Hírmorzsák 2017-02-09 (20:45)

Jabari Parker ACL-szalagja megint elszakadt, 12 hónapot kell kihagynia. Ibaka iránt a Heat is érdeklődik. A Rockets Chalmerst és Jarrett Jacket is nézegeti. A Lakers elcserélné Denget, Mozgovot, Lou Williamst és Nick Youngot is. A Hawks nem akar nagyobb cserét a deadline előtt. Melo szerint a Knicks az ő csapata, megvárja, míg Jackson távozik a klubtól? Motiejunas szerint amatőr csapatként játszottak ma. A Cavsnél James, Irving és Love is pihenhet ma. Korver maradni akar a bajnoknál, 2-3 évet akar még játszani. Derrick Williams 10 napra a Clevelandnél. Az All-Star gála Hírességek Meccsének résztvevői.

Egy rossz hírrel kell kezdeni: Zach Lowe (ESPN) ligaforrásoktól úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks csatárja, Jabari Parker megint elszakította az ACL-térdszalagját a bal térdében - a hivatalos bejelentés is megtörtént közben, Jason Kidd vezetőedző elmondása szerint 12 hónapos rehab vár Parkerre, tehát jövőre is kihagyja több mint a fél szezont.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat érdeklődik Serge Ibaka iránt - délelőtt volt arról szó, hogy a Houston Rockets is nézegeti az Orlando Magic magasemberét, aki 14.9 pontot, 6.9 pattanót és 1.6 blokkot átlagol idén 38.6%-os triplamutatóval.

Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint a Houston nemcsak Ibaka iránt érdeklődik, hanem Mario Chalmersen és Jarrett Jacken is gondolkodnak csereirányító posztra - egyelőre nem léptek semmit, de valakit szeretnének James Harden mögé playmakernek. Úgy néz ki, hogy a texasiak nagyobb cserében nem gondolkodnak, mert nem akarják elrontani a mostani csapat kémiáját, de azt is hozzá lehet tenni, hogy 2014/15-ben, mikor a főcsoportdöntőig jutottak, Daryl Morey három cserét húzott meg idény közben.

Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers Nick Youngot, Lou Williamst, Luol Denget és Timofey Mozgovot is elcserélné - Denget és Mozgovot tavaly nyáron igazolták 4-4 évre, Youngtól tavaly is próbáltak már szabadulni, igaz, idén sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint korábban, Williams azonban a liga egyik legjobb cseréje, ráadásul még jövőre is van 7 millió dollárért szerződése, az új sapkát is nézve lényegében ingyen játszik. Denggel és Mozgovval valószínűleg csak úgy tudnak "szakítani", ha adják melléjük Ivica Zubacot, Larry Nance Jr.-t vagy valamelyik lotteryben húzott fiataljukat.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks nem fog nagyobb cserét végrehajtani a deadline előtt - volt szó Paul Millsap elcseréléséről is a szezon korábbi szakaszában, de az lekerült az asztalról az utóbbi hetekben.

Délelőtt beszámoltunk már a Carmelo Anthony - Phil Jackson szappanopera legújabb fejezetéről. Melo ma hajnalban, az újabb vereség után azt nyilatkozta, hogy ő nem leopárd, hanem fekete jaguár - az elnök használta a leopárd hasonlatot még abban a tweetjében, amiben egy Anthonyt kritizáló cikkre helyeselt. Marc Berman (New York Post) információi szerint Carmelo úgy érzi, a Knicks az ő csapata és nem Jacksoné, és inkább megvárja, míg a szakvezető eltűnik a klubtól - Jackson az idény végén kiléphet szerződéséből.

Melo egyébként Michael Scottónak (The Associated Press) elmondta, hogy szerinte mindenki belefáradna ebbe a folyamatos harcba és pletykaáradatba - ő is, de tudja, hogyan kezelje a helyzetet, egyszerűen nem érdeklik már az elhangzottak. Azt is elmondta, hogy a magyarázatokkal sem foglalkozik, nem is kérdez semmit, mert már nem zavarják ezek a dolgok.

A New Orleans Pelicans nemrég igazolt magasembere, Donatas Motiejunas sem elégedett, ő a ma hajnali, Utah Jazz elleni 127-94-es vereség után fakadt ki. A litván szerint a Jazz a tökéletes példája annak, nekik hogyan kellene játszani, ma viszont úgy néztek ki a pályán, mint egy amatőr csapat - megalázó volt.

A Cleveland Cavaliers nagy hármasa, LeBron James, Kyrie Irving és Kevin Love valószínűleg pihennek ma este, az Oklahoma City Thunder elleni találkozón. Tyronn Lue azt nyilatkozta Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal), hogy elég jó esély van erre, attól függ, hogyan érzik magukat játékosai - ha ennyire megy a játék, akkor van olyan, hogy nem szeretnek pihenni. James annyit mondott, hogy ha Lue úgy dönt, hogy pihenteti őket, akkor elfogadják, és a következő meccsre készülnek.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Kyle Korver szeretne hosszabbítani az együttessel, hiszen "ki ne akarna a világ legjobb játékosaival együtt játszani?". Korver Joe Vardonnak (Cleveland.com) azt mondta, hogy tudja, hogy a luxusadó miatt komplikált a bajnok helyzete, de ha meg tudják oldani, ő szívesen maradna, és még 2-3 évet akar játszani.

A Cleveland 10 napos szerződést adott a Miami Heat által kitett Derrick Williamsnek - érdekesség, hogy így a 2011-es draft 1/1-ese (Kyrie Irving) és 1/2-ese (Williams) egy együttesbe kerültek. Az erőcsatár idén 25 meccsen 5.9 pontot és 2.9 pattanót átlagolt a Heatnél. A Memphis Grizzlies Toney Douglasnek adott egy második 10 napos kontraktust.

A végére pedig az All-Star gála Hírességek Meccsének csapatai maradtak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus