Hírmorzsák 2017-01-27 (21:15)

Wall szerint ő és Beal alkotja a legjobb hátvédpárost a ligában - a Wizards célja a főcsoportdöntő, úgy érzi, elég jók is ehhez. LeBron a legidősebb az idei All-Star gála főmeccsén - sajnálja, hogy a barátai nem lesznek ott ezúttal. Rondo, Wade és Butler is higgadtan nyilatkoztak az elmúlt 1-2 napról - Wade szerint vezérként nem lehet mindig népszerű. Garnett szerint a Bullsnál látható gondok vannak, de ami az öltözőben történik, annak ott is kellene maradnia. Larry Sanders privát edzésen járt a Celticsnél. Kanter alkarját megműtötték. Okaro White egy második 10 napos szerződést kapott a Heattől.

A Washington Wizards irányítója, John Wall két napja nyilatkozta le a CSN Mid-Atlanticnak, hogy szerinte jelenleg Bradley Beallel ők a liga legjobb hátvédpárosa - magas szinten játszanak, egészségesek is, nagyon nehéz velük mit kezdeni mostanság, ráadásul mindketten képesek a hátukon vinni a csapatot, ha beindulnak. Wall a TNT Inside the NBA műsorában azt is elmondta, hogy szerinte a konferencia döntőbe juthatnak, legalábbis ez a céljuk. A gyenge kezdés után most a liga legjobb formában lévő csapata a Wizards, amiről annyit mondott Wall, hogy csak időre volt szükségük, tükörbe kellett nézniük és elfogadniuk, hogy mindannyiuktól több kell. A szakmai stáb mindenkit ugyanúgy számon kér, és ha védekezésben elkezdi magát odatenni, akkor a többiek is követik, ez a mostani sikereik titka.

Ma hajnalban kihirdették az All-Star cseréket. Ehhez kapcsolható, hogy LeBron James a maga 32 évével a legidősebb tagja a két keretnek - pályafutása során először fordul ez elő vele. James Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy természetesen rossz érzés, hogy a jó barátai, akikkel annyi All-Star hétvégét együtt töltött (Dwyane Wade, Chris Paul, Carmelo Anthony, Chris Bosh), most nem lesznek ott. Egyénileg természetesen óriási elismerés számára, hogy a csapatát és a családját képviselheti - valamit jól csinál, ezt akarja folytatni. A Golden State Warriors négy főt delegál a nyugati csapatba - összesen 8 gárda tudott korábban 4 embert adni egy All-Star gálára, 1962-ben a Los Angeles Lakers és a Boston Celtics, 1975-ben a Celtics, 1983-ban a Philadelphia Sixers, az 1998-as Lakers, a 2006-os Detroit Pistons, a 2011-es Celtics és a 2015-ös Atlanta Hawks.

Ma délelőtt az egyik vezető hír volt, hogy Rajon Rondo kiosztotta a tegnap hajnalban kifakadó Dwyane Wade-et és Jimmy Butlert. Ma mindannyian beszéltek erről a médiával, de elmondásuk szerint nincs egymással bajuk. Butler annyit mondott, hogy Rondo is elmondta a magáét, ő is, ennyi történt, lapozhatnak. Wade szerint ma találkoztak, felnőtt emberekként megvitatták a dolgokat, de beszéltek az egész csapattal is, a győzelmek pedig begyógyíthatnak minden sebet - mindketten elmondták, hogy semmi bajuk nincs Rondóval. Az irányító szerint ma reggel leültek beszélni, mindenki elmondhatta, hogy mi a gondja, és erre szükség is volt. Nem arról van szó, hogy nem kedvelik egymást, hanem arról, hogy olyan dolgok kerültek nyilvánosságra, amiknek nem kellett volna. KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint Wade-nek és Butlernek leginkább Nikola Mirotic-csal és Michael Carter-Williamsszel van gondjuk, de a két sztár MCW-vel beszélt ma, és megmondták neki, hogy nem ez a helyzet - Miroticról viszont nem esett szó. Wade azt is elmondta, hogy vezérként néha olyan dolgokat kell tennie vagy mondania, ami miatt nem lesz népszerű, nem mindig a vezér a legkedveltebb a csapatban.

Rondo volt csapattársa, Kevin Garnett is beszélt a témáról a TNT Area 21 című műsorában. KG szerint láthatóan gondok vannak a Bulls öltözőjén belül, de bármi is történik ott, annak nem szabadna kiszivárognia. Garnett szerint az öltöző megszentelt hely, de annak is kell maradnia.

Arról volt már szó délelőtt, hogy Larry Sanders szeretne visszatérni az NBA-be, Keith Smith (RealGM) információi szerint pedig a Boston Celticsnél már járt is privát edzésen. Annyi biztos, hogy egyelőre nem igazolja le a centert a Celtics, csak megnézték, hogy milyen állapotban van.

Az is szóba került, hogy az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter eltörte az alkarját - a csapat mai közleménye alapján megműtötték a török játékost, egy hónap múlva vizsgálják majd állapotát.

A Miami Heat egy második 10 napos szerződést adott Okaro White-nak - White négy meccsen 3.8 pontot, 3.0 pattanót és 1.0 blokkot átlagolt eddig a floridaiaknál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus