Hírmorzsák 2017-02-26 (11:00)

Megmondták a Lakersnek, hogy fölöslegesen ne "heréljék ki" a csapatot Paul George megszerzéséért. D'Angelo Russell szerint Magic Johnson kinevezésével megint mindenki bizonyítani akar. A Cavs aggódott, hogy a Celtics megszerzi George-ot vagy Butlert. Ben Simmons nem lép pályára ebben az idényben. Embiidnek nem tetszett, ahogy a Sixers kommunikálta a sérülését. Porzingis bokájának nincs nagyobb gondja. Deron Williams elkötelezte magát a Cavshez. A Warriors valószínűleg Calderont igazolja le, ha kivásárolják. Jarrett Jack a Pelicansnél. Cousins szerint gyáva húzás volt a cseréje a Kingstől. Schrödert egy meccsre eltiltotta csapata. Morrow mezszámot váltott a mérges Bulls-drukkerek miatt. A Golden State megkereste a TNT-t JaVale McGee állandó froclizása miatt - Durant és Kerr is megvédtek a centert, Shaq Durantet is csendre intette.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a cserehatáridő előtti napokban a Los Angeles Lakersnek megmondták, hogy ne heréljék ki a csapatot azért, hogy megszerezzék Paul George-ot, mert fölösleges. Mint ismert, George tervei egyértelműek - ha úgy érzi, hogy nem lesz bajnokesélyes az Indiana Pacers, akkor 2018-ban az aranysárga-lilák játékosa lesz. Semmi értelme nem lenne elcserélni a fiatal magjukból párat George-ra, hogy aztán a kiscsatárnak ne legyenek megfelelő csapattársai. George egyébként Dél-Kaliforniában nőtt fel, neki Kobe Bryant volt a gyerekkori kedvence, az édesapjának pedig Magic Johnson. Ha idén nem lesz All-NBA csapattag, akkor a Pacers anyagi fölénye sem akkora egyébként, mert nem köthetnek vele supermaxot, 5 évre csak 180 millió dollárt adhatnak neki, míg a többi gárda 4 évre 132 millió dollárt.

Ha már a Lakers, akkor említsük meg, hogy Magic Johnson kinevezésével mindenki megint bizonyítani akar. D'Angelo Russell Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, hogy az egész olyan, mintha új csapathoz kerültek volna, hiszen megint meg kell mutatnia mindenkinek, hogy a vezetőség számíthat rá, bízhatnak benne a pályán és azon kívül is.

George-hoz kapcsolódik, hogy Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers nagyon is figyelte, hogy a Boston Celticsnek sikerül-e megszerezni őt vagy a Chicago Bullstól Jimmy Butlert, mert nagyon nem örültek volna egyiknek sem, aggódtak, hogy mi lesz a tárgyalások vége. Windhorst Zach Lowe (ESPN) podcastjében azt mondta, hogy ha a következő idénynek úgy indul neki a Boston, hogy Isaiah Thomas és Al Horford mellett mondjuk Gordon Hayward van, akkor a Cavs úgy fog gondolkodni, hogy "rendben van, ez egy komoly kihívás lesz". Ha viszont Thomas és Horford mellett már Butler van, akkor fel fog merülni Kevin Love cseréje

Ha már Kevin Love, akkor térjünk ki a sérülésekre. A Cleveland erőcsatára Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy bőven lesz ideje formába lendülni a rájátszás előtt, miután nagyjából két hete műtötték meg a térdét - jól érzi magát jelenleg. A Philadelphia Sixers GM-je, Bryan Colangelo pénteken jelentette be, hogy Ben Simmons ebben az idényben egyáltalán nem lép pályára - a CT állítólag kimutatott egy törést, de nem tudni, hogy ez új sérülés-e. A Philly azt is kihirdette, hogy Joel Embiid az All-Star hétvége utáni első négy mérkőzést biztosan kihagyja térdsérülése miatt - tehát még két találkozóról, a Golden State és a Miami elleni mérkőzésről hiányozni fog. Embiid Tom Moore-nak (Burlington County Times) elmondta, hogy nem igazán tetszett neki az, ahogyan a csapat kezelte a sérülését - neki megmondták, hogy 2-3 hetet ki fog hagyni, de egyébként 2 meccsenként jelentették be, hogy újabb kettőről hiányzik, így folyamatosan ott pörgött a neve a hírekben. A New York Knicksnél nincs szalagproblémája Kristaps Porzingisnek, de bokasérülése miatt pár napot kihagy a lett magasember.

Több kivásárlás és új igazolás is hallható volt az elmúlt két napban. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Deron Williams elkötelezte magát a Clevelandhez, ez már a kivásárlásakor tudható volt - tegnap került le waiverről, és a hírek szerint hétfőn ír alá új csapatához. A Mavs egyébként Quinn Cooknak és Ben Bentilnek adott 10 napos szerződést. Szintén Charania hozta a hírt, hogy Derrick Williams egész évre szóló szerződést kap a Cavstől, ha lejár a második 10 napos szerződése - ez azt jelenti, hogy 15-en lesznek a bajnoknál, úgyhogy Andrew Bogut leigazolásához valakit ki kell tenniük a keretből, ha még szeretnék az ausztrál centert. Bogut iránt egyébként a Cavs mellett a Boston Celtics, a Utah Jazz, a San Antonio Spurs és a Houston Rockets érdeklődik.

A Lakers a kivásárlásról tárgyal Jose Calderonnal, és a hírek szerint a Golden State Warriors és a Houston Rockets érdeklődik iránta - Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy előbbi lesz a befutó, akik kiteszik keretükből Briante Webert, hogy a spanyolt le tudják szerződtetni, ha Calderonnal sikerül megegyeznie a Lakersszel. Webert a hírek szerint a Charlotte Hornets fogja szerződtetni. A New Orleans Pelicans az első meccsén ujjtörést szenvedő Omri Casspit pakolta szabadlistára, a helyére pedig Reggie Williamst igazolták le, és Jarrett Jack is kapott egy 10 napos kontraktust a New Orleanstól - a dobóhátvéd játszott már idén a Pelicansben 5 mérkőzés erejéig, Jack viszont most kezdheti el a szezont, miután az előző idényben ACL-szakadást szenvedett, azóta pedig nem lépett pályára sehol. A Philly Chasson Randle-t tette waiverre, hogy meg tudják húzni a Dallasszal kötött cserét.

Térjünk rá a kisebb botrányokra. A Pelicans új centere, DeMarcus Cousins Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy nagyjából egy héttel az elcserélése előtt hallotta utoljára a Sacramento Kingstől, hogy nem fogják elcserélni - szerinte gyávó húzás volt a cseréje a csapattól, éppen a körítés miatt. Három héttel ezelőtt Vlade Divaccal és az ügynökével együtt vacsoráztak Cousins házában, ahol a GM felvázolta neki, mit szeretne a csapat a jövőre nézve, kiket akarnak megszerezni, ilyesmi. Mielőtt elutazott volna az All-Star gálára, kapott egy sms-t Vivek Ranadive tulajdonostól, hogy mi a véleménye egy konkrét játékosról, megszerezzék-e. A főmeccs előtt hallotta már a pletykákat, hogy őt fogják elcserélni végül, de mivel 4 éve elég rendszeresen hall ilyeneket, nem foglalkozott vele, aztán a mérkőzés után mondták neki, hogy mi a helyzet.

Az Atlanta Hawksnál volt egy kis zavar, Dennis Schröder ugyanis vízumproblémák miatt nem érkezett vissza a csapathoz időben az All-Star hétvége után, így kapott egy egymeccses eltiltást a klubtól - ezt egyébként már letöltötte.

A Chicago Bullshoz cserélt Anthony Morrow tegnap hajnalban még 1-es mezszámban ült a padon új csapata Phoenix Suns elleni győzelmekor, ám rendesen kapott ezért kritikát a szurkolóktól, hogy Derrick Rose egykori mezszámában volt mersze megpróbálni játszani. Morrow-nak szóltak erről az újságírók, aztán ma hajnalban már váltott is 11-esre - Michael Carter-Williams egyébként átesett ugyanezen a szezon korábbi részében.

Chris Haynes és Marc Stein (ESPN) jelentették, hogy a Golden State megkereste a TNT-t amiatt, hogy JaVale McGee állandóan ott van a Shaqtin' A Foolban, a műsor állandó főszereplője. Csütörtökön egy "Doctor Strange" nevű epizódot csinált a TNT, amiben csak McGee bénázásait szedték össze, ezt követően pedig heves vita alakult ki a Warriors centere és Shaquille O'Neal között twiterren, volt fizikai fenyegetéstől kezdve minden - a TNT-nél dolgozó forrás szerint ezt követően azonnal megbeszélték a csatornán belüli dolgokat, ezután jött még az oaklandiek megkeresése is.

Kevin Durant és Steve Kerr is megvédték McGee-t - előbbi többek között azt nyilatkozta, hogy gyerekes, amit O'Neal csinál, még akkor is, ha ezért fizeti őt a csatorna, utóbbi pedig bevallotta, hogy mielőtt a csapathoz került McGee, neki is volt egy elgondolt képe róla, ami végül teljesen hibásnak bizonyult, méghozzá részben a Shaqin' A Fool-os szereplései miatt. Durant azt is elmondta, hogy mindenkinek megvannak a hibái, Shaqnek is megvoltak - homályokat dobott büntetőkből, zsákolásokat hibázott, nem tudott a festéken kívülről dobni, és játszott vagy 5-6 csapatnál, szóval nagyobb és erősebb volt, mint bárki, de ő sem a tökéletes center mintapéldája. O'Neal válaszolt neki is twitteren - megérti, hogy megvédte a csapattársát, szép dolog is ez, de a saját dolgával kellene törődnie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus