Hírmorzsák 2017-01-20 (10:00)

Megvannak az All-Star kezdők - részletek. Wade akkor marad a Bullsnál, ha Butler is. Courtney Lee szerint a Wizards segédedzője zavarta meg a meccs végén. Carmelo Anthony franchise-rekordot állított fel - volt egy Shaqtin'-gyanús homályziccere is (videó). Pachulia Flagrantjét és Westbrook nyilatkozatát is vizsgálja a liga. Durant szerint később az oklahomai kosárlabdázás úttörőjeként tekintenek majd rá az emberek, most nem számít meleg fogadtatásra a Thunder szurkolóitól. Pau Gasol kézközépcsontja eltört, még nem tudni, meddig nem játszhat. Rudy Gay Achillese elszakadt, műteni kell. Jodie Meeks hüvelykujjával vannak gondok (4-6 hét). Earl Watson nem akarja, hogy elcseréljék Tyson Chandlert. Rubio szerint változtatások szükségesek a Minnesotánál. Hivatalos az új kollektív szerződés.

Ma hajnalban kihirdették az All-Star gála kezdőcsapatait - minden részletet megtaláltok ezen a linken! A szavazáshoz tartozik érdekességként, hogy a szurkolók szavazatai alapján Joel Embiid és Zaza Pachulia kezdtek volna a gálán, így utóbbi biztosan nem lesz ott, előbbi azért még reménykedhet. A játékosok voksolása sem volt sokkal komolyabb, miután az egyelőre az NBA-ben még pályára sem lépő Brice Johnson is kapott két szavazatot a nyugati frontcourt játékosok között. A média szavazásának eredményét ezen a linken megtaláljátok a voksoló újságírók neveivel együtt.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Nick Friedellnek (ESPN) elárulta, hogy nagyban függ attól, marad-e a következő évre is a Bullsnál, hogy mi lesz Jimmy Butler sorsa, mert hazudna, ha azt mondaná, hogy csupa 21 éves játékossal akar egy csapatban kosarazni. Megvárja, hogy mi lesz a nyáron, de Butler miatt igazolt Chicagóba, ő hívta fel, hogy szerződjön hozzájuk, szóval az ő sorsától nagyban függ, hogy megy-e vagy sem. Azt is hozzátette a Miami Heat ikonja, hogy sosem lehet tudni, hogy mi lesz megfelelő hely az ember számára - Mike Dunleavy sem akart először Atlantába menni, aztán 20 pontot szórt a padról. Élvezi egyébként a játékot a Bullsnál, mert sokat tanul és nagy kihívás ez számára, úgy érzi, szüksége volt erre. Most Chicagóban van ő is, Butler is, úgyhogy mindenki boldog, aztán majd kiderül, mi lesz.

A San Antonio Spurs spanyol centere, Pau Gasol bal kézközépcsont törést szenvedett a ma hajnali, Denver Nuggets elleni mérkőzést megelőző bemelegítésnél, mikor összeütközött Kyle Andersonnal - határozatlan ideig nem játszhat. Beigazolódott, amitől a Sacramento Kingsnél tartottak, elszakadt Rudy Gay bal Achillese, meg fogják műteni a kiscsatárt - pontos felépülési időt egyelőre nem tudni. Az Orlando Magicnél Jodie Meeks lesz kénytelen 4-6 hetet játék nélkül tölteni, miután a jobb hüvelykujjában két szalag is meghúzódott. Műteni nem kell, de 1-1.5 hónapot így is ki fog hagyni a floridaiak dobóhátvédje.

Voltak "cserepletykák" is, bár azért ezt így túlzás ráhúzni két hírre. A Phoenix Suns vezetőedzője, Earl Watson a 16 Wins a Ringnek azt nyilatkozta, hogy Tyson Chandler nem megy sehova - az más kérdés, hogy ezt nem a tréner dönti el. A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio pedig Antonio Martinnak elmondta, hogy nincs azon a szinten jelenleg a csapat, ahol szeretnének lenni, és néhány változtatás talán kelleni fog - ez meg azért érdekes, mert ha változtatnak Tom Thibodeau-ék, azt a hírek szerint pont Rubio elcserélésével fogják elkezdeni.

Ma hajnalban volt egy érdekes eset a New York Knicks - Washington Wizards mérkőzés végén, amelyet a fővárosiak nyertek 113-110-re. Az utolsó támadásnál Courtney Lee-nek lehetősége lett volna egyenlíteni, de ő a betörést választotta és az újabb kipasszt, amiből már nem lett semmi. Lee a meccs után elmondta a riportereknek, hogy azt hitte, Carmelo Anthony el fogja vállalni a dobást, de betörést választott, kiosztotta neki, ő pedig látta, hogy Kelly Oubre Jr. van előtte, de még van köztük távolság. Ekkor hallotta maga mellől, hogy jön a besegítés Oubre-nak, ezért indult meg inkább a gyűrű felé - csak utána jött rá, hogy a hang a pályán benn álló Sidney Lowe-tól jött, a Wizards egyik segédedzőjétől. Lee elmondása szerint nem tudja, hogy ezt az esetet vizsgálnia kellene-e a ligának, de bejött ez a védekezés a Washingtonnak - ezen a linken megnézhetitek, mi történt.

Ugyanide tartozik, hogy Carmelo Anthony franchise-rekordot állított fel a Knicksnél, miután a találkozó második negyedében 25 pontot szórt - korábban Willis Reed és Allan Houston 24-24-gyel tartották a csúcsot.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a liga vizsgálja Zaza Pachulia tegnap hajnalban elkövetett Flagrant 1 hibáját Russell Westbrookon, de azokat a "fenyegetéseket" is, amiket Westbrook mondott a mérkőzést követően. A két gárda február 11-én találkozik majd Oklahoma Cityben, az lesz Kevin Durant első visszatérése korábbi csapatához, ráadásul a grúz center Westbrook ígérgetéseire annyit mondott, hogy ő ott lesz a Chesapeake Energy Arenában, várja, hogy mivel áll elő az irányító.

A megemlített Kevin Durant arról a bizonyos február 11-ei meccsről annyit mondott Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN), hogy nem számít meleg fogadtatásra, de igazából nem lesz más számára, mint egy idegenbeli meccs. Kétszer játszott már a Thunder ellen idén, nem lesz olyan furcsa érzés, mint amilyen először volt, annyi, hogy abban a stadionban kell majd pályára lépnie, amit 8 évig az otthonának hívott. Szerinte még túl friss az emlék a csapatváltásról ahhoz, hogy éljenezzenek neki az oklahomai emberek, de úgy érzi, hogy később, talán mikor visszavonul, akkor az oklahomai kosárlabdázás egyik úttörőjeként tekintenek majd rá amiatt, amit a csapatért, a városért és a közösségért tett.

A Játékosok Szakszervezete és a liga hitelesítette az új kollektív szerződést az NBA által kiadott közlemény alapján, miután a Board of Governors, tehát a tulajdonosok egyhangúan bólintottak rá az új CBA-ra. Az új megállapodás 2017. július 1-jétől él a 2023/24-es szezon végéig.

A végére pedig térjünk vissza Carmelo Anthonyra, aki a jövő heti Shaqtin' A Foolba foglalt valószínűleg helyet még a Washington elleni meccs első negyedében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus