Hírmorzsák 2017-03-03 (21:00)

Ibaka szerint az NBA egy üzlet, ezért estek szét - előbb-utóbb valakinek távoznia kellett a 2012-es nagydöntős Thunderből. Oscar Robertson reméli, hogy Westbrooknak sikerül tripla-duplát átlagolnia a teljes szezon alatt. A Hawks szeretné szombatig megszerezni Calderont. D'Antoni szerint nem Kupchak és Jim Buss voltak a problémák a Lakersnél - nem hisz abban, hogy Magic Johnson miatt igazol majd valaki az aranysárga-lilákhoz. Parsons szerint korai megítélni, hogy megéri-e a pénzét vagy sem. Rose a Triangle-ről: "van más választásom?". Porzingis szereti a Triangle-t. Steph Curry nem fog változtatni a játékstílusán a gyengébb sorozata ellenére sem. Kawhi Leonard lépéshibát vétett a Pacers elleni győztes kosara előtt. Towns apja beperelheti a Timberwolvest.

A Toronto Raptors új erőcsatára, Serge Ibaka Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) podcastjében volt csapatáról, az Oklahoma City Thunderről beszélt. Ibaka szerint a kosárlabda és az NBA üzlet is - azért estek szét a 2012-es döntő után, mert valakinek egyszerűen távoznia kellett valamikor Persze arra ő sem számított, hogy ilyen gyorsan meg fog ez történni - idén már csak Russell Westbrook van a nagy négyesük közül. Ibaka azt is elmondta, hogy James Harden például nem lenne az a játékos, aki ma, ha marad Oklahoma Cityben - jó kosaras lenne akkor is, de ott lenne mellette Westbrook és Kevin Durant is, úgyhogy nem tartana ott, ahol jelenleg tart.

Ha már szóba került Westbrook, akkor említsük meg, hogy Oscar Robertson Shaun Powellnek (NBA TV) azt nyilatkozta, hogy nem aggódik amiatt, hogy Westbrook eléri-e a tripla-dupla átlagot vagy sem - Big O hozzátette, hogy reményei szerint meg fogja csinálni a Thunder sztárja, és nagy dolog, hogy erről lehet beszélgetni. Mint ismert, Robertsont leszámítva soha senki nem átlagolt tripla-duplát egy teljes szezonon keresztül, most erre esélye van az OKC irányítójának.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az Atlanta Hawks terve az, hogy a közeljövőben Jose Calderonnal erősítik meg a keretüket - mivel a Golden State Warriors szerdán leigazolta, de waiverre is rakta, így a szabadlistáról is felvehetik, vagy le is igazolhatják a spanyol játékmestert, ha letelik a 2 nap. Stein úgy tudja, hogy még ezen a hétvégén, leginkább holnapig szeretnék a soraikban tudni Calderont.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Sam Amicknek (USA Today) volt kenyéradójáról, a Los Angeles Lakersről nyilatkozott a nemrég végrehajtott vezetőségváltás okán. D'Antoni elmondása szerint nagyon szeretett Mitch Kupchakkel és Jim Buss-szal együtt dolgozni, nem ők voltak a problémák az együttesnél. A tréner szerint nem egyszerű úgy dolgozni, ha van egy olyan befolyású szupersztár a csapatban, mint Kobe Bryant, de felhozta D'Antoni a Chris Paul-féle cserét is, ami már le volt beszélve, aztán mégsem jött létre, pedig azzal 10 évig megint sikeres lett volna a klub. Megszerezték Dwight Howardot is, de az a lépés sem jött össze végül - ettől függetlenül jó húzásaik voltak. D'Antoni szerint ha nem jó egy csapat, akkor ezt el kell fogadni, kis lépésekkel kell alulról építkezni, de ez Los Angelesben és New Yorkban nagyon sokszor nem elég. A Rockets trénere úgy érzi, hogy Magic Johnson nem fog döntő szerepet játszani abban, hogy a szabadügynökök a Lakerst választják-e vagy sem - sokkal fontosabb, hogy milyen játékosaik lesznek, mennyi pénzt hajlandóak adott szabadügynöknek fizetni, és milyen szerepet szánnak neki, ezek mind többet fognak számítani, mint Magic.

A Memphis Grizzlies új kiscsatára, Chandler Parsons Geoff Calkinsnak (Memphis Commercial Appeal) adott nyilatkozatot, amelyből részleteket már olvashattatok délelőtt is. Parsons azt is elmondta, hogy szerinte meg fogja érni a pénzét összességében - 4 évre 94 millió dollárért írt alá. A játékos úgy érzi, hogy kicsit korai még megítélni, miután két komoly műtét után kellett felépülnie, ráadásul új városban, új csapatban kell játszania, ahol minden új neki. Beszélt a vezetőséggel is, akik megmondták neki, hogy ne aggódjon, 4 évre igazolták le.

A New York Knicks irányítóját, Derrick Rose-t kérdezték a Triangle-ről, amire Stefan Bondynak (New York Daily News) annyit válaszolt Rose, hogy "van választásom?". A játékos azt is elmondta, hogy egy dolog érdekli csak, a győzelem, mert ez a legfontosabb egy sportolónak.

A Knicks feltörekvő csillaga, Kristaps Porzingis Al Iannazzone-nak (Newsday) ugyanerről beszélt, de a lett magasember azt mondta, hogy ő bizony szereti a Triangle-t. Porzingis szerint az első szezonjában mást se játszottak, csak azt, szóval elég jól ismeri a rendszert és kedveli is, de csak akkor működik, ha mindenki hisz benne és mindenki pontosan játszik benne. Most tanulják még csak, hogy hogyan kellene, illetve kellett volna a szezon elejétől játszaniuk, úgyhogy egy kicsit le vannak maradva, de minden mérkőzésen fejlődnek. Porzingis abban reménykedik, hogy egyszer pontosan tudják majd játszani, és akkor komoly eredményeket érhetnek el vele.

A Golden State Warriors sztárjának, Steph Currynek nem megy a dobás az elmúlt meccseken, csak 4/31 volt a triplavonal mögül az előző három találkozón. Curry Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) elmondta ugyanazt, amit elmondott a 0/11-es meccse után is - azért vállalja el ezeket, mert hisz benne, hogy be fognak menni. Így játszott az egész pályafutása során, és nem fogja megváltoztatni a játékát három gyengébb összecsapás miatt. Nem hagyhatja, hogy emiatt elmenjen az önbizalma, és szerinte egyébként is meg fog ez a tendencia változni.

A liga L2M reportja alapján Nate McMillannek igaza volt, Kawhi Leonard lépéshibát vétett a San Antonio Spurs - Indiana Pacers mérkőzés végén, a győztes kosara előtt.

A végére pedig Karl-Anthony Towns édesapja maradt, aki fontolgatja, hogy be fogja perelni fia csapatát, a Minnesota Timberwolvest. Az Indiana Pacers elleni mérkőzésen a csapat kabalája, Crunch az egyik mutatványa közben elvesztette az egyensúlyát, így nekiesett egy első sorban lévő üres széknek, ami viszont nekiütődött Karl Towns Sr. jobb térdének, ami meg is sérült emiatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus