Hírmorzsák 2017-02-27 (19:45)

Joel Embiid határozatlan ideig nem játszik, újra fáj a bal térde. Joakim Noah valószínűleg befejezte a szezont egy artroszkópos térdműtét miatt. Ben Simmons lábfejébe csontvelőt ültettek. A Knicks kitette keretéből Brandon Jenningst (a Wizards érdeklődik), de elképzelhető, hogy Derrick Rose-t is szabadlistára teszik, hiába akar New Yorkban maradni az irányító - Chasson Randle-t igazolták le Phil Jacksonék. A Nets Luis Scolától köszönt el. A Celtics tárgyalt Terrence Jonesszal, de valószínűleg nem fognak megegyezni. A Brooklyn erősen érdeklődik Milos Teodosic iránt. Pat Riley szerint Magic sikeres lesz a Lakersnél. Durant valószínűleg játszik ma este, LeBron játéka kérdéses, Korver pályára fog lépni. Durant nem akart otthon játszani, ezért nem igazolt a Wizardshoz. Nurkic két fogát elvesztette ma hajnalban, de csak ideiglenesen (videó). A Rockets Isaiah Taylorral kötött 3 éves szerződést.

A mai nap a sérüléseké és az elküldéseké, kezdjük az előbbivel.

A Philadelphia Sixers centerének, Joel Embiidnek újra fáj a bal térde, ezért MRI-re megy ma délután, és határozatlan ideig nem játszhat - az All-Star hétvége után mondott 4 meccset el lehet felejteni vele kapcsolatban. A Sixersnél Ben Simmonsnak egy kis csontvelőt ültettek a lábába, hogy serkentsék a csont növekedését és gyorsítsák a gyógyulást. A New York Knicks centere, Joakim Noah valószínűleg befejezte a szezont, miután artroszkópos térdműtéten kell túlesnie a mai napon - pocsék idényt zárt a nyáron 4 évre 72 millió dollárért szerződtetett francia center, aki egyébként február 7-e óta nem lépett pályára.

A Knicks mással is a középpontba került, miután a délután folyamán kitették keretükből Brandon Jenningset - a hírek szerint a játékos bajnokesélyes csapatnál szeretné befejezni a szezont, ő kérte, hogy rakják ki, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) azonban úgy tudja, hogy a csapat nem volt elégedett a hozzáállásával. Chris Haynes (ESPN) információi szerint a Washington Wizards érdeklődik Jennings iránt. Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint liga szerte elég sokan arról beszélnek, hogy Phil Jackson itt nem áll meg, a szintén lejáró szerződésű Derrick Rose-tól is búcsút vehet hamarosan. Rose ügynöke, BJ Armstong azt nyilatkozta egyébként még szombaton a Sirius XM NBA Radio adásában, hogy Rose maradni akar New Yorkban, de tudja, hogy ez egy üzlet. A Brooklyn Netsnél Luis Scolát tették szabadlistára, így két nap múlva őt is bárki szabadon igazolhatja.

A New Yorknál az is megvan egyébként, hogy kit érkezik Jennings helyére: Chasson Randle kapott szerződést a Knickstől, aki a Phillynél idén 8 meccsen 9 percet és 5.3 pontot átlagolt. Calvin Watkins (ESPN) jelentette, hogy a Houston Rockets is igazolt, 3 éves, nem garantált szerződést kötöttek Isaiah Taylorral, aki viszont egyelőre marad a D-Ligában. Adam Himmelsbach (Boston Globe) értesülései szerint a Boston Celtics tárgyalt a New Orleans Pelicanstől kitett Terrence Jonesszal, de valószínűleg nem fognak megegyezni a felek a közös folytatásban.

Térjünk még vissza kicsit a Netshez, a Novosti.rs lap információi szerint ugyanis a Denver Nuggets mellett a Brooklyn is érdeklődik Milos Teodosic iránt. Mint ismert, a szerb klasszis jelenleg a CSZKA Moszkva sztárja, de július 1-jén szabadügynök lesz, a Netsnek pedig orosz multimilliárdos tulajdonosa van, aki ráadásul nagyon kedveli is a CSZKA-t. A Brooklynnak a nyáron bőven lesz sapka alatti helye, úgyhogy komoly milliókkal kínálhatják meg a játékmestert.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant valószínűleg játszik ma este a Sixers ellen - az előző találkozót bal kézfejsérülése miatt hagyta ki. A Cleveland Cavaliersnél LeBron James ma esti játéka kérdéses, miután továbbra is fáj a torka - valami vírusos fertőzést szedett össze, emiatt nem játszott a Chicago Bulls ellen sem. A bajnoknál Kyle Korver játszani fog ma éjszaka, a Milwaukee Bucks ellen, miután a Bulls elleni második félidőben megsérült a bal térde - nincs komolyabb baja.

Durant a Washington Post két munkatársának azt is elárulta, hogy korábban ugyan nem akarta ezt elmondani, de egyszerűen nem akart otthon játszani, ezért nem igazolt a Washington Wizardshoz - semmi köze nem volt ennek a szurkolókhoz vagy a csapathoz. Otthon szép időket töltött a családjával, a barátaival, de úgy érezte, ott megtett mindent, amit kellett, életének az a része lezárult. Próbálta megírni életének új fejezeteit az ország egy másik részében - új dolgokat akart csinálni, és nem akart visszatérni.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley az Associated Pressnek adott interjút volt játékosa, Magic Johnson kinevezésének apropójából - mint ismert, minden idők (egyik) legjobb irányítóját múlt héten nevezte ki a Los Angeles Lakers elnöknek. Riley szerint Magic sikereket fog hozni az aranysárga-lila klubnak, és nagyon örül Johnsonnak és a Lakersnek is. Azt is elmondta, hogy Magic nem kérte ki a véleményét, milyen elnöknek lenni, de ez azért lehetett, mert minden kérdésére tudja már a választ, annyit volt körülötte az utóbbi években. 

A végére pedig a Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic maradt, aki ugyan elvesztette két fogát PJ Tucker könyöke miatt, de nem örökre - leadta a kispadnak, aztán meccs után a fogorvossal visszatetette:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus