Hírmorzsák 2017-02-21 (21:00)

A Lakers menesztette Jim Busst és Mitch Kupchaket is, Magic Johnson a döntéshozó a csapatnál. Kobe és Harden ügynöke a legesélyesebb, hogy a Lakers GM-je legyen - a többi jelölt névsora. Chris Paul szóban megegyezett a Clippersszel, hogy marad hosszútávon is a csapatnál. Lou Williamst első körösért árulja a Lakers, a Utah érdeklődik. Brook Lopez ára lejjebb ment. A Pelicans eredetileg egy első körössel többet ajánlott Cousinsért. A Pacers érdeklődik Jahlil Okafor iránt, Paul George nem eladó. A Bulls mindenkit cserélne Butleren kívül, a Bucksnál az Antetokounmpo, Jabari Parker, Maker, Middleton négyes tabu. Drummond mozdítható a Pistonstól. A Clippers megkereste a Wizardsot Otto Porter miatt. Hat csapat is megy PJ Tuckerre. A Cavs tegnap elbukott két TPE-t.

A nap két híréről külön is beszámoltunk. Egyrészt a Los Angeles Clippers szóban megegyezett Chris Paullal, hogy az irányító a nyáron kilép a szerződéséből, de aláír egy hosszútávú megállapodást a gárdával - várhatóan 5 évre több mint 200 millió dollárért.

Másrészt a Los Angeles Lakersnél kiborították a bilit, Mitch Kupchaket és Jim Busst is felmentették eddigi posztjukból, Magic Johnson pedig a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős részleg vezetője, tehát a döntéshozó lesz. Sam Amick (USA Today) ehhez kapcsolódva jelentette, hogy DeMarcus Cousins volt Jimék utolsó próbálkozása, szerették volna megszerezni, de nem tudták, Jeanie Bussnak pedig elege lett abból, hogy a sztárokat nem tudták megkaparintani már jó ideje - ő például hitt abban, hogy náluk Cousins a körülmények miatt normálisabb lenne.

A Lakersnél nincs vége a kinevezéseknek, GM-et biztosan fognak igazolni még Johnson alá, és szóba került a Golden State Warriors segéd GM-je, Travis Schlenk is többek között - ő kiváló viszonyt ápol Jerry Westtel, aki pedig Magickel van jó kapcsolatban, valószínűleg be fogja neki ajánlani Schlenket, akit évek óta összekapcsoltak már több csapattal is. A Lakersnél két jelenlegi és egykori játékosügynök neve is felmerült, mint lehetséges vezetőségi tag - egyrészt Rob Pelinkáé, aki Kobe Bryant és James Harden ügynöke, másrészt Arn Tellemé, aki jelenleg a Detroit Pistonsnál lát el több feladatkört is. Amick jelentette azt is, hogy a Portland GM-je, Neil Olshey, a korábban a Cavsnél dolgozó Chris Grant, illetve a Pacers vezetőségének két tagja, Peter Dinwiddie és Kevin Pritchard is képben van a Lakersnél.

Kevin Ding (Bleacher Report) úgy tudja, hogy elég komoly esély van arra, hogy Pelinka lesz a GM - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) is megerősítette, hogy ő a legesélyesebb jelenleg, de hosszabb idő lesz, míg leadja mostani munkakörét, egyszerre ugyanis nem lehet játékosügynök és GM is. A Pelinka által képviselt játékosokat ezen a linken megnézhetitek.

Az szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Lou Williamst tegnap még árulták, és a hírek szerint a Utah Jazz erősen érdeklődött iránta, de nem tudni, hogy ez mennyiben változott azzal, hogy vezetőségváltás történt. Ian Begley (ESPN) jelentette még az éjszaka, hogy Williamsért első körös picket akart az aranysárga-lila alakulat.

Közben Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Brooklyn Nets lejjebb vitte Brook Lopez árát - eddig két első körös picket vártak érte cserébe, most már egy első és egy második körös draftjog az ára. A hírek szerint alkupozíciót vesztettek azután, amennyiért DeMarcus Cousins távozott a Sacramento Kingstől.

Ailene Vousin (Sacramento Bee) forrásai szerint Cousins iránt egyáltalán nem volt akkora a kereslet, mint azt sokan gondolnák, több gárda egész egyszerűen nem akart érte cserélni, függetlenül attól, hogy mibe került volna. A New Orleans Pelicans eredetileg egy első körös draftjoggal többet ajánlott a centerért (lehet, hogy ez volt az a jobb ajánlat, amiről Vlade Divac beszélt), de végül azt kivették a csomagból, mert tartanak attól, hogy mi lesz 2018 nyarán, mikor Cousins szabadon távozhat bárhova. A játékos ügynöke figyelmeztetett is minden klubot, hogy Cousins nem hosszabbít sehol idő előtt, hiába cserélnek érte - valószínűleg próbálták elérni, hogy mégse legyen csere, mivel 30 millió dollárt buktak ezzel.

Ramona Shelburne és Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint az Indiana Pacers érdeklődik Jahlil Okafor iránt - ez Myles Turner miatt meglepő, de mivel a Pacerst szóba hozták már Brook Lopezzel is, így azért annyira mégsem az. Az szintén az Indianához kapcsolódik, hogy mindenkit elutasítanak, aki Paul George iránt érdeklődik - ha valamelyik All-NBA csapatba bekerül a kiscsatár ebben az idényben, akkor a nyáron ajánlhatnak neki supermaxot.

A már említett Marc Steinhez kapcsolható, hogy több csapat is azt állítja, a Detroit Pistons nem zárkózik el Andre Drummond elcserélésétől. Drummond már a reggel folyamán bekerült a hírekbe, miután érdekes tweeteket rakott ki, leszedte a fejlécét twitteren, és többen azt gondolták, hogy a Boston Celticshez kerül, de egyelőre ez még nem történt meg.

Két csapatnál komoly kiárusítás van. Az ESPN jelentette, hogy a Chicago Bullsnál mindenki eladó Jimmy Butlert leszámítva, a Milwaukee Bucksnál pedig Giannis Antetokounmpo, Jabari Parker, Thon Maker és Khris Middleton érinthetetlenek, a többiek nem.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers megkereste a Washington Wizardsot Otto Porter miatt, de a fővárosiak gyorsan letették a telefont.

Michael Scotto (Associated Press) értesülései szerint a Boston Celtics mellett a Toronto Raptors, a Washington, a Utah, a Los Angeles Clippers és az Atlanta Hawks is érdeklődik PJ Tucker iránt.

A Cleveland Cavaliers tegnap elbukott két TPE-t - Traded Player Exception, annál a csapatnál keletkezik egy cserében, amely kevesebb fizetést vesz át (értelemszerűen akkora, amennyivel kevesebb fizetés került az adott csapathoz), fel lehet használni cserére vagy igazolásra, de pontosan egy naptári évig, utána megszűnik. Az egyik egy 4.4 millió dolláros volt még a tavalyi Anderson Varejao cseréből, a másik pedig egy kevesebb mint 1 millió dolláros Jared Cunningham elpasszolásából, ezeket tehát már nem használhatja fel a bajnok csere keretein belül, hogy benyeljenek egy ekkora fizetésű játékost.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus