pletykája marad, ami alapján a liga komolyan fontolgatja a bővítést. 2019/20-ban lehetnének új csapatok, és Seattle, Louisville és Mexikóváros közül lehet kettő a befutó - mindkét új franchise nyugatra kerülne, hogy a New Orleanst vagy a Memphist át tudják pakolni keletre. Seattle majdnem biztos, hogy új csapatot kap, ha ez a hír igaz, és építenek egy új stadiont, Mexikóvárost pedig az utóbbi években többször is tesztelték már - Louisville jelenleg mögöttük van egy kicsit a hírek szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus